• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 17 مهر 1397
کد مطلب : 33493
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nl7Y
+
-

همگام‌سازی‌ پست با فناوری‌های نوین

یادداشت
همگام‌سازی‌ پست با فناوری‌های نوین

حسین نعمتی | معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل پست

روزجهانی پست (17مهر ماه- 9اکتبر) در حالی فرارسیده که طی چند دهه اخیر شیوه نگرش مشترکان و حوزه فعالیت این بخش با توسعه فناوری ارتباطات و رشد کسب‌و‌کارها در فضای مجازی، دچار تغییر و تحولات زیادی شده است. برخی ورود فناورهای نوین به عرصه ارتباطات را تهدیدی برای توسعه خدمات پستی قلمداد کرده و در مقابل، برخی دیگر این فناوری‌ها را فرصتی برای توسعه خدمات این بخش می‌دانند. واقعیت آن است که امروزه با استفاده از فناوری‌های نوین، زنجیره تامین یکپارچه‌ای در سراسر جهان شکل گرفته و توزیع مرسولات بهنگام و رشد تجارت الکترونیکی موجب افزایش میزان ارسال بسته‌های پستی در شرایطی شده که برخلاف گذشته حجم پست نامه‌ها تا حد قابل توجهی کاهش داشته است.

این شرایط موجب شده تا طی سال‌های اخیر، سیاست شرکت ملی پست به سمت تامین نیازهای مردم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات سوق پیدا کند؛ چرا‌که امروزه در دنیا شرکت‌های پستی پیشرو با درنظر گرفتن این نیازها و متغیرهایی اعم از تغییر الگوی مصرف مشتریان، درپیش‌گرفتن مدل‌های نو، آزاد‌سازی‌ و ایجاد زمینه حضور بخش‌های غیردولتی، دست به بازسازی زیرساخت‌ها و شیوه‌های خدمات‌رسانی خود زده‌ و با ایجاد اشتغال، رشد کارآفرینی و فعالیت‌های استارتاپی توانسته‌اند در افزایش تولید ناخالص داخلی و کمک به رشد اقتصادی تأثیرگذار باشند. توسعه فناوری‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات و اقبال عمومی به استفاده از آن، شرکت‌های پست‌ دنیا از جمله شرکت ملی پست کشورمان را مصمم کرده است تا جهت‌گیری خود را به سمت ارائه خدمات بر بستر فناوری‌های نوین سوق دهد. به‌نحوی که سعی شده تا در بخش سرویس‌ها و خدمات بازار، تا حد ممکن از ظرفیت‌های موجود در این حوزه استفاده و بیشتر خدمات مورد نیاز مردم را در این بستر ارائه کند. علاوه بر این، تکیه بر یک نظام پستی نو که بتواند نقش مؤثری در تسریع روند توسعه اقتصادی و اجتماعی داشته باشد، نیازمند داشتن زیرساخت‌های فناورانه مدرن است؛ موضوعی که طی یک دهه اخیر دغدغه سیاستگذاران مجموعه پست بوده و توفیقاتی نیز در این زمینه به‌دست آمده است.

در این راستا طی چند سال گذشته، تفاهمنامه‌ها و قراردادهای زیادی با شرکت‌های دارای فناوری‌های نوین منعقد شده که اجرایی‌شدن  و خدمت‌رسانی در چارچوب آن می‌تواند علاوه بر کاهش قابل توجه هزینه‌ها، افزایش سرعت در ارسال مراسلات و در نهایت رضایت‌ بیشتر مشتریان را به همراه داشته باشد. همکاری با برخی شرکت‌های فناوری‌محور در فضای مجازی برای ارسال کالا یا حمل‌ونقل بسته‌ها در کل کشور نیز ازجمله رویکردهایی است که مدنظر قرار گرفته است. در واقع این شرکت‌ها با همکاری پست، خدمت‌رسانی خود را در سطحی وسیع‌تر، دقیق‌تر و با هزینه کمتر انجام داده‌اند. از سوی دیگر، امروزه صنعت پست کمتر خدمت نهایی ارائه می‌دهد بلکه به‌عنوان حلقه واسط بین تولیدکننده یا خدمت‌رسان و مصرف‌کننده نقش‌آفرینی می‌کند به‌نحوی که خدمات واسطه‌ای پست را بیشتر می‌توان در قالب خدمات مالی، ذخیره اطلاعات و تحلیل داده یا بازار، لجستیک، کمک به تجارت الکترونیک، تحویل اسناد و مدارک تلقی کرد. بنابراین می‌توان ادعا کرد امروزه پست کشور قادر است با راه‌اندازی سامانه هوشمند مدیریت حمل‌ونقل و با تکیه بر شبکه گسترده مویرگی و بر حسب وظیفه ذاتی و قانونی خود در ارائه خدمات پایه‌ای به تمامی مردم جامعه حتی در روستاها و مناطق کمتر‌برخوردار، نقش مؤثری در جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه‌های مردم، شرکت‌ها و تولیدکنندگان داشته باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید