• پنج شنبه 30 فروردین 1403
  • الْخَمِيس 9 شوال 1445
  • 2024 Apr 18
دو شنبه 26 آذر 1397
کد مطلب : 41136
+
-

نقشه دخل و خرج خانوارهای ایرانی

همشهری بررسی می‌کند؛ زندگی در کدام استان ایران صرف نمی‌کند؟

معیشت
نقشه دخل و خرج خانوارهای ایرانی

اگر می‌خواهید بدانید زندگی در کدام استان ایران صرف نمی‌کند، می‌بایست ببینید میانگین درآمد و هزینه یک خانوار شهری در استان‌های ایران چگونه است. به‌عنوان نمونه تازه‌ترین گزارش‌ آماری منتشر شده نشان می‌دهد به‌طور میانگین شهرنشینان استان کرمانشاه 99درصد از درآمدشان، هزینه می‌شود و تنها یک درصد پس‌انداز می‌کنند.

به گزارش همشهری، نسبت هزینه به درآمد یک خانوار شهری، شاخص خوبی برای انتخاب محل زندگی است؛ چه اینکه در سال گذشته شهروندان استان کهگیلویه و بویراحمد 98درصد، آذربایجان غربی 97درصد، اردبیل 95درصد، خراسان رضوی 95درصد، زنجان و بوشهر 94درصد، تهران، خوزستان، کردستان و اصفهان 93درصد، فارس 92درصد و همدان 91درصد از دخل‌شان را خرج کرده‌اند و زندگی در این استان‌ها گران تمام خواهد شد و نسبت هزینه به درآمد در این استان‌ها از میانگین کشوری بالاتر است. ساکنان مناطق شهری در استان کرمان و خراسان جنوبی 77درصد، یزدی‌ها 80درصد، ساکنان شهرهای آذربایجان شرقی، قم و مازندران هم 81درصد درآمدشان را هزینه کرده‌اند. به این ترتیب، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان ارزان‌ترین مناطق ایران برای زندگی خانوارها به‌شمار می‌آیند.

دخل و خرج در شهرها

به‌طور کلی پارسال شهروندان ایرانی به‌طور متوسط 90درصد درآمدشان را هزینه کرده‌اند و فقط10درصد پس‌انداز داشته‌اند. مرکز آمار ایران میانگین هزینه یک خانوار شهری در سال گذشته را 33میلیون تومان و متوسط درآمد خانوارها را 37میلیون تومان برآورد کرد. تازه‌ترین یافته‌های هزینه و درآمد خانوارها نشان می‌دهد که 23.3درصد از کل هزینه یک خانوار ایرانی صرف تامین اقلام خوراکی شده و مابقی آن به تامین هزینه‌های غیرخوراکی اختصاص دارد. متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار شهری در سال گذشته 329میلیون و 525هزار ریال برآورد شده که نسبت به سال 95، درآمد خانوارهای شهری به‌طور متوسط 15.7درصد رشد داشته درحالی‌که متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری 366میلیون و 848هزار ریال بوده که نسبت به سال قبل، ١٥,٦ درصد رشد نشان می‌دهد.

دخل و خرج روستاییان

مرکز آمار ایران متوسط هزینه کل خالص سالانه یک خانوار روستایی را در سال گذشته 178میلیون و 760هزار ریال برآورد کرده که نشان از رشد 13.9درصدی نسبت به سال 95 دارد و نکته اینکه سهم هزینه‌های خوراکی از سبد هزینه خانوارهای شهری 37.2درصد بوده است. همچنین متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار روستایی در سال گذشته با 14.1درصد رشد نسبت به سال قبل از آن 201میلیون و 842هزار ریال اعلام شده است.

این گزارش نشان می‌دهد خانوارهای شهری ساکن استان تهران با 479میلیون و 948هزار ریال بیشترین و استان کرمان با 192میلیون و 329هزار ریال کمترین هزینه را در سال ١٣٩٦ داشته‌اند. از سوی دیگر خانوارهای ساکن استان تهران با 515 میلیون و 351 هزار ریال بیشترین و استان آذربایجان غربی با240میلیون و 393 هزار ریال، کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری را در سال ١٣٩٦ به‌خود اختصاص داده‌اند. به بیان دیگر 5 استان کرمان، سمنان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کردستان به‌ترتیب کم‌هزینه‌ترین استان‌ها و 5 استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان، البرز، مازندران و تهران پرهزینه‌ترین استان‌ها در سال گذشته از حیث شاخص هزینه خانوارهای شهری اعلام شده است. از سوی دیگر آذربایجان غربی، کردستان، کرمان، سمنان و کرمانشاه کمترین میزان درآمد برای یک خانوار شهری و تهران، مازندران، البرز، چهارمحال و بختیاری و گیلان بالاترین میزان درآمد را به‌خود اختصاص  داده‌اند.

   نکته‌ها

  پارسال شهروندان ایرانی به‌طور متوسط 90درصد درآمدشان را هزینه کرده‌اند و فقط10درصد پس‌انداز داشته‌اند.
  کرمانشاه گران‌ترین استان برای زندگی است. به‌طور میانگین شهرنشینان استان کرمانشاه 99درصد از درآمدشان، هزینه می‌شود.
   کمترین هزینه به استان‌های خراسان جنوبی ، سمنان و کرمان اختصاص دارد.
   میانگین هزینه‌ خانوارهای شهری 33میلیون تومان است و متوسط درآمد خانوارها به 37میلیون تومان رسیده است.
   تازه‌ترین یافته‌های آماری نشان می‌دهد 23.3درصد از کل هزینه یک خانوار ایرانی صرف تامین اقلام خوراکی می‌شود و مابقی آن به تامین هزینه‌های غیرخوراکی اختصاص دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید