• سه شنبه 29 مهر 1404
  • الثُّلاثَاء 28 ربیع الثانی 1447
  • 2025 Oct 21
سه شنبه 29 مهر 1404
کد مطلب : 265544
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gLp2Z
+
-

صلح‌بانان عربی در میدان مین غزه

زمزمه‌های استقرار صلح‌بانان عربی و مسلمان در غزه در شرایطی از سوی دولت آمریکا شنیده می‌شود که برای بسیاری از فلسطینیان، نیروهای حافظ صلح عرب چیزی جز بازوی اشغالگران نیستند. طرح استقرار این نیروها در غزه با هدف تثبیت اوضاع پس از جنگ، هرچند از نگاه بین‌المللی مشروع جلوه می‌کند، اما در میدان واقعی با شک و بی‌اعتمادی مردم روبه‌روست.
مصر به‌عنوان نیروی محوری و اردن، اندونزی، قطر و جمهوری آذربایجان در حال بررسی همکاری با آمریکا هستند تا این مأموریت را عملی کنند. کارشناسان می‌گویند تنها مجوز شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند به مأموریت وجهه بی‌طرفانه‌ بدهد، اما فلسطینیان همچنان درباره واقعی بودن این بی‌طرفی تردید دارند.
هزینه‌های سنگین و ریسک عملیاتی نیز قابل چشم‌پوشی نیست؛ مأموریتی مشابه یونیفل در لبنان سالانه ۵۰۰میلیون دلار هزینه دارد و حتی مأموریت‌های سازمان ملل از حملات اسرائیل در امان نبوده‌اند. پرسش اصلی این است: اگر این نیروها هدف حمله قرار گیرند، چگونه واکنش نشان خواهند داد و آیا واقعا می‌توانند امنیت مردم غزه را تضمین کنند؟‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید