• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
یکشنبه 10 دی 1396
کد مطلب : 2747
+
-

12سؤال از مسئولان سازمان بورس

کاوه فراهانی،کارشناس بازار سرمایه| قبل از اینکه در مورد تصمیم اخیر سازمان بورس مبنی بر حذف پیش‌بینی سود حرف بزنیم، از عزیزانم در سازمان بورس چند سؤال می‌پرسم: وضعیت گزارش‌های حسابرسی و قابلیت اتکا به آنها را در مقایسه با استاندارد‌های جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

وضعیت کیفی آموزش دانش مالی در دانشگاه‌های کشور و سطح کارایی آن را نسبت به استانداردهای جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

وضعیت نشر، ترجمه و تولید کتب مالی مخصوصا کتب جدید مالی را نسبت به استاندارد‌های جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

وضعیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و شاخص دارایی‌های این صندوق‌ها نسبت به کل ارزش بازار را در مقایسه با استانداردهای جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

حضور سرمایه‌گذاران خارجی در بازار سرمایه را نسبت به استانداردهای جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

وضعیت حاکمیت شرکتی و حقوق سهامداران جزء و کل را نسبت به استاندارد‌های بین‌المللی چطور ارزیابی می‌کنید؟

در چند سال گذشته چند پرونده اطلاعات نهانی منجر به برخورد با مجرمان در محاکم قضایی شده است و این تعداد را در مقایسه با استانداردهای جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

درجه موفقیت شرکت‌های سبدگردان و مشاور سرمایه‌گذاری را در ایفای نقش‌شان در بازار سرمایه در مقایسه با استانداردهای جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟ ثبات درآمدی شرکت‌های بورس و تغییرات عایدی آنها را نسبت به استانداردهای جهانی چطور ارزیابی می‌کنید؟

ثبات قوانین کلان ناظر بر سودآوری شرکت‌های بازار سرمایه را در مقایسه با نُرم‌های بین‌المللی چطور ارزیابی می‌کنید؟

کیفیت اطلاعیه‌های ماهانه، میزان اطلاعاتی که به خواننده منتقل می‌شود و صحت و دقت این اطلاعیه‌ها را چطور ارزیابی می‌کنید؟

 قدرت، نفوذ و لابی سازمان بورس را با همکاران بین‌المللی چطور مقایسه می‌کنید؟

هیچ‌کس با  «شبیه بقیه دنیا شدن» مشکل ندارد. مشکل این است که ما هنوز چرخ را اختراع نکرده‌ایم ولی از بازارسهام انتظار لامبورگینی راندن داریم. زیر ساخت‌های ما هنوز برای تصمیم‌گیری‌های عجیب آماده نیست. ما به مردم می‌گوییم مستقیم سرمایه‌گذاری نکنند درحالی‌که هیچ راه جایگزین واقعی نداریم (بازده صندوق‌ها را ملاحظه بفرمایید). به اعتقاد من، خوب بود این فرایند جهانی شدن را از زیرساخت‌ها شروع می‌کردیم. تحلیل را آموزش می‌دادیم یا حداقل راهکاری برای توسعه دانش مالی می‌اندیشیدیم.

حذف پیش‌بینی سود، باعث رونق بازار اطلاعات نهانی می‌شود، درحالی‌که ما هیچ سازوکاری برای مقابله با آن نداریم. حذف پیش‌بینی سود باعث می‌شود تحلیلگر به سطور پایین اطلاعیه سود و زیان مثل سود سپرده بانکی یا زیان تسعیر ارز یا درآمدهای متفرقه دسترسی نداشته باشد و این سطور در خیلی از شرکت‌ها تعیین‌کننده‌اند.

به اعتقاد من، وضع را به شکل سابق بازگردانیم، اطلاعیه ماهانه شرکت‌ها را اصلاح و تکمیل کنیم. زیرساخت‌هایمان را تقویت کنیم و به استانداردهای جهانی برسانیم. برای مبارزه با استفاده‌کنندگان اطلاعات نهانی راهکار طراحی کنیم. آموزش را جدی بگیریم. به روزرسانی علوم مالی و دروس دانشگاهی را در اولویت قرار دهیم. سایر قوانین مثل حجم مبنا و دامنه نوسان را مطابق با استانداردهای جهانی کنیم و سپس به این نقطه بازگردیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید