
ویروسجدید یاهمانهمیشگی
این ویروس 3 تا 4روز بدن شما را درگیر میکند

پروانه بندپی-روزنامهنگار
با فرارسیدن فصل تابستان، نوع بیماریهای ویروسی نسبت به فصول سرد سال تغییر میکند. برخلاف زمستان که ویروسهای تنفسی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی شیوع بیشتری دارند، در تابستان، ویروسهای گوارشی افزایش چشمگیری پیدا میکنند. 2گروه مهم از این ویروسها که در تابستانهای ایران شایع هستند، آدنوویروسهای گوارشی و روتاویروسها هستند. امسال هم سر و کله یک ویروس گوارشی در کشور پیدا شده که تاکنون افراد زیادی را مبتلا کرده است. در شبکههای اجتماعی، بسیاری از کاربران از ابتلای خود به آن نوشته و آن را ویروس جدیدی تصور کردهاند. اما اصل ماجرا چیست؟ در اینباره با دکتر ایرج خسرونیا، متخصص بیماریهای گوارش و کبد و رئیس انجمن متخصصان داخلی گفتوگو کردهایم و نکتههایش را پیش رو دارید.
شاهد افزایش موارد ابتلا به عفونتهای گوارشی با علائم اسهال و استفراغ و... هستیم و مراجعان زیادی با این علائم داریم.
این ویروس که از خانواده آدنوویروسهاست، بومی ایران است و ویروس جدیدی نیست. البته این ویروس ربطی به کرونا ندارد و از خانواده آدنوویروسهاست.
درحالتکلی ویروس مشکلسازی نیست، ولی در افراد سالمند، یا کسانی که دچار بیماریهای زمینهای مانند دیابت، نارسایی قلبی یا سرطان هستند، این ویروس میتواند خطرناکتر ظاهر شود.
در بعضی فروشگاههای لبنیاتی، قصابی و... فروشنده بدون شستن دستها به اجناس مختلف دست میزند و مردم همان را میخرند و متأسفانه این کالاها بدون شستوشو یا ضدعفونی لازم، وارد یخچال یا آشپزخانه خانوارها میشوند.
دلیل شیوع این ویروس
گرمای شدید هوا
مصرف میوه و سبزیجات آلوده یا شستهنشده
افزایش سفرها
کاهش رعایت بهداشت در اماکن عمومی
علائم این بیماری
علائم این بیماری
اسهال
استفراغ
تب
بیحالی
ضعف عمومی
در برخی موارد سرفه و تنگی نفس
3تا 4روز این علائم در بدن شما هستند و بعد رفع میشوند.
نحوه انتقال
ذرات ویروسی موجود در بزاق، استفراغ و مدفوع
استفاده از ظرف غذا و نوشیدنی آلوده به ویروس
سرویسهای بهداشتی عمومی دستهای آلوده
سطوح آلوده بهخصوص دستگیره توالتهای عمومی
تماس با افرادی که اصول بهداشتی را رعایت نمیکنند
راه درمان
مصرف مایعات کافی و سالم استراحت
رژیم غذایی مناسب (غذاهایی که هضم راحتی دارند).
راههای پیشگیری
شستن مکرر دستها با آب و صابون بهخصوص موقع استفاده از سرویسهای بهداشتی عمومی
ضدعفونی کردن میوهها و سبزیجات مصرف آب و غذای سالم
رعایت بهداشت در خرید مواد غذایی
دکتر قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
طبق پایشهای مداوم نظام مراقبت بیماریهای عفونی منتقله از آب و غذا و نتایج بررسیهای آزمایشگاهی، میزان ابتلا به بیماریهای گوارشی در کشور در حال حاضر در سطح مشابه سالهای گذشته در همین بازه زمانی قرار دارد. هرچند در برخی مناطق افزایش محدود و مقطعی موارد گزارش شده، اما بررسیهای صورتگرفته، عامل بیماریزا را ویروسهایی غیر از آدنوویروس یا عوامل غیرویروسی نشان دادهاند. بروز این طغیانها در فصل گرم سال پدیدهای مورد انتظار و اقدامات کنترلی برای مهار آنها در حال انجام است. همچنین مرکز مدیریت بیماریهای واگیر بهصورت مستمر وضعیت را رصد کرده و بررسیهای تکمیلی آزمایشگاهی در حال انجام است.