بلاهای طبیعی و غفلت ملی از بیمه
خبر اول: محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره): ۱۴۰ هزار خانه روستایی استان خوزستان توسط بیمه طرف قراردادِ بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام قبلا بیمه شده است و تا سقف ۳۵ میلیون تومان به خانههای آسیب دیده از طرف بیمه خسارت پرداخت خواهد شد.
خبر دوم: شهرداری آققلا یک هفته پیش از عید تمام خانهها را تا سقف ۳۵میلیون تومان بیمه کرده بود و حالا بیمه ایران باید خسارت ۲۵۰۰ واحد مسکونی را پرداخت کند.
نقد: هرچند برخورداری برخی آسیبدیدگان از سیل و بلاهای طبیعی از پوشش بیمهای باعث شده تا آنها با اطمینان خاطر نسبت به جبران خسارت وارده دوباره بتوانند به زندگیشان در آرامش نسبی ادامه دهند اما در کشور بلاخیزی چون ایران با احتمال وقوع سیل و زلزله و رانش زمین و آتشسوزیهای بزرگ و... غفلت ملی از پوشش بیمهای خود نشان از یک فاجعه ملی دارد. هم اقدام ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و هم تصمیم شهرداری آققلا در پوشش ریسکهای ناشی از سیل خود نشان از آیندهنگری دارد؛ هرچند درخصوص مدیریت ریسک پذیرش شده از سوی شرکتهای بیمهای و احتمال خسارت سنگین وارده باید در محافل کلان اقتصادی بهویژه در صنعت بیمه به آسیبشناسی پرداخت. با این حال واقعیت این است که امروزه همه بهویژه مسئولان به اهمیت بیمه پیبردهاند اما بیم آن میرود که با فروکش کردن احساسها دوباره همه از این مهم غافل شوند. آری درست است که با بیمه مرا بیم جهان نیست اما وقتی خطر را همیشه دور از خود میدانیم و به هنگام مواجهه با یک حادثه درمانده میشویم، آنگاه است که دوباره همه یاد بیمه میافتند. بر حاکمیت فرض است که بیمه را در سرلوحه سیاستهای کلان ببیند و نه اینکه صنعت بیمه در حاشیه قرار گیرد. امروزه در جهان هیچ فعالیتی بدون بیمه معنا ندارد و ما ایرانیها هنوز با این تکیهگاه و چتر حمایتی بیگانهایم.