• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 30 دی 1397
کد مطلب : 45291
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lg06
+
-

حذف دستفروشی از معابر ارومیه

شهردار ارومیه: با همکاری استانداری، فرمانداری و ارگان‌های ذی‌ربط، مرحله اول طرح ساماندهی دستفروشان انجام شد

درشهر
حذف دستفروشی از معابر ارومیه

ابراهیم نوید آرین|   ارومیه – خبرنگار:

سال‌هاست که دستفروشی و تجاوز به حریم پیاده‌رو‌ها از سوی دستفروشان و مغازه‌دارها در خیابان امام خمینی(ره)به‌ویژه خیابان عطایی ارومیه به یک معضل کهنه و لاینحل تبدیل شده است. خیابان عطایی ارومیه به عنوان پایانه ایستگاه‌های اتوبوس‌های داخل شهری، روزانه محل تردد هزاران نفر از اهالی ارومیه است. همین موضوع نیز باعث شده است تا دستفروشان به عناوین مختلف در این خیابان حضور داشته و به خرید و فروش اقدام کنند. 

طرح ساماندهی دستفروشان قبلا از سوی شهرداری ایده‌پردازی شده بود که با همکاری نکردن این افراد با شکست مواجه شد. حال در روزهای گذشته اولین مرحله از طرح ساماندهی دستفروشان و مقابله با سد معبرکنندگان در ارومیه با همکاری بین‌بخشی چندین دستگاه اجرا شده است.


شکایات اهالی و کسبه

فرماندار ارومیه در گفت‌وگو با همشهری درباره اجرای طرح‌های جدید ساماندهی دستفروشان اظهار می‌کند: در زمینه حل معضل سد معبر و تجمع دستفروشان در خیابان عطایی و امام خمینی(ره) جلسات مختلفی با حضور ارگان‌هایی همچون شهرداری، فرمانداری و نیروی انتظامی که متولی این امر هستند برگزار شده است. همگی باید بپذیریم که برخی از این افراد با این کار، کسب درآمد می‌کنند و خرج و مخارج زندگی را از این راه به دست می‌آورند، اما باید حقوق همه مردم را در نظر بگیریم. ما شکایات متعددی از اهالی و کسبه این محل درباره تجمع دستفروشان و سد معبر برخی مغازه‌ها دریافت کرده‌ایم و باید این معضل چندین ساله ساماندهی می‌شد. 

«علیرضا ملامحمدی‌زاده» با بیان این‌که تقریبا ۱۸۰ نفر در شهر ارومیه به عنوان دستفروش فعالیت می‌کنند، عنوان می‌کند: ایجاد بازارهای روز در طول هفته در محله‌های مختلف، در نظر گرفتن نقاطی از شهر به‌ویژه در هسته اصلی شهر برای این افراد از جمله راهکارهایی است که می‌توان با آن دستفروشان را ساماندهی کرد. 

وی ادامه می‌دهد: علت عمده تجمع دستفروشان در خیابان عطایی ایستگاه‌های اتوبوس مستقر در این خیابان است که شهرداری طرحی در آینده نزدیک اجرا خواهد کرد تا اتوبوس‌ها از حالت ساکن در ایستگاه‌ها خارج شوند و به صورت گردشی در شهر تردد کنند. ما نیز از این طرح حمایت می‌کنیم.

فرماندار ارومیه می‌گوید: گزارش‌هایی به ما رسیده است مبنی بر این‌که برخی از افراد به صورت غیرقانونی اقدام به اجاره دادن مکان‌هایی در شهر به دستفروشان می‌کنند. قصد داریم با کمک و همیاری متولیان ساماندهی دستفروشان و سد معبر‌کنندگان قاطعانه با این افراد مقابله کنیم. اما این موضوع به عزم همه دستگاه‌ها و حتی مردم ارومیه نیز نیازمند است. 
ملامحمدی‌زاده درباره این‌که بسیاری از مردم از سد معبر برخی مغازه‌داران بازار تاریخی ارومیه هم گلایه دارند، بیان می‌کند: در روزهای اخیر کسبه بازار قدیمی ارومیه خود ضمن اعلام همکاری در بحث حذف سد معبر‌ها، پیش‌قدم شده‌اند تا این معضل را از میان برداریم. طرحی در این زمینه آماده شده است تا با اجرای آن، مشکلات عبور و مرور مردم نیز در داخل این بازار حل شود. 


سد معبر، تجاوز به حقوق شهروندان

شهردار ارومیه هم در گفت‌وگو با همشهری با بیان این‌که معضل سد معبر در ارومیه به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است، اظهار می‌کند: سد معبر، نوعی تجاوز به حقوق عامه شهروندان است. پیاده‌روها محلی برای رفت و آمد راحت مردم هستند که برخی مغازه‌داران و دستفروشان بر خلاف عرف قانون به این حریم تعدی می‌کنند. 

«محمد حضرت‌پور» با اشاره به این‌که ایجاد مشکل برای عابران پیاده و شبکه ترافیکی شهر، توزیع کالای بی‌کیفیت و ایجاد چشم‌اندازی زشت از شهر از جمله آثار نامطلوب دستفروشی است، ادامه می‌دهد: با همکاری استانداری، فرمانداری و ارگان‌های ذی‌ربط در طرح اول ساماندهی دستفروشان و مقابله با سد معبرکنندگان، خیابان امام خمینی(ره)، خیابان عطایی و اطراف مسجد اعظم ساماندهی خواهد شد و پس از آن این طرح در سایر خیابان‌های هسته مرکزی شهر اجراییمی‌شود. 

به گفته حضرت‌پور، از سال‌ها پیش طرح‌های ساماندهی آغاز شده است که به دلیل عدم فرهنگ‌سازی بین مردم و استقبال نکردن دستفروشان از حضور در مراکز خرید و فروش که برای آنها تدارک دیده شده بود، این طرح‌ها با شکست مواجه می‌شد. اما اکنون ساماندهی دستفروشان خواسته عموم مردم و اهالی این خیابان‌ها است و برای اجرای آن تدابیر لازم در نظر گرفته شده است. 


نظارت مستمر

شهردار ارومیه با اشاره به این‌که اعضای شورای تامین به صورت هماهنگ در این زمینه همراه هستند، اظهار می‌کند: برای برخورد با دستفروشان و کسانی که به نوعی سد معبر کرده‌اند، در مرحله اول طرح، با همکاری اتاق اصناف اخطاریه‌هایی در چند مرحله به این افراد ارسال می‌شود و بعد از آن با همکاری نیروی انتظامی نسبت به برخورد با متخلفین اقدام خواهد شد.  حضرت‌پور با بیان این‌که جلوگیری از سد معبر یکی از وظایف شهرداری ارومیه است، عنوان می‌کند: بر اساس نوع صنف نیز اداره مربوطه موظف است تا به این موضوع رسیدگی کند.

این مسئول از اجرایی شدن فاز دوم طرح ساماندهی در اطراف رینگ کمربندی ارومیه خبر می‌دهد و می‌گوید: مقابله با دستفروشان و جلوگیری از پهن کردن بساط از سوی مغازه‌داران در خیابان عطایی از نخستین اقدامات این طرح به شمار می‌رود و با توجه به رضایت شهروندان و توجه ویژه رسانه‌ها، روند اجرای این طرح ادامه خواهد یافت. 

وی درباره این‌که امکان دارد دوباره دستفروشان بعد از مدتی به خیابان‌ها بر‌گردند، اظهار می‌کند: برای تکرار نشدن موضوع باید نظارت‌ها مستمر باشد. بر این اساس 20 بازرس را به صورت شبانه‌روزی در این مراکز مستقر کرده‌ایم تا از بازگشت دستفروشان جلوگیری کنند. در کنار این موضوع بخش مهم موضوع به مردم برمی‌گردد. مردم اگر می‌خواهند از دستفروشان خرید کنند، باید به مراکز رسمی که برای استقرار آنها  در نظر خواهیم گرفت مراجعه کنند. قطعا اگر مردم از دستفروشان سیار خرید نکنند، این معضل برای همیشه حل خواهد شد. 


مقابله با دستفروشی، نیازمند مشارکت همگانی

سد معبر در پیاده‌روها در برخی از موارد عابران را به مسیر رفت و آمد خودروها هدایت کرده و مشکلات ترافیکی و گاه و بیگاه حوادث رانندگی را تشدید می‌کند. اما به عقیده کارشناسان، برداشتن این سد از طریق برخوردهای قهری ممکن نیست و این مهم نیازمند مشارکت همگان و از جمله دستگاه‌های اجرایی است. از سوی دیگر سد معبر در آذربایجان غربی را نباید تنها در بساط دستفروشان و تصرف پیاده‌روها از سوی مغازه‌داران خلاصه کرد؛ تیرهای برق، کانکس‌های شهرداری، کافو مخابرات(باکس‌های مخابراتی در معابر) و... نیز بخش قابل توجهی از سد معبر در ارومیه به شمار می‌رود. با اعلام مسئولان شهر ارومیه سامانه ارتباطی 137 و پیامکی 1000441137 برای دریافت انتقادها و مشکلات شهروندان ارومیه‌ای است که هر گونه سد معبر را به این سامانه گزارش کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید