• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
چهار شنبه 11 تیر 1404
کد مطلب : 258356
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xvkN3
+
-

شبکه‌های اجتماعی بانوان احیا می‌شود

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران بر نقش مهم خانواده در شرایط دشوار و وقوع بحران ها تأکید دارد

گزارش
شبکه‌های اجتماعی بانوان احیا می‌شود

نیلوفر ذوالفقاری-روزنامه‌نگار

شرایط ویژه هفته‌های گذشته باعث شد توجه فعالان اجتماعی و نهادهای مرتبط با خانواده به اهمیت انسجام و حفظ نهاد قدرتمند خانواده در موقعیت‌های دشوار و تأثیرگذاری این نهاد بر حفظ آرامش جامعه بیش‌ازپیش جلب شود. مریم اردبیلی، مشاور شهردار و رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران هم در نشست فصلی با مدیران مناطق 22گانه، کنشگران اجتماعی و نمایندگان شبکه‌های محلی فعال در حوزه زنان، با تأکید بر اهمیت این نهاد، نقش پنهان اما محوری زنان را در ایستادگی‌ها یادآوری کرده است و نکاتی را متذکر شده که در ادامه می‌خوانید.

نقش پنهان و محوری زنان در ایستادگی 
بحران‌های اخیر منجر به آسیب‌های روانی، فیزیکی و اجتماعی برای بسیاری از خانواده‌ها شده است. خانواده نهاد تعطیل‌بردار نیست. در روزهایی که بسیاری از دستگاه‌ها دورکار شدند یا حتی فعالیت‌شان متوقف شد، خانواده همچنان سرپا ایستاده بود. باید نقش پنهان اما محوری زنان در این ایستادگی را ببینیم و تقویت کنیم.

ضرورت آمادگی همه‌جانبه شهر برای بحران‌های احتمالی
آمادگی همه‌جانبه شهر برای بحران‌های احتمالی پیش‌رو ضرورت دارد. آنچه در این 12روز حساس شکل گرفت، ارزشی بیش از ده‌ها جلسه و بازدید داشت. خوشحالم که مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران به نقطه‌ای رسیده که می‌تواند در وضعیت‌های پیش‌بینی‌نشده و دشوار، سریع وارد میدان شود و مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کند.

شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی در پایتخت
امروز شاهد بلوغ مرحله جدیدی از شبکه‌های اجتماعی در پایتخت هستیم؛ شبکه‌هایی که حاصل سال‌ها ارتباط مستمر، اعتمادسازی و میدان‌دادن به مشارکت زنان و فعالان مردمی در محله‌هاست. اکنون زمان آن رسیده که این ظرفیت‌ها را به هم متصل و یکپارچه کنیم و ساختاری بسازیم که در بحران نه‌تنها دوام بیاورد، بلکه قوی‌تر هم بشود. این شبکه‌ها قلب تپنده کنشگری واقعی‌‌اند و پروژه‌های فرمایشی و نتیجه ارتباطات یک‌طرفه نیستند.

دست‌مریزاد؛ پروژه‌ای برای قدردانی و بازسازی اجتماعی
پروژه تازه‌ای با عنوان «دست‌مریزاد» در حال اجراست. این پروژه گام اول بازسازی همدلی و آرامش اجتماعی محسوب می‌شود. در این روزهای سخت، بسیاری از نیروهای پدافند، امدادگران، پزشکان و فعالان محلی با جان‌فشانی وارد میدان شدند. این پروژه قرار است یک تشکر مردمی از دل محله‌ها باشد برای آنها که با ایستادگی‌شان شهر را حفظ کردند. کودکان با کاردستی، خانواده‌ها با پویش‌های ساده و نوجوانان با نامه‌های محبت‌آمیز می‌توانند این پروژه را زنده کنند. همه مناطق قرار است این طرح را تا ۱۰روز آینده اجرا کنند. هر محله با توجه به بافت، نیاز، ظرفیت و خلاقیت خودش می‌تواند نسخه‌ای محلی از پروژه «دست‌مریزاد» را اجرا کند. هدف از اجرای این پروژه فعال‌سازی کنشگری معنادار است.

شناسایی و حمایت خانواده‌های آسیب‌دیده 
کمیته‌های مختلف ستادی همچنان فعال و در ارتباط دائم با مناطق‌اند؛ بنابراین لازم است خانواده‌های آسیب‌دیده در مناطق‌ شناسایی شوند. اگر خانواده‌ای عزیزی را از دست داده، اگر خانه‌ای تخریب شده و اهالی درگیر تروما شده‌اند، باید جلسات حمایتی، مشاوره، برنامه‌های بازتوانی و خدمات فوری تدارک دیده شود.

مردم، مهم‌ترین سرمایه شهرداری
ظرفیت شهرداری تهران در هفته‌های اخیر زیر فشار قرار گرفته است؛ اما مهم‌ترین سرمایه‌ این نهاد مردم هستند. نباید بگذاریم پروژه‌ها قفل شوند. آینده شهر به آمادگی امروز بستگی دارد و شهر باید به شرایط قبل و جاری خود بازگردد. ما نمی‌دانیم بحران بعدی چه زمانی و از کجا خواهد آمد؛ ممکن است بحران‌ها بر اثر حوادث طبیعی، اجتماعی، امنیتی یا بهداشتی باشد؛ اما اگر آماده باشیم، اگر شبکه‌هایمان را از دل مردم، با همدلی و کنش واقعی بسازیم، تهران خواهد درخشید. لازم است همه فعالیت‎ها، چه مناسبتی و چه روزمره و عادی، به‌خوبی اجرا شوند.


زنان پای کار ایران
فاز دوم شبکه‌سازی‌ اجتماعی «زنان پای کار ایران» آغاز شده است. این شبکه برای همه مردم است و از هر گروه و قشری در آن حضور دارند و از دل مشارکت واقعی بیرون می‌آید؛ یعنی حتی در مواجهه با بحران، باید نه‌تنها بقا داشته باشیم بلکه قوی‌تر و متحد‌تر از قبل عمل کنیم.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید