• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 7 شهریور 1397
کد مطلب : 28716
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/B9kJ
+
-

در سمینار تخصصی سیاست‌های گردشگری اعلام شد

گردشگری راهکار مقابله با ابرچالش بیکاری

گردشگری راهکار مقابله با ابرچالش بیکاری

سمینار تخصصی سیاست‌های توسعه‌ای سفر و گردشگری با رویکرد شهر گردشگر توسط مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران در نخستین نمایشگاه بین‌المللی اقتصاد و سرمایه‌گذاری در گردشگری برگزار شد.
به گزارش مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان، در این سمینار حمید هاشمی، معاون سابق پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی، گفت: برای گردشگری نیازمند الگوهای مشخص هستیم. یک زمانی امنیت را الگوی توسعه قرار دادیم و خوشبختانه به جایگاه خوبی در امنیت رسیدیم. زمانی آموزش و پرورش، زمانی نیروی انسانی، زمانی کشاورزی و الان نیازمند این هستیم که گردشگری را محور توسعه قرار دهیم؛ برهمین اساس در سیاست‌های کلی باید حوزه گردشگری مورد توجه قرار بگیرد. هاشمی افزود: حفظ محیط‌زیست در نگاه شهر گردشگر باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر بخواهیم اقتصاد را در بالاترین حد خود در نظر بگیریم، باید بخشی از منافع آن در محیط‌زیست سرمایه‌گذاری شود. در گردشگری هم همینطور است.

راهبرد گردشگری نداریم

دکتر غلام‌حیدر ابراهیم‌بای‌سلامی، عضو شورای‌عالی میراث و گردشگری کشور نیز با بیان اینکه تاکنون راهبردی برای گردشگری نداشته‌ایم، گفت: هنوز آدرس‌های مهم گردشگری در ایران مشخص نیست. گردشگری پزشکی، فرهنگی، طبیعت‌گردی، گل، غذا و کودک وجود دارد که فاقد انسجام است و عملا بهره‌ای از آنها نمی‌بریم.
وی افزود: وقتی راهبرد نداشته باشیم، نه سرمایه‌گذار ایرانی و نه خارجی هیچ‌یک سرمایه‌گذاری نخواهند کرد و عملا توسعه‌ای نیز صورت نمی‌گیرد. حال باید پرسید چه کسانی باید سرمایه‌گذاری بکنند؟ متأسفانه تیم اقتصادی دولت به این صنعت به‌عنوان صنعت اقتصادی نگاه نکرده و آن را فرهنگی درنظر می‌گیرد. 
ابراهیم بای‌سلامی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه حتی یک جمله در مورد گردشگری عنوان نشده بود، گفت: خوشبختانه مجلس و فراکسیون گردشگری به این موضوع پرداخته و طی جلسات مختلفی در ماده ۹۹ و ۱۰۰ گردشگری را لحاظ و دولت را مجبور کردند تا سند راهبردی گردشگری تدوین کند اما هنوز هیچ عمل اجرایی از سوی دولت برای راه‌اندازی این سند دیده نشده است. وی گفت: در قانونی که مجلس شورای اسلامی در سال ۸۲ درنظر گرفت، 3 تکلیف صنایع‌دستی، گردشگری و میراث‌فرهنگی را به یک سازمان داد و نتیجه این شد که یک ارتقای سیاسی برای سیاستگذاری و برنامه‌ریزی انجام شد اما بعدها تنش‌هایی بین این 3حوزه به‌وجود آمد. خوشبختانه مجلس کنونی تصمیم گرفت 3 حوزه را تبدیل به یک وزارتخانه کند اما دولت برخورد خوبی با این قضیه ندارد .
عضو شورای‌عالی گردشگری عنوان کرد: در موضوع اشتغال که ابرچالش کشور ما محسوب می‌شود، گردشگری بهترین پاسخ است؛ چراکه هر 80 هزار دلار سرمایه‌گذاری، حدود ۴۱ نفر را مشغول به کار می‌کند. در صنایع دیگر مانند صنعت فولاد و آهن این میزان سرمایه‌گذاری حدود۲۰ نفر را به کار می‌گیرد. ما هیچ راهی نداریم جز اینکه برای اشتغال از گردشگری استفاده کنیم.
ابراهیم‌ بای‌سلامی تأکید کرد: سالانه 5میلیون گردشگر وارد ایران می‌شوند. از این 5میلیون نفر تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر آنها ارزآوری دارند و 4 میلیون نفر آنها افراد فقیر کشورهای همسایه هستند. در بسیاری از کشورها تعداد گردشگر اهمیت ندارد، بلکه بهره اقتصادی از گردشگران مهم است و ما باید در برنامه‌ریزی‌های خود، این مسئله را درنظر بگیریم.
وی یادآور شد: در بسیاری از کشورها که کمبود آب وجود دارد، توسعه گردشگری موجب شده است که از آب کمتر استفاده کنند.  در کشور اسپانیا که میزان ورود گردشگر از میزان جمعیت آن بیشتر است، این مورد جواب داده و در کشاورزی آب کمتری مصرف شده است.
وی افزود: دولت اگر در جذب سرمایه‌های سرگردان مانند سکه، دلار و مسکن برای حوزه گردشگری استفاده می‌کرد، امروز توسعه بسیار خوبی در حوزه گردشگری داشتیم و زمینه مشارکت ملی را برای آن فراهم می‌کردیم.

مطالبه مجلس از وزارت میراث

 زهرا سعیدی‌مبارکه، نماینده و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در این سمینار با بیان اینکه آینده اقتصاد جهان برعهده گردشگری است، گفت: شرایط خاص سیاسی و اقتصادی ایران که هر روز تحریم‌های جدیدی در برابر ملت ایران می‌گذارند، ایجاب می‌کند که به فکر راه چاره باشیم و یکی از این راه‌ها، تکیه بر ظرفیت‌های بومی و گردشگری است.
سعیدی تصریح کرد: ما در مجلس شورای اسلامی به‌دنبال این هستیم که گردشگری را تبدیل به وزارتخانه کنیم تا بتوان ضمن برنامه‌ریزی و نظارت بر عملکرد، از مسئولان آن مطالبه‌گری و سؤال کنیم.
وی به عملکرد مجلس در مورد گردشگری پرداخت و گفت: تعیین‌تکلیف بناهای تاریخی، روستاهای توریستی و توسعه آنها، تعیین رابطه نهادهای مختلف در زمینه گردشگری و شفافیت درآمد در حوزه‌های گردشگری از اقدامات انجام شده بود. 

این خبر را به اشتراک بگذارید