• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 17 فروردین 1398
کد مطلب : 51383
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6wNO
+
-

پرونده 97

از رکود اقتصادی تا جشن بازگشت زاینده‌رود

پرونده
پرونده 97

شیرین شفیعی|  اصفهان- خبرنگار:


سال 97 هم با همه تلخ و شیرینی‌هایش، بر اصفهان و مردم سختکوش دیار زنده‌رود گذشت؛ سالی که با تکان‌ها و مشکلات اقتصادی آغاز طوفانی داشت و پس‌لرزه‌های آن در اقتصاد هنوز هم کسب و کارهای قدیمی و بزرگ استان را به کام رکود و تعدیل نیرو می‌کشاند، اما ناگهان بازگشت دوباره آب به زاینده‌رود از میانه‌های زمستان و دستور رئیس جمهوری برای ادامه جریان رودخانه در نوروز ورق را برگرداند و بهار نصف جهان را دوباره با شادی و نشاط پیوند زد. سال 97 در حالی به پایان رسید که شرایط چندان خوشایندی بر اقتصاد یکی از صنعتی‌ترین استان‌های کشور حاکم نبود، تا جایی که سیاست‌هایی مانند افزایش حقوق و بسته‌های حمایتی هم نتوانست مرهم آسیب‌هایی باشد که در سال 97 به زندگی مردم وارد شد.


روی مثبت سکه

 با وجود چالش‌های اقتصادی، دستاوردهای مثبت اقتصادی اصفهان نیز در این سال بسیار بود. تحویل نخستین محموله ریل ملی تولیدشده در شرکت ذوب آهن اصفهان به راه‌آهن جمهوری اسلامی، راه‌اندازی خط تولید یارن پلی‌استر و پلی‌اکریل اصفهان با ظرفیت تولید 14 هزار تُن محصول پس از 5 سال توقف، بهره‌برداری از طرح توسعه فولادسازی و نورد پیوسته سبا از زیرمجموعه‌های شرکت فولاد مبارکه اصفهان و راه‌اندازی 4 طرح نیروگاه 25 مگاواتی برق فولاد سبا، ساخت کارخانه آهک کلسینه شرکت فولاد سنگ مبارکه و طرح تقلیل فشار گاز فولاد مبارکه و قطعه سوم خط یک مترو کلان‌شهر اصفهان به طول حدود 10 کیلومتر با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری و وزیر صنعت، معدن و تجارت، امضای تفاهم‌نامه همکاری ساخت 20 هزار واحد مسکونی میان انبوه‌‌سازان اصفهان و شرکت عمران شهر جدید بهارستان و برگزاری نشست تجاری - فرهنگی «رویداد هفته مسقط در اصفهان» با هدف آشنایی تاجران و صنعتگران عمانی با فرصت‌های سرمایه‌گذاری در اصفهان را می‌توان از مهم‌ترین دستاوردهای اقتصادی اصفهان در سال 97 معرفی کرد. علاوه بر اینها، تامین اعتبار طرح سامانه دوم آب‌رسانی، پیشرفت 70 درصدی زیرساخت‌های قطار سریع‌السیر اصفهان - تهران، افزایش ارزش ریالی صادرات اصفهان و پایان تقریبی طرح مسکن مهر از دیگر رخدادهای مثبت اقتصادی اصفهان در سال 97 است.


چراغ سبز به بخش خصوصی

بعضی صاحب‌نظران بر این باورند تغییر رویکرد بودجه 98 را می‌توان از دستاوردهای مهم سال 97 در استان دانست که با دخالت بخش خصوصی برای اجرای طرح‌های نیمه‌تمام استان موافقت شده است، تا جایی که «نعمت‌الله اکبری» رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان، از استقبال جدی مسئولان استان اصفهان از این طرح می‌گوید و یادآور می‌شود که برای اجرای طرح‌های بزرگی مانند سامانه دوم آب‌رسانی به اصفهان بزرگ، شبکه آب و فاضلاب نجف‌آباد (با 3970 میلیارد ریال اعتبار) و تونل کوهرنگ3 (با 4790 میلیارد ریال اعتبار) و برخی طرح‌های ورزشی می‌توان از مشارکت بخش خصوصی استفاده کرد.  با این اوصاف و با توجه به آنچه بر اصفهان در سال 97 گذشت و به‌ویژه با توجه به شم اقتصادی قوی مردم اصفهان که از ویژگی‌های بارز ساکنان این منطقه است، این مسیر همچنان باز است که با تمرکز بر قابلیت‌های این استان و توانایی ساکنانش، می‌توان بسیاری از مشکلات را پشت سر گذاشت و در اوج نااطمینانی‌ها روزنه‌هایی از امید ایجاد کرد که با همراهی دولت و ملت، شرایط رو به بهبود برود.


سال توسعه شهری

از سوی دیگر، معاون عمران شهری شهردار اصفهان در گفت‌و‌گو با همشهری از جذب بیش از 70 درصد بودجه عمرانی شهر اصفهان در سال 97 خبر می‌دهد و می‌گوید: 25 درصد طرح‌های سال 97 طرح‌های جدید، 7 درصد طرح‌های مستمر و 68 درصد طرح‌های تکمیلی بود که با تلاش بی‌سابقه مدیریت شهری برای جذب اعتبارات دولتی در طرح‌های عمرانی در سال 97 به میزان 6/74 درصد به بودجه عمرانی شهر اصفهان اختصاص داده شده است. 

«ایرج مظفر» با اشاره به فعال بودن 245 قرارداد طرح با بیش از 547 میلیارد تومان در مناطق گوناگون شهر می‌افزاید: از جمله طرح‌های عمرانی سال 97 عبارتند از: خیابان‌سازی با اعتبار 2/23 میلیارد تومان، ۹ طرح پیاده‌رو‌سازی با اعتبار 4 میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، 7 طرح پارک و فضای سبز با اعتبار ۴ میلیارد و 900 میلیون تومان و ۳۲ طرح شاخص بالای یک میلیارد تومان. وی همچنین پیشرفت 41 درصدی پل شهید اردستانی را یکی از دستاوردهای عمرانی امسال می‌داند و ادامه می‌دهد: اتصال رینگ حفاظتی از تقاطع اردستانی تا ادامه بلوار فرزانگان با پیشرفت 10 درصدی روبه‌رو است. پیمانکار ساخت ادامه بلوار فرزانگان نیز انتخاب شده است و این طرح نیز پیشرفت 41 درصدی دارد. همچنین، مبلغ قراردادهای اجرای حلقه حفاظتی شهر اصفهان با پیگیری‌های متعدد به 53 میلیارد و 580 میلیون تومان در سال 97 رسید.


از مرکز همایش‌ها تا آسفالت خیابان‌ها

مظفر با اشاره به پرداخت 5/41 میلیارد تومان از بودجه عمرانی سال 97 برای تکمیل طرح مرکز همایش‌های بین‌المللی شهر اصفهان می‌گوید: بودجه در نظر گرفته شده برای آسفالت معابر نیز در سال 97 معادل 47 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده که در سال 98 به رقم 51 میلیارد و 600 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. این مسئول از 70 هزار تن آسفالت در شهر اصفهان در این سال خبر می‌دهد و می‌گوید: البته آسفالت‌ریزی هم به دلیل تغییر سیاست شهرداری برای پرهیز از روکش‌های غیرضروری و نیز افزایش 3 برابری قیمت قیر با کاهش روبه‌رو بود.

 معاون عمران شهری شهردار اصفهان هزینه پیاده‌روسازی مناطق را نیز 21 میلیارد و 600 میلیون تومان می‌داند و می‌افزاید: این بودجه در قالب 79 قرارداد هزینه شد. از این گذشته، طرح احیای چهارباغ عباسی نیز از ابتدای سال 96 آغاز شد، اما با تغییر مدیریت شهری سیاست‌ها در زمینه این طرح به ‌سوی جلب نظر و اندیشه صاحب‌نظران متخصص این حوزه تغییر کرد. با وجود وقفه‌ای که به همین دلیل دراین طرح رخ داد پیاده‌راه‌های طرفین چهارباغ تا زمان برگزاری جشنواره کودک درشهریور ماه تکمیل شد. 

مظفر اجرای طرح پردیس هنر را یکی از زیباترین و بزرگ‌ترین طرح‌های عمرانی سال 97 معرفی می‌کند و ادامه می‌دهد: با توجه به توپوگرافی منطقه با تم فرهنگی و هنری با هزینه 22 میلیارد تومان عمرانی و 8 میلیارد تومانی فضای سبز ساخته شد و در اختیار شهروندان قرار گرفت و با جاری شدن آب در زاینده‌‌رود در نوروز 98 شاهد تبدیل این مکان به یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر در ساحل زاینده‌رود بودیم.


مبارزه بی‌امان با سارقان

در حوزه انتظامی نیز فرمانده انتظامی استان اصفهان یکی از دستاورد‌های پلیس در سال 97 را مقابله با سرقت می‌داند و می‌گوید: در سالی که گذشت ۱۲۹ باند سرقت شناسایی و منهدم شدند. سردار «مهدی معصوم‌بیگی» می‌افزاید: در این حوزه بیشترین آمار مربوط به سارقان منزل با ۲۸ درصد بود. سرقت داخل خودرو با ۱۸ درصد، سرقت از اماکن با ۱۳ درصد، سرقت احشام با ۱۱ درصد و سرقت به عنف با ۹ درصد در جایگاه بعدی قرار می‌گیرند. 

وی همچنین همکاری در اجرای ۲۰ طرح سراسری مقابله با سرقت را در مهار سرقت و کشف و استرداد اموال مردم راه‌گشا می‌داند و ادامه می‌دهد: کنترل و دستگیری سارقان در سال ۹۷ افزایش ۳۳ درصدی را نسبت به سال گذشته ثبت کرده که ارزش اموال مکشوف در این حوزه ۷۳ درصد بیشتر از سال ۹۶ بوده است.

 سردار معصوم‌بیگی یکی دیگر از سرفصل‌های پلیس در سال 97 را مقابله با قاچاق کالا و ارز می‌داند و می‌گوید: ۳۷۰۰ پرونده در این حوزه تشکیل شد و 4 هزار نفر دستگیر شدند که انهدام این باندها ۵۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت. همچنین ۱۱۸ میلیارد تومان ارزش اموال کشف‌شده از این قاچاقچیان بوده است. همچنین به گفته این مقام انتظامی، در حوزه جعل و کلاه‌برداری نیز امسال ۴۹ باند شناسایی شده است که این آمار افزایش ۶۱ درصدی را نشان می‌دهد و از 2 میلیون متر‌ مربع زمین‌خواری جلوگیری شده که عمده این پرونده‌ها در 3 شهرستان لنجان، مبارکه و خمینی‌شهر ثبت شده است.


مرگ روزانه 3 نفر در تصادفات

فرمانده انتظامی اصفهان از مرگ 170 موتورسیکلت‌سوار و 116 عابر پیاده در حوادث رانندگی خبر می‌دهد و می‌گوید: جان‌باختگان عابر پیاده در استان ۱۷ درصد افزایش داشته است در حالی که با استفاده از پل عابر پیاده، احترام به چراغ راهنمایی، عبور از خط‌کشی و رعایت حقوق عابران از سوی رانندگان می‌توان این آمار را کاهش داد.

 وی تعداد خودروها در استان را یک میلیون و ۵۵۰ هزار و تعداد موتورسیکلت‌ها را نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار اعلام می‌کند و می‌افزاید: درحوزه پلیس راه، تصادفات فوتی 7 درصد افزایش داشت و ۶۵۰ نفر نیز در جاده‌ها جان خود را از دست دادند. بنابراین با احتساب فوت‌شدگان در حوادث درون‌شهری، ۱۰۰۳ نفر در سال گذشته در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که به معنای آن است که روزانه بیش از 3 نفر در تصادفات استان جان‌باخته‌اند. 

سردار معصوم‌بیگی بی‌توجهی به جلو با ۴۷ درصد و ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه را با ۲۱ درصد مهم‌ترین عامل تصادفات جاده‌ای می‌داند و می‌گوید: پرحادثه‌ترین محورهای استان آزادراه کاشان و در مرتبه‌های بعدی میمه - دلیجان و نطنز - بادرود بوده است. در این زمینه طرح محور ایمن با همکاری استانداری و فرمانداری‌های مرتبط در محور کاشان اجرا خواهد شد و  با ایجاد ۲۰ ایستگاه در نوروز برای استراحت بین راهی، موقعیتی برای استراحت مسافران فراهم می‌شود.


سال رونق گردشگری

 مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: باتوجه به گرانی ارز، بسیاری از گردشگرانی که نوروز هر سال به مقاصد مختلف فرهنگی به‌ویژه به خارج از کشور سفر می‌کردند، امسال اصفهان را مقصد گردشگری انتخاب کردند. خوشبختانه ظرفیت‌های اقامتی استان نیز به اندازه کافی افزایش یافت و مراکز اقامتی اعم از هتل‌ها، مهمان‌پذیرها، اقامتگاه‌‌های بوم‌گردی و خانه‌های مسافر ظرفیت اسکان 350 هزار نفر را داشتند.
«فریدون الله‌یاری» از سرمایه‌گذاری نزدیک به 3 هزارمیلیارد تومان طرح گردشگری در استان خبر می‌دهد و تاکید می‌کند: ظرفیت گردشگری در سال 97 در اصفهان نیز نزدیک به 30 هزار نفر افزایش داشت.

وی با اشاره به توسعه زیرساخت‌های گردشگری در استان می‌گوید: امروز اقتصاد بیش از 8 شهرستان بر محور گردشگری و اقتصاد 30 روستا وابسته به گردشگری است. 
الله‌یاری آمار رفت و آمد گردشگران خارجی در استان را نزدیک به 500 هزار نفر اعلام می‌کند و می‌افزاید: سال 97 در بخش گردشگری خارجی با رشد بیش از 11 درصدی روبه‌رو بودیم که رقم قابل توجهی است.

این مسئول یکی دیگر از دستاوردهای مثبت سالی که گذشت را افزایش 80 درصدی رزرو مراکز اقامتی برای تعطیلات نوروز 98 می‌داند و می‌افزاید: تا نیمه اسفند 97، نزدیک به 50 درصد از مراکز اقامتی اصفهان برای نوروز 98 رزرو شد. با وجود این، خبر بازگشایی رودخانه زاینده‌رود در نوروز 1398 باعث افزایش استقبال گردشگران از سفر به اصفهان شد.


رکوردشکنی در ثبت آثار تاریخی

سال 97 را مدیران میراث فرهنگی یک جهش در ثبت حریم آثار تاریخی و فرهنگی اصفهان می‌دانند. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری استان در این زمینه می‌گوید: سال 97 اقدامی در ثبت حریم‌ها و آثار فرهنگی و تاریخی اصفهان صورت گرفت که در کشور رتبه نخست را برای اصفهان ثبت کرد، تا جایی که اکنون تعداد آثار تاریخی و فرهنگی که در استان حریم قانونی و تصویب‌شده دارند بیش از 500 اثر است. علاوه بر آنها، تعدادی از آثار نیز در انتظار ابلاغ هستند. الله‌یاری این رکوردشکنی را دستاورد گام‌های بلندی می‌داند که در سال96 برداشته شد.
 وی می‌افزاید: سال 97 درحوزه ثبت آثار ملی حدود 150پرونده آثار تاریخی غیرمنقول در استان شناسایی و برای آنها پرونده تشکیل شد. از این پرونده‌ها حدود 21 اثر میراث ناملموس است و 23 اثر تاریخی غیرمنقول و بقیه شامل میراث معنوی و آثار طبیعی می‌شود. این پرونده‌ها در تهران مشمول برنامه‌های تسهیلگری است.


برپایی200 کارگاه مرمت
 
مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان درباره مرمت آثار و بناهای تاریخی نیز می‌گوید: امروزه مرمت آثار تاریخی از حوزه اجرایی سازمان میراث فرهنگی فراتر رفته و با جلب مشارکت‌ها و سیاست‌های ترویجی و همکاری‌های میان‌بخشی همراه شده است. الله‌یاری از اجرای بیش از 200 کارگاه مرمت از سوی سازمان میراث فرهنگی خبر می‌دهد: حدود 150 کارگاه از سوی دستگاه‌های اجرایی و همراه با نظارت فنی میراث فرهنگی انجام شد. بیش از 240 کارگاه مرمت هم از سوی بخش خصوصی تدارک دیده شده است. علاوه بر این‌ها کارگاه‌هایی هم به صورت امانی و پراکنده در استان اصفهان فعالیت می‌کنند. مدیر کل میراث فرهنگی تاکید می‌کند: مهم‌ترین فعالیت مرمتی سازمان میراث فرهنگی در چهلستون انجام می‌شود که با پیشرفت قابل ملاحظه‌ای همراه بوده تا جایی که در دوره کوتاهی ایوان چهلستون با پیشرفت مرمتی بیش از 50 درصد کمترین مزاحمت را برای گردشگران به وجود آورد.
وی یکی دیگر از کارگاه‌های مرمتی مهم سال گذشته را مسجد شیخ لطف‌الله معرفی می‌کند و می‌گوید: این کارگاه با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، پیشرفت خوبی داشت. همچنین در نوروز 98 کارگاه مرمت چهلستون به گونه‌ای بود که گردشگران بتوانند به‌راحتی از این مکان بازدید کنند. کارگاه مرمت مسجد امام(ره) و مدرسه چهارباغ هم فعال است.
 

سال پربار فرهنگی یزد    


سارا گلابگیریان|  یزد- خبرنگار:


در سالی که گذشت استان پر بود از فراز و نشیب. اتفاقات مهم استان در سال 97 در نیمه دوم سال اتفاق افتاد و تغییر رویکرد مسئولان استان به سمت فعالیت‌های فرهنگی رنگ و روی جدیدی به آن بخشید. سال 97 بیشترین دستاورد فرهنگی را برای استان به همراه داشت. ثبت جهانی زیلوی میبد، میزبانی از همایش‌ها و کنگره‌های بین‌المللی در حوزه معماری، برگزاری جشنواره رضوی، افتتاح دفتر یونسکو در یزد و برگزاری بزرگ‌ترین فعالیت فرهنگی یعنی نمایشگاه کتاب و انتخاب یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران از این دست است. اما تلخی‌ای که هرگز از یاد یزدی‌ها فراموش نمی‌شود قطع شدن بیش از 25 بار خط انتقال آب به استان یزد بود. 
خسارت‌های بسیاری برای مرمت خط انتقال به استان تحمیل شد و یزدی‌ها روزهای بی‌آب و کم‌آبی داشتند. در نهایت، با وساطت مسئولان استانی و کشوری مشکل به طور مقطعی برطرف شد، اما انتظار می‌رود که امسال بارندگی‌ها به حدی باشد که کمبود آب جبران شود.


اتفاقات سیاسی

سال 97 اما در حوزه سیاسی اتفاقات مهمی در استان رقم خورد. انتخاب استاندار یزد با بازنشسته شدن «محمود زمانی قمی» بسیار به درازا کشید و در رقابت بین کاندیداهای بومی ‌و غیربومی‌ ادامه داشت تا در نهایت «محمدعلی طالبی» به عنوان استاندار انتخاب شد. اما زمان‌بر بودن انتخاب مسئولان تنها مخصوص استاندار نبود. شهر یزد بیش از 6 ماه است که شهردار ندارد و با سرپرست اداره می‌شود. 

بعد از استعفای «مهدی جمالی‌نژاد» شهردار پیشین یزد و انتخاب وی به عنوان معاون عمرانی وزارت کشور، دغدغه‌های شورای شهر برای انتخاب شهرداری در خور جهان‌شهر یزد آغاز شد. گزینه ابتدایی آنها «مجتبی فرهمند» معاون فعلی معماری و شهرسازی شهرداری یزد بود که در نهایت استعفا داد. گزینه بعدی «سید محمدرضا سیدحسینی» بود که در انتظار تایید وی از سوی وزارت کشور هستیم و 6 ماه است که «سید علی مشتاقیون» معاون اداری - مالی شهرداری یزد، سرپرست شهرداری یزد است و جهان‌شهر یزد سال نو را هم بدون شهردار آغاز کرد.


افتتاح دفتر یونسکو در یزد

بهمن ماه گذشته، اولین دفتر نمایندگی یونسکو در ایران با حضور مسئولان، پژوهشگران، فعالین اجتماعی و فرهنگی استان و دست‌اندرکاران کشور حوزه فعالیت یونسکو در یزد راه‌اندازی و افتتاح شد. راه‌اندازی دفتر نمایندگی یونسکو در محل مرکز خلاقیت‌ها و فناوری‌های نوین شهری شهرداری یزد در دی ماه 96 بر اساس مصوبه شورای اسلامی‌شهر یزد تصویب و اجرا شده است. همکاری با شهرداری یزد برای عضویت در شبکه شهرهای خلاق یونسکو، تلاش برای معرفی قابلیت‌ها و ظرفیت‌های مدیریت شهری، معرفی بیش از پیش جاذبه‌های گردشگری یزد در یونسکو، همکاری برای تدوین شاخص‌های علمی،‌ آموزشی و فرهنگی توسعه پایدار شهری، انعکاس فعالیت‌های خلاقانه و نوآورانه فرهنگی یزد و همکاری در تربیت نیروی انسانی متخصص از جمله رسالت‌های تعیین‌شده برای دفتر نمایندگی یونسکو در استان یزد است.


جشنواره فیلم‌های کوتاه رضوی

آذر ماه 97 همچنین با برگزاری جشنواره فیلم رضوی، برگزیدگان بخش اصلی و جنبی فیلم‌های ‎داستانی و مستند سیزدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی معرفی شدند. از بین ۳۱۴ اثر ارسالی به بخش داستانی سیزدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه مستند و داستانی رضوی ۴۵ اثر به بخش داوری راه یافتند که پس از داوری توسط محمدرضا اصلانی، مهدی نادری، احمد پهلوانیان، محمدحسین فرج و طیبه فـلــکـیان برترین‌ها معرفی شدند.


انتخاب یزد به عنوان شهر پایدار جهانی

کنفرانس بین‌المللی شهرهای پایدار جهان به میزبانی یزد در بهمن 97 برگزار شد. در این کنفرانس نوبل محیط ‌زیست و عنوان پایتخت جهانی شهرهای پایدار جهان برای سال 2019 به شهر یزد اهدا شد. «ولفگانگ نئومن» رئیس بنیاد جهانی انرژی، در این همایش با اشاره به عضویت ۱۸۲ کشور در این سازمان بین‌المللی در این کنفرانس بین‌المللی یزد به عنوان یکی از شهرهای سرآمد دنیا در زمینه پایداری معرفی شد.


یزد ؛ پایتخت کتاب ایران

اسفند ماه 97 یزد پایتخت کتاب ایران شد. در مراسم پایانی پنجمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، یزد عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کرد. در دوره قبلی کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شده بود.


برگزاری دومین سمپوزیوم خشت خام یزد

دومین سمپوزیوم خشت خام یزد نیز بهمن ماه سال گذشته با میزبانی از هنرمندان ایرانی و خارج این بار در پارک مهرآوران در بافت جدید شهر برگزار و قرار شد برخی از نمونه‌های ساخته‌شده در شهر نصب شود.


افتتاح اولین کلینیک حمایت از کالای ایرانی

سال گذشته، همچنین اولین کلینیک حمایت از کالای ایرانی در یزد راه‌اندازی شد. این اقدام برای توانمندسازی کسب و کارهای خرد و کارگاه‌های کوچک، برای حمایت از تولیدکنندگان ایرانی تشکیل شد. با راه‌اندازی این کلینیک، ضمن این‌که فضای کسب و کار بهبود می‌یابد به باورها و فرهنگ ایرانی - اسلامی‌برای خرید و مصرف کالای ایرانی به‌ویژه تولیدات یزدی هم ارزش داده می‌شود. همه این اتفاقات رقم خورد تا استان یزد همچون گذشته بدرخشد و جایگاه خود را در مسیر توسعه کــشور تثبیت کند و توسعه دهد. 


ثبت جهانی زیلوی میبد

در آذر 97 اعلام شد که زیلوی میبد به ثبت جهانی رسید. این اتفاق بر اساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی، بعد از بررسی‌های انجام‌گرفته صورت گرفت. بعد از حضور ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در شهرستان میبد و بازدید از ظرفیت‌های این شهرستان در زمینه زیلو، میبد به عنوان شهر جهانی زیلو انتخاب شد.


مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی 98 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد با اشاره به انتخاب این شهر در 4 اسفند 97 به عنوان پایتخت کتاب ایران تاکید کرد: مهم‌ترین کار سال 98 این اداره کل تحقق برنامه‌ها و اهداف پیش‌بینی‌شده، کسب و کارهای نوپا و احیای خودباوری‌های فرهنگی است. به گزارش ایرنا، «مجید جوادیان‌زاده» افزود: سعی داریم یزد در سال 2022 منزلگاه پایتخت کتاب جهان شود. به همین علت این ایده را هدف نهایی خود قرار دادیم.

وی تصریح کرد: به این باور رسیدیم که با خودباوری فرهنگی، تلاش و انسجام‌بخشی در همه بخش‌ها توانستیم برند ارزشمند پایتخت کتاب را کسب کنیم. 
جوادیان‌زاده خاطرنشان کرد: این اداره کل سال گذشته در حوزه فرهنگ و هنر کارکرد قابل قبولی به دست آورد که نشان از تأثیرگذاری این دستگاه فرهنگی است. 
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد عنوان کرد: باید به این باور برسیم که با عدالت فرهنگی می‌توان گام‌های اثرگذار و پایداری در زمینه‌های فرهنگی و هنری برداریم. 


 توسعه زیرساخت‌های ریلی

توسعه زیرساخت‌های ریلی و پیگیری قطار شهری نیز از موضوعاتی بود که منجر به مذاکرات مسئولان استان و اعضای شورای شهر با شرکت‌های خارجی برای تامین و اجرای این خط بود.


برتری در ماراتن کنکور

دانش‌آموزان یزدی سال 97 هم افتخارآفرینی کردند و بیشترین قبولی کنکور مربوط به دانش‌آموزان یزدی بود. آنها برای بیست و پنجمین سال به این افتخار نائل آمدند و نام یزد را دوباره درخشان کردند.

این خبر را به اشتراک بگذارید