• دو شنبه 23 تیر 1404
  • الإثْنَيْن 18 محرم 1447
  • 2025 Jul 14
دو شنبه 23 تیر 1404
کد مطلب : 259073
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VPOLO
+
-

محکومیت عدالت؛ تبرئه نسل‌کشی

حنیف غفاری؛ دکترای روابط بین‌الملل

پایان جنگ جهانی دوم در نیمه قرن بیستم نقطه عطف تعیین‌کننده‌ای در تاریخ روابط بین‌الملل محسوب می‌شود. پس از توحش کشورهای مدعی تمدن و مدرنیته در جهان غرب، ملت‌های دنیا به این باور مشترک دست یافته اند که باید «مهار تنش‌های بالقوه و بالفعل» در نظام بین‌الملل نه به‌دست دولت‌ها، بلکه نهادهای فراملی صورت گیرد.تشکیل سازمان ملل متحد ظاهرا پاسخی به این نیاز جمعی در دنیای پساجنگ جهانی محسوب می‌شد اما این پاسخ به‌دست کسانی تدوین شد که خودشان در خلق بحران‌های مزمن و دهشتناک در کشورهای گوناگون دنیا نقش داشتند.
اکنون در سال 2025میلادی به‌سر می‌بریم و نیاز بشریت به نهادهای مستقل و قدرتمندی که مهار تروریسم غربی- صهیونیستی را در دستور کار قرار دهند روزبه‌روز بیشتر می‌شود. مقامات آمریکایی از نفوذ و اهرم‌های سلطه‌گری خود در سازمان‌های بین‌المللی به بدترین نحو ممکن استفاده می‌كنند. آنچه در طول 2سال اخیر و در جریان نسل‌کشی ده‌ها هزار فلسطینی بیگناه رخ داد مثالی دال بر همین روند مذموم و غیرقابل توجیه است. اما فاجعه فراتر از حد تصور است!آمریکا در تازه‌ترین اقدام در راستای حمایت از تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه تحریم‌هایی را علیه فرانچسکا آلبانزه، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی وضع کرد. این تحریم‌های وقیحانه به‌علت انتقاد از جنگ اسرائیل در غزه و تلاش برای اقدام علیه شرکت‌های آمریکایی تامین‌کننده تسلیحات ارتش رژیم صهیونیستی صورت گرفت!
صورت‌مسئله گویاست! سازمان ملل متحد تبدیل به نهادی شده که حتی گزارشگر ویژه آن نیز قدرت انتقاد از نسل‌کشی انسان‌ها و بمباران زنان و کودکان بی‌دفاع را ندارد. به‌راستی در چنین شرایطی چگونه می‌توان سخن از برقراری عدالت و دفاع از حقوق حقه ملت‌ها در نظام بین‌الملل به میان آورد؟ مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا طی بیانیه‌ای خانم آلبانزه را به «سوءاستفاده از قوانین» متهم و اعلام کرد: «امروز من تحریم‌هایی را علیه فرانچسکا آلبانزه، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، به‌دلیل تلاش‌های شرم‌آور و غیرقانونی‌اش برای ترغیب دیوان کیفری بین‌المللی به اقدام علیه مقام‌ها، شرکت‌ها و مدیران آمریکایی و اسرائیلی اعمال می‌کنم.»
اصلی‌ترین اتهام خانم آلبانزه این است که به نقش شرکت‌های تسلیحاتی آمریکایی در ارسال تسلیحات مرگبار به اراضی اشغالی و ممانعت از رسیدن کمک‌های مردمی و غذایی به نوار غزه اشاره کرده است! نتیجه این افشاگری(که اتفاقا کاملا گویا و آشکار است) وضع تحریم علیه گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد و نه رژیم صهیونیستی و آمریکا بوده است!
فرانچسکا آلبانزه خواهان وضع تحریم‌های تسلیحاتی بر تل‌آویو و قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی از سوی دولت‌های عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل شده است. رژیم منحوس صهیونیستی با اتهام نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری و اتهام جنایات جنگی در دیوان کیفری بین‌المللی روبه‌روست. خانم آلبانزه در گزارشی که اوایل‌ماه جاری منتشر شد، بیش از ۶۰شرکت ازجمله تولیدکنندگان بزرگ سلاح و شرکت‌های فناوری را به حمایت از شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی و اقدامات نظامی در غزه متهم کرد. او طی این گزارش از شرکت‌ها خواست که معاملات خونین خود با تل‌آویو را متوقف کنند. او همچنین خواستار پیگرد قانونی مدیرانی شد که در نقض‌های احتمالی حقوق بین‌الملل نقش داشته‌اند.

این خبر را به اشتراک بگذارید