• چهار شنبه 25 تیر 1404
  • الأرْبِعَاء 20 محرم 1447
  • 2025 Jul 16
چهار شنبه 25 تیر 1404
کد مطلب : 259180
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/321zp
+
-

سازندگی در پایتخت

در هم‌اندیشی شهردار تهران با سازندگان برتر شهر چه گذشت؟

گزارش
سازندگی در پایتخت

نیلوفر ذوالفقاری -روزنامه‌نگار

یک‌ماه پس از تحمیل جنگ 12روزه به کشور، مدیریت شهری کارنامه قابل‌قبولی در روزهای جنگ و پس از آن برجا گذاشته است. فعالیت‌های این نهاد با اسکان خانواده‌های آسیب‌دیده در جنگ، تلاش برای نوسازی واحدهای آسیب‌دیده و ارائه تسهیلات حمایتی به شهروندان ادامه دارد. همزمان کار تکمیل و افتتاح پروژه‌های شهری حتی برای یک روز متوقف نشده است؛ به‌طوری‌که برای پیگیری‌های بیشتر شهردار تهران و معاونانش و شهرداران مناطق با سازندگان ساختمان نشست برگزار کرده‌اند. در جدیدترین نشست علیرضا زاکانی بر خدمتگزاری مستمر شهرداری تهران با کمک سازندگان به‌عنوان بازوهای جهادی تأکید کرده است. اما در نشست صمیمانه شهردار تهران با سازندگان برتر ساختمان چه گذشت و سکاندار پایتخت درباره چه موضوعاتی صحبت کرد؟

حمایت شهرداری از آسیب‌دیدگان جنگ 
مدیریت شهری برای مقاوم‌سازی و نوسازی پلاک‌هایی که به تعمیر نیاز دارند، از طریق پیمانکاران خود از شهروندان آسیب‌دیده پشتیبانی خواهد کرد یا تسهیلاتی را به شهروندان علاقه‌مند به نوسازی و مقاوم‌سازی واحدهای خود ارائه خواهد داد. در جنگ 12روزه حقایقی بر مدیریت شهری آشکار و مشخص شد؛ باید اقدامات متفاوتی در حوزه‌های مختلف ازجمله در حوزه ایمنی شهر پیش از این انجام می‌شده، اما کاری انجام نشده است. پس از جنگ 12روزه، دولت 19حوزه ماموریتی برای دستگاه‌های مختلف در جبران خسارت تعیین کرد که شهرداری در 8سرفصل وظیفه مستقیم و در 4سرفصل مسئولیت غیرمستقیم عهده‌دار شد؛ به‌عنوان مثال مسئولیت بازسازی اماکن مسکونی شهر تهران را برعهده گرفت. در شهرداری هر منطقه از تهران، ستادی شکل گرفته تا شهروندان آسیب‌دیده در جنگ اخیر با مراجعه به آنها در کوتاه‌ترین زمان ممکن پروانه ساخت بگیرند. پیش‌بینی می‌شود نوسازی واحدهای آسیب‌دیده بین 18 تا 24‌ماه زمان ببرد و مقاوم‌سازی‌ واحدها نیز یک سال طول می‌کشد.

هر هفته یک افتتاحیه 
توسعه پروژه‌های عمرانی و خدماتی در شهرداری تهران با جدیت ادامه دارد. از مرداد‌ماه۱۴۰۱ هر هفته در قالب پویش امیدوافتخار شاهد یک‌افتتاحیه در شهر تهران به همت شهرداری بوده‌ایم و این روند بدون وقفه، جز در ۱۲روز جنگ تحمیلی، تا امروز ادامه داشت. در ۱۲روز جنگ هم پروژه‌هایی افتتاح شد اما در قالب این برنامه نبود.

شکل‌گیری دفتر ویژه در شهرداری 
برای پیشبرد وظیفه بازسازی اماکن مسکونی تهران، ایده ارائه تسهیلات برای مالکان و سازندگان در حوزه تراکم مطرح شده است. این ایده مورد استقبال و تأیید دولت نیز قرار گرفت. بر همین اساس برای نوسازی و مقاوم‌سازی‌ شهر تهران، شهرداری به کمک سازندگان نیاز فوری دارد. در تحقق این امر، دفتری ویژه در ستاد شهرداری تهران شکل گرفت تا سازندگان به‌جای مراجعه به مناطق به این دفتر رجوع کنند و شهرداری نیز مبتنی بر ضوابط و شرایط قبلی، کار سازندگان را تسهیل کند. 

افزایش ایمنی کاربردی شهر 
کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بخش نوسازی شهری ضرورت دارد. مدیریت شهری آماده است که با تعریف شرایط جدید، بخشی از ریسک‌های پروژه‌ها را بپذیرد و زمینه مشارکت گسترده‌تر بخش خصوصی را فراهم کند. اگر کشور بخواهد از وضعیت فعلی عبور کند، باید نوسازی شهری را در دستور کار قرار دهد، چون این موضوع تنها مختص تهران نیست و بر اقتصاد کل کشور تأثیرگذار است. در حوزه ایمنی کاربردی شهر، شهرداری تهران امیدوار است با مجوز شورای اسلامی شهر تهران بتواند با ایجاد پارکینگ‌های زیرسطحی در برخی نقاط کارشناسی‌شده، گام مؤثری در حوزه ایمنی در شرایط بحرانی بردارد. 

مسیر ویژه برای پروژه‌های مهم 
مسیر ویژه (VIP) برای پروژه‌های شاخص و اولویت‌دار در دفتر شهردار تهران ایجاد شده است. با استقبال شهردار تهران این مسیر ویژه برای عبور سریع  پروژه‌ها از پیچ‌وخم‌های اداری و بوروکراسی راه‌اندازی شده است. مدیریت شهری می‌خواهد سازندگان دغدغه‌مند با اطمینان وارد میدان شوند و بدانند که شهرداری تهران پشتیبان آنهاست. 




 

این خبر را به اشتراک بگذارید