• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
پنج شنبه 3 آبان 1397
کد مطلب : 35435
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2r2J
+
-

همزمان با نشست نقش فناوری اطلاعات در تحقق افق 1404مطرح شد

تشکیل اتاق فکر آی‌تی در مجمع تشخیص مصلحت نظام

روز گذشته آخرین جلسه شورای سیاستگذاری همایش بین‌المللی نقش فناوری اطلاعات در تحقق افق۱۴۰۴ در پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد. رئیس، دبیران کمیته‌های علمی و اجرایی همایش در این نشست به ارائه جزئیات این همایش پرداخته و گروهی از صاحب‌نظران راهکارهای پیشنهادی خود را برای بهتر شدن شرایط این همایش بازگو کردند. دیدگاه حاضران در این نشست به‌طور کلی بر متمرکز شدن همایش به چند هدف کلی، عملیات‌محور بودن به‌جای هدف‌محور بودن و واقع‌بینی بود. به‌ گزارش همشهری، فریدون وردی‌نژاد، رئیس این همایش و مشاور رسانه‌ای دفتر ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه تلاش‌های دولت در بخش آی‌تی به‌خاطر وجود ساختار بوروکراتیک و اداری چندان موفق نبوده، تأکید کرد: «برای اینکه بتوانیم IT را به‌طور مناسب وارد عرصه‌های عملیاتی، اقتصادی، سیاسی و حکمرانی راهبردی کشور کنیم و برای اینکه بتوانیم بخش حکمرانی و راهبردی کشور را با حکمرانی شرکتی یا بخش خصوصی یا بنگاه‌های کسب و کار بر هم بیامیزیم و نتیجه‌ای بگیریم، نیازمندیم که به‌جای استفاده از مدل بوروکراتیک از مدل تکنوکراتیک استفاده کنیم. باید بتوانیم ایده‌هایمان را تبدیل به پروژه‌های عملیاتی کنیم.»
محمد پاشنه‌طلا، دبیر علمی همایش نیز 9بسته پیشنهادی که قرار است در قالب برنامه‌هایی در این همایش ارائه شوند را با جزئیات بازگو کرد. وی در گفت‌وگو با همشهری از تشکیل اتاق فکر آی‌تی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، بعد از پایان همایش خبر داد و تأکید کرد: با این روش دنبال سرعت‌بخشیدن به روند توسعه آی‌تی در کشور هستیم. در بخش پایانی این برنامه، گروهی از کارشناسان حاضر در نشست دیدگاه‌هایشان را برای بهتر شدن همایش مطرح کردند. نخستین همایش بین‌المللی نقش فناوری اطلاعات در تحقق افق1404 تحت نظارت دفتر ریاست‌جمهوری در روزهای ۲۸ و ۲۹ آبان‌ماه۱۳۹۷ در مرکز همایش‌های جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

سرعت بخشیدن به توسعه با ابزار آی‌تی 
اجرایی شدن اهدافی که در همایش مطرح خواهد شد، یکی از مسائل بازگو شده در این نشست بود. هومن حاجی‌پور، معاون امور کسب‌وکار در اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه راهکارهای الکترونیکی مثل سامانه‌های گمرکی نتوانست بعد از آغاز کار، شرایط را بهتر کند و باعث پیچیدگی شرایط شد، گفت: «بهتر است شاخص‌گذاری‌ها عملیات‌محور باشند، نه هدف‌محور. ضمن‌اینکه جایگاه دولت باید مشخص شود و پیش از آغاز هر برنامه‌ای زیرساخت‌ها بهبود پیدا کنند.» محمدحسین پاشنه‌طلا، دبیر کمیته علمی همایش دراین‌باره به همشهری گفت: «همایش یک فتح باب است و دری را باز می‌کند تا اتاق فکر صنعت آی‌تی را در مجمع تشخیص مصلحت نظام شکل بدهیم و از این توان برای اجرای پروژه‌های کشور و حل معضلات استفاده کنیم. به‌طور کلی هدف ما این است که نشان بدهیم راه‌حل‌های حوزه آی‌تی می‌تواند برای رسیدن به اهداف کشور کمک کند؛ هر هدف و برنامه‌ای که در اسناد و ابلاغیه‌های بالادستی وجود دارد، می‌تواند با کمک ابزارهای آی‌تی به‌طور مؤثری به نتیجه برسد. کار ما ایجاد همگرایی و همسویی بین استراتژی‌ها و اهداف کلی کشور با محوریت توسعه است.»

واقع‌بینی؛ شرط توسعه 
پیمان مولوی، دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران در گفت‌وگو با همشهری، درباره‌ اینکه برای توسعه صنعت آی‌تی باید مثل خیلی از کشورهای موفق منطقه، یک الگوی پیشرفت داشته باشیم، تأکید کرد: «بحث این نیست که آمریکا، ‌انگلیس، فرانسه یا آلمان را الگو قرار دهیم و مثل آنها بشویم؛ بحث این است که بدانیم قرار است به کجا برسیم و برای رسیدن به آن، یک برنامه عملی و مشخص داشته باشیم. اینکه بگوییم می‌خواهیم نخستین کشور منطقه باشیم، جواب نمی‌دهد. باید واقع‌بین باشیم و درست برنامه بریزیم.»
او در عین حال، گسترش رابطه با جهان را به‌عنوان یک راه‌حل برای پیشرفت درنظر گرفت و تأکید کرد: «اگر گزارش الزامات رشد 8درصدی را که توسط وزرای اقتصادی چند کشور ازجمله اندونزی، مالزی و چند کشور آفریقایی تهیه شده  بررسی کنید، متوجه می‌شوید که نخستین عامل پیشرفت یک کشور استفاده از پتانسیل جهانی برای رشد و توسعه و دومین عامل سرمایه‌گذاری در زیرساخت است. آموزش و بهداشت نیز در رده‌های بعدی قرار دارند. ما باید شرایط‌مان را بشناسیم و برهمین اساس برنامه بریزیم؛ ضمن اینکه پتانسیل روابط بین‌الملل در پیشرفت را نباید دست‌کم گرفت.»

این خبر را به اشتراک بگذارید