
نان به قیمت جان
قحطی ساختگی و گرسنگی تحمیلی رژیم صهیونیستی جان میلیونها نفر از ساکنان غزه را تهدید میکند

رضا عمویی- روزنامهنگار
در غزه، هر روز صدها نفر به شهادت میرسند و البته بخش قابلتوجهی از شهدای غزه در این روزها نه با شلیک گلوله و یا بمباران، بلکه بر اثر قحطی و گرسنگی جان میدهند. در واقع محاصره غزه باعث شده تا در این باریکه نان یک رؤیا و گرسنگی تبدیل به سلاحی در دست اسرائیل باشد. گزارشهای متعددی از وخامت اوضاع و گرسنگی در غزه وجود دارد و آمارها حکایت از افزایش تلفات در غزه بر اثر گرسنگی دارد. اما اینبار گویا شدت گرسنگی از هر زمان دیگری شدیدتر است و غزه در آستانه مرگومیر گسترده ناشی از گرسنگی قرار دارد.
چرا گرسنگی در غزه تشدید شد؟
درباره تشدید گرسنگی در غزه باید به چند نکته توجه داشت:
گرسنگی، سلاح اسرائیل: در بسیاری از درگیریهای معاصر، سلاح تنها بهمعنای گلوله یا موشک نیست. در برخی جنگها ازجمله جنگ فعلی علیه غزه، آب و غذا و دارو به ابزاری برای اعمال فشار بر جمعیت غیرنظامی تبدیل شدهاند. گرسنگی دادن عامدانه، یکی از روشهایی است که در آن، نیازهای اولیه انسان برای بقا، به ابزاری برای اهداف نظامی یا سیاسی تبدیل میشود و رژیم صهیونیستی از گرسنگی بهعنوان سلاح استفاده میکند.
فشار خاموش برای جابهجایی و تسلیم اجباری: بهنظر میرسد که رژیم صهیونیستی با تحت فشار قرار دادن ساکنان غزه، بهدنبال فشار برای تسلیم و جابهجایی آنهاست.
گرسنگی دادن در قوانین بینالمللی: کنوانسیونهای ژنو در سال۱۹۴۹ و پروتکل الحاقی اول در سال۱۹۷۷، استفاده از گرسنگی علیه غیرنظامیان را ممنوع کردهاند. اساسنامه رم مربوط به دیوان کیفری بینالمللی در سال۱۹۹۸، «گرسنگی دادن عامدانه به جمعیت غیرنظامی» را جنایت جنگی معرفی میکند.
مهندسی قحطی توسط یک بنیاد بشردوستانه
بدیهی است که رژیم صهیونیستی برای تحمیل قحطی اجباری خود در غزه، سازوکار خاصی را به راه انداخته است:
کارفرمای قحطی: رژیم صهیونیستی
شرکا: ایالات متحده آمریکا از طریق تاسیس بنیاد بشردوستانه غزه(GHF) در ایالت دلاور
مجری: ارتش رژیم صهیونیستی با همکاری بنیاد آمریکایی بشردوستانه غزه
فعالیت پوششی: توزیع کمکهای بشردوستانه از طریق بنیاد(GHF)
مسئول رسمی بنیاد: جیک وود، مدیر اجرایی بنیاد و تفنگدار دریایی سابق ارتش آمریکا
میزان فعالیت: توزیع بستههای غذایی در يك یا 2نوبت در ماه در مکانهای خاص و بسیار محدود
هدف: ترور و یا بازداشت برخی افراد و جمعآوری اطلاعات میدانی تحت پوشش توزیع کمکهای بشردوستانه به نقل از وزارت بهداشت غزه
عملیات رسانهای اسرائیل: تبلیغات درباره دزیده شدن کمکهای توزیعی از سوی نیروهای حماس
رد ادعاهای اسرائیل: سیندی مککین، همسر سناتور جان مککین، از حامیان سرسخت اسرائیل و بهعنوان مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل، در مصاحبهاي با شبکه سیبیاس، ادعاهای تلآویو مبنی بر غارت کمکهای بشردوستانه توسط حماس در غزه را رد کرد.
از نگاه شاهدان عینی
از طرف دیگر، گزارشها و روایتهای گوناگونی از سوی خبرنگاران میدانی در غزه درباره فاجعه قحطی در این باریکه وجود دارد:
گزارش میدانی انس الشریف از گرسنگی بیامان در غزه: خبرنگار الجزیره در محوطه بیمارستان الشفا غزه در حال گزارش درباره نحوه مرگ تدریجی ساکنان غزه بود که ناگهان دوربین او از حال رفتن یک زن سالمند را ثبت کرد و گفت: «این تصاویر خود گویای همهچیز است. مردم غزه به هر طریقی کشته میشوند. جوانان این گرسنگی را تاب نمیآورند، چه برسد به کودکان و سالمندان. اینجا غزه است... مردم از شدت گرسنگی از حال میروند و جهان فقط نگاه میکند.»
ناهد حجاج، خبرنگار- عکاس در غزه: تعجب نکنید اگر يك روز ما روزنامهنگاران دیگر خبرها را پوشش ندهیم. به خدا قسم، امروز از شدت گرسنگی نتوانستم از جا بلند شوم. هیچ غذایی وجود ندارد. حتی اگر کسی پول هم داشته باشد، باز چیزی در بازار نیست که بشود خرید. ما همه در حال گرسنگی کشیدن هستیم و يا بهتر بگويم در حال مردنيم.
کاربر فلسطینی ساکن غزه خطاب به مردم مصر: ای مردم مصر، به حق همسایگیمان، ما را نجات دهید. ما از گرسنگی جان میدهیم. غذایتان را بهعنوان قرضی بر گردن ما درنظر بگیرید.
مدیر مجتمع پزشکی الشفا غزه در گفتوگو با الجزیره: روز یکشنبه طی کمتر از یکساعت، این بیمارستان شاهد پذیرش اجساد 16شهید و 80زخمی بهدلیل گرسنگی بود.
کاربری به نام ابوصالح بهعنوان دندانپزشک فلسطینی در غزه هشدار داده است که «موضوع اصلا اغراق کردن یا ترند شدن نیست. اگر ظرف ۴۸ساعت، غذا، نوشیدنی، شیرخشک و آرد وارد غزه نشود، اخبار بزرگترین قتلعام تاریخ را روی صفحه نمایش خود خواهید ديد.»
مواد ممنوعه برای ورود به غزه: غذا، دارو، شیرخشک، سوخت، کمکهای اولیه، ماشین، وسایل امدادی، چادر، پوشاک، وسایل ساختمانی، وسایل خانگی، ابزارآلات