• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
دو شنبه 5 شهریور 1397
کد مطلب : 28364
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JWgg
+
-

تهران آماده در برابر زلزله

مدیریت بحران برای زلزله تهران چه اقداماتی کرده است؟

بحران
تهران آماده در برابر زلزله

 شهر تهران مانند بسیاری از شهرهای دنیا در معرض اتفاقات پیش‌بینی نشده مانند زلزله قرار دارد. بنابراین وجود ستاد بحران شهری با مدیریت قوی و متمرکز یکی از ملزومات شهری است. از طرف دیگر ستاد بحران برای کنترل و مقابله با چنین پدیده‌ای در شهر نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و حمایت ارکان مهم شهری مانند دولت و مجلس است. در همین راستا با احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت‌وگویی انجام داده‌ایم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن تشریح وضعیت آمادگی تهران در برابر بحرانی مانند زلزله، از ارتقای شاخص‌ها و زیرساخت‌های تهران برای مقابله با بحران خبر داد. احمد صادقی در گفت‌وگو با همشهری اظهارکرد: به‌نظرم هر گاه می‌خواهیم درباره آمادگی تهران در برابر زلزله صحبت کنیم، تنها مشاهده نیمه خالی لیوان اقدام درستی نیست، بلکه باید به نیمه پر و اقدامات انجام‌شده نیز توجه کنیم؛ به‌ویژه آنکه تهران در سال‌های اخیر کنار تمامی کمبودها و کاستی‌هایی که در حوزه مدیریت بحران داشته، پیشرفت‌های قابل‌توجهی نیز کرده است. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه تشکیل گروه‌های «داوطلبان واکنش اضطراری محله» و نیز ایجاد ساختار مدیریت بحران در اماکن عمومی، جزو اقداماتی است که در سطح جهانی مورد تحسین قرار گرفته است، گفت: شهرداری تهران با شعار «شهر زیست‌پذیر و شهروند مشارکت‌پذیر» در همین راستا حرکت کرده و به‌دنبال ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تهیه طرح جامع مدیریت بحران، دقیق‌سازی‌ نقشه گسل‌ها و قنوات تهران، تدوین شبکه راه‌های حمل‌ونقل اضطراری، تدوین پهنه‌بندی لرزه‌ای تهران و... را ازجمله اقدامات انجام‌شده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در سال‌های اخیر برشمرد. وی با بیان اینکه مسئولیت مدیریت بحران در شهر تهران در تاریخ 5خرداد‌ماه سال‌80 با ابلاغ وزیر کشور وقت به شهردار تهران واگذار شده است، اظهار کرد: دوره دوم شورای شهر نیز مصوب کرد تا مرکز مدیریت بحران شهر تهران ارتقا‌یافته و به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تبدیل شود .صادقی با بیان اینکه این سازمان با 14کارگروه تخصصی و نیز با همکاری بیش از 80سازمان و نهاد شهری اقدامات قابل توجهی در حوزه مدیریت بحران انجام داده است، افزود: البته نقدها و مشکلاتی نیز وجود دارد، اما باید توجه داشت که نمی‌توان یک‌شبه راه 100ساله را طی کرد.

100پایگاه، 10مرکز اسکان و 2هزار مدرسه

مدیرعامل سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره زیرمجموعه‌های این سازمان نیز گفت: «هم‌اکنون هر یک از مناطق 22گانه تهران یک ستاد مدیریت بحران با مسئولیت شهردار منطقه دارند؛ علاوه بر آن، سوله‌ها و پایگاه‌های مدیریت بحران نیز فعال هستند.» به گفته صادقی، شهرداری تهران بیش از 100پایگاه مدیریت بحران در نقاط مختلف شهر تهران احداث کرده است‌. علاوه بر آن، 10مجموعه بزرگ اسکان اضطراری در پارک‌های جنگلی پیرامون شهر پیش‌بینی شده و بیش از 2هزار مدرسه در شهر تهران نیز تحت‌پوشش آموزش و بازرسی ایمنی قرار گرفته‌اند. صادقی استقرار شبکه لرزه‌نگاری و هشدار سریع در نقاط مختلف شهر تهران و نیز نصب کانکس‌های تجهیزات امداد و نجات در محلات را ازجمله دیگر اقدامات مدیریت بحران برشمرد و تصریح کرد: بیش از 300هزار قلم انواع تجهیزات امداد و نجات در پایگاه‌های مدیریت بحران ذخیره شده است. صادقی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود به دستورالعمل تعیین سطح بحران اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه سازمان مدیریت بحران کشور، بحران در 4 سطح ملی، استانی، منطقه‌ای و محلی تقسیم می‌شود، اما با توجه به شرایط ویژه شهر تهران، بحران در این شهر در 2 سطح ملی و محلی تقسیم‌بندی شده و مبنای تشخیص آن نیز جمعیت تحت‌تأثیر است و اگر بیش از 150هزار نفر تحت‌تأثیر قرار بگیرند، سطح بحران ملی خواهد شد. وی ادامه داد: در صورت محلی‌بودن سطح حادثه، شهردار تهران مدیریت حادثه را بر عهده خواهد گرفت و درصورتی که مسئله ملی باشد، موضوع کتبا از سوی شهردار به وزیر کشور یا رئیس سازمان مدیریت بحران اعلام می‌شود تا فرماندهی بحران در سطح ملی انتخاب شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید