• دو شنبه 9 تیر 1404
  • الإثْنَيْن 4 محرم 1447
  • 2025 Jun 30
پنج شنبه 22 شهریور 1397
کد مطلب : 30417
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/DEv6
+
-

نذری‌های محرمی مخصوص هر شهر

نذری‌های محرمی مخصوص هر شهر


نذری دادن سنتی است که در ایام محرم به‌خصوص روزهای تاسوعا و عاشورا بسیار در ایران رواج دارد. هر شهری در ایران غذای محبوبی دارد که در این روزها به‌عنوان نذری میان مردم پخش می‌شود.

قیمه نثار در قزوین

قیمه‌نثار غذای خاص قزوینی‌هاست و در مراسم عزاداری روز عاشورا از نخستین انتخاب‌ها برای نذری‌دادن است. هرچند که این غذا بسیار پرهزینه و سخت است اما هنوز هم محبوب‌ترین غذای نذری در این شهر به شمار می‌آید.

شله؛ نذری محبوب مشهدی‌ها

شله از چنان محبوبیتی بین مشهدی‌ها برخوردار است که فقیر و غنی حاضرند برای سهم بردن کاسه‌ای از این غذا چند ساعت در صف طولانی بایستند. شله که مواد اصلی آن گوشت گوساله، حبوبات و ادویه است، ظاهری مانند حلیم دارد با این تفاوت که در این غذا گوشت فراوان و بلغور وجود دارد و به همراه قیمه و نان سنگک و پنیر و سبزی خورده می‌شود.

آش گندم یزد 

این‌ آش شباهت زیادی به حلیم دارد. در تهیه آن از نخود، لوبیا، ماش، گندم و البته گوشت استفاده می‌شود و با پیازداغ و روغن دنبه فراوان آن را طعم‌دار می‌کنند. این‌ آش پرطرفدارترین غذای نذری در شهر یزد است.

شکرپلو در شیراز 

خورش ‌قیمه در عاشورای شیرازی‌ها بیش از هر غذای دیگری به‌عنوان نذری پخته می‌شود اما با برنجی به نام شکرپلو؛ برنجی که با شربت غلیظ شکر و زعفران، آبکش می‌کنند و آن را دم می‌دهند و با خلال‌های پسته و پرتقال سرو می‌کنند.

اصفهان و بریانی



بریانی معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذای نذری اصفهان است که در میان انواع غذاهای نذری این شهر طرفداران بسیاری دارد. بریانی از مخلوط گوشت گردن گوسفند، جگر سفید گوسفند، ادویه اصفهانی، پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه تهیه می‌شود.

قیمه نخودی در دزفول

در این خورش قیمه به جای لپه‌ معمولی، لپه نخود می‌ریزند. دزفولی‌ها معتقدند طبخ قیمه با لپه نخود خیلی بهتر است زیرا نخود را خیس کرده و پوستش را می‌گیرند، بنابراین نفخ نمی‌آورد و مزه بهتری هم دارد. این قیمه از دیرباز تا‌کنون نخستین انتخاب دزفولی‌ها برای نذری دادن در ‌ماه محرم است.

خورش سبزی اهواز

در روز عاشورا، بیشتر مردم  اهواز خورشی به نام خورش سبزی برای نذری دادن انتخاب می‌کنند. این خورش با سبزی سرخ‌شده و لوبیای‌سفید تهیه می‌شود و کمی شبیه به خورش‌ قورمه‌سبزی است.

قیمه چرخ کرده لاهیجان

نذری مخصوص لاهیجان، غذایی به نام قیمه چرخ‌کرده است که تنها تفاوتش با قیمه معمولی، گوشت چرخ‌کرده سرخ‌شده‌ای است که در آن می‌ریزند.

اراک و‌ آش بی‌بی سه‌شنبه


این‌ آش در تمام ایام سال به‌عنوان نذری داده می‌شود اما در‌ماه محرم یکی از انتخاب‌های اول اراکی‌هاست. از آنجا که روزهای سه‌شنبه این ‌آش را پخش می‌کنند، به این نام معروف شده است. این‌ آش از نخود، لوبیا، عدس و بلغور تشکیل و مانند حلیم صبح‌ها میان مردم عزادار تقسیم می‌شود.

آبگوشت‌پلو

کاشانی‌ها آبگوشت را بیش از هر غذایی در ‌ماه محرم می‌پسندند؛ البته با برنج. در ضمن، این آبگوشت به‌دلیل استفاده از زردچوبه به جای رب، رنگ زردی دارد و با لوبیای سفید و نخود طبخ می‌شود. البته برخی هیئت‌ها برنج‌شان را با آبگوشتی که در لابه‌لای آن می‌ریزند، دم می‌کنند.

کرمان و آبگوشت متنجون

این آبگوشت مخصوص مردم کرمان است و طعمی ترش و شیرین دارد. محتویات این آبگوشت بسیار متنوع است؛ از برگه زردآلو گرفته تا خرما و تکه‌های میوه به و شنبلیله. این غذا نیز اکنون بیشتر در ماه محرم طبخ می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید