مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه، اقدامات وزارت رفاه برای رفع بازماندگی از تحصیل را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، احمدرضا پرنده در جمع خبرنگاران توضیحاتی درباره شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل ارائه و اظهار کرد: طرح شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل از اقدامات ویژه معاونت رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی افزود: ما بهمنظور کاهش فقر آموزشی برنامهای در سال ۹7-۹6 اجرا و تعداد ۹۶ هزار کودک بازمانده از تحصیل در مقطع سنی ۶تا ۱۱ سال را شناسایی کردیم.پرنده روال شناسایی کودکان را تشریح کرد و گفت: ما ابتدا مشخصات دانشآموزان ثبتنام شده در مدرسه را از آموزش و پرورش گرفتیم و از ثبتاحوال نیز اطلاعات کودکان در سنین ۶تا۱۱ سال را که باید به مدرسه میرفتند ولی ثبتنام نکردند بهدست آوردیم .وی ادامه داد: سپس از طریق ثبت احوال، کد ملی سرپرست خانوار این کودکان را اخذ کردیم. با همکاری خوب وزارت ارتباطات شماره تلفن سرپرست خانوار این کودکان را بهدست آوردیم و از این طریق به تکتک خانوادهها هماکنون پیامکی از طرف وزارت رفاه ارسال کرده و از خانوادهها خواستیم در این مرحله فقط علت نرفتن فرزند خود را به مدرسه از طریق پیامک به همان شماره که پیام دریافت کردند، ارسال کنند. پرنده افزود: شناسایی علت بازماندگی این ۹۶هزار نفر در دست بررسی است و بهزودی دلایل بازماندگی از تحصیل از طریق پیامک، تماس تلفنی و بازدید میدانی تهیه و جهت بازگشت به تحصیل کودکان به مدرسه با استفاده از تمامی ظرفیتها دنبال خواهد شد.
وی افزود: از ۹۶هزار کودک بازمانده سال ۹7-۹6، استانهای سیستان و بلوچستان، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، کرمان، فارس و آذربایجان غربی بیشترین تعداد بازماندگی از تحصل را داشتهاند. مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه ادامه داد: 2سال قبل (95-94) در مقطع ابتدایی ۱۳۴هزار کودک بازمانده ازتحصیل را به این روش شناسایی کردیم و اطلاعات آنها را در اختیار مسئولان کشوری و استانی قراردادیم تا با استفاده از ظرفیتهای دولتی و غیردولتی جهت بازگشت به تحصیل کودکان اقدام کنند. وی افزود: اعتباراتی هم پیشبینی کردیم و تخصیص دادیم تا بتوانیم آن دسته از کودکان را که به علت فقر به مدرسه نرفتهاند به چرخه آموزش برگردانیم. پرنده با تأکید بر اینکه البته علاوه بر دوره ابتدایی دانشآموزان متوسطه که ترک تحصیل میکنند هم نباید فراموش شوند، گفت: در سال تحصیلی ۹7-۹6 حدود ۳۲۵ هزار نفر ازجمله واجدین شرایطی بودند که باید در مدرسه باشند ولی نبودند. از این تعداد ۹۶ هزار نفر اصلا در دوره ابتدایی ثبت نام نکردند و۹۸ هزار و۸۶۱کودک در سن ۱۱تا ۱۴سال و ۱۵۷هزار و۲۹۲نفر در سن ۱۴تا۱۸ سال ادامه تحصیل ندادند.
پیامک وزارت رفاه به والدینی که فرزندانشان به مدرسه نمیروند
در همینه زمینه :