• شنبه 28 تیر 1404
  • السَّبْت 23 محرم 1447
  • 2025 Jul 19
شنبه 28 تیر 1404
کد مطلب : 259385
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/862P3
+
-

‌استوای ایران اینجاست

کوتاه‌تر از گزارش
‌استوای ایران اینجاست

محمود مولایی ؛ روزنامه‌نگار

روستای نره‌گاه از توابع بخش مرکزی شهرستان بویراحمد در کهگیلویه و بویراحمد و در فاصله 9کیلومتری یاسوج پیش از این با جاذبه‌های طبیعی در دل زاگرس ازجمله تل خسرو، آبشار یاسوج، تنگ گنجه‌ای، غار ده‌شیخ، پارک ساحلی یاسوج، تنگ مهریان، رودخانه بشار، چشمه میشی و پیست اسکی دنا شناخته می‌شد. نره‌گاه اما حالا شهرت دیگری هم دارد و ‌آن تولید بلوبری به‌عنوان میوه‌ای استوایی است که از سال1395 آغاز شده و حالا اسم و رسمی جهانی برای روستا رقم زده است. در حال حاضر ۲‌درصد بلوبری کشور در این استان تولید می‌شود و می‌توان شهرستان بویراحمد را نخستین تولیدکننده بلوبری در ایران دانست.
   آغاز کشت بلوبری: کشت گیاه بلوبری در کهگیلویه و بویراحمد سابقه زیادی ندارد. سال1395 بود که برای نخستین‌بار گیاه بلوبری در این استان زیرکشت رفت و به ثمر نشست. از آن سال به بعد کشت بلوبری رشد چشمگیری یافت و نره‌گاه به‌عنوان یک روستای الگوی مولد شناخته شد که توانست تحول بزرگی در کشاورزی و به‌ویژه تولید بلوبری ایجاد کند. رئیس هیأت مدیره شرکت فناوری کشت بلوبری در روستای نره‌گاه در این‌باره به همشهری می‌گوید: «ما نخستین تولیدکننده تجاری بلوبری در کشور هستیم. محصول بلوبری پیش از آغاز فعالیت ما در روستای نره‌گاه کشت شده بود، ولی برداشت آن تجاری نبود یعنی یا در خاک کشت می‌شد یا کشت گلخانه‌ای محدود داشت.» النا ضرغامی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶رقم بلوبری در استان کشت می‌شود، می‌افزاید: «در سال نخست از هر بوته بلوبری یک کیلوگرم میوه گرفتیم و در سال‌های بعد میوه‌های بیشتری تولید شد.» 
    جذب گردشگر با بلوبری: مدیر روابط‌عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد به همشهری می‌گوید: «یاسوج به‌عنوان پایتخت طبیعت ایران که 20درصد از جنگل‌های زاگرس را به‌خودش اختصاص داده و 10درصد از رواناب‌های کشور را دارد، دارای ظرفیت گردشگری چهارفصل است.» علی‌اکبر پاک بر این باور است که برگزاری جشنواره‌ بلوبری در روستای نره‌گاه می‌تواند علاوه بر معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشاورزی در جذب سرمایه‌گذار به استان کمک کند‌.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید