
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه خیمه هنر:
تهران با هنر دوستداشتنیتر میشود

مهمان ویژه سومین شب از برنامههای خیمه هنر نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. او با اشاره به اهمیت بهرهبردن از فضاهای شهری برای اجرای گروهی برنامههای هنری در مناسبتهایی مانند ماه محرم و صفر، مواردی را درباره پیوند شهر و هنر مطرح کرد.
وحدت زیر سایه پرچم ایران و امام حسینع
محرم امسال در شرایطی آغاز شد که کشور در معرض تهاجم و تجاوز قرار گرفته و آنچه برای عبور از این بحران کمک میکند، مهمترین سلاح ما یعنی همبستگی ملی است. انسجام ملی فراتر از انتظارها کمک کرد تا بتوانیم از شرایط دشوار گذر کنیم. دیدیم که نمادی مانند پرچم چقدر میتواند وحدتآفرین باشد و متناظر این نماد، در دین ما پرچم امام حسین(ع) وجود دارد. در طول تاریخ 2چیز توانسته مردم کشور را حول محوری واحد منسجم کند؛ پرچم امام حسین(ع) و پرچم ایران. باید این نمادها را پاس بداریم و مردم را در زیست جاری و روزمره همراهی کنیم تا از این ظرفیت و سرمایه بهره ببریم.
پیوند هنر و شهر
قرارداشتن خیمه هنر در فضای باز یک محله میتواند به اجتماع محلی منجر شود. این اجتماعهای کوچک محلی میتوانند در زمانهای دیگر، وقتی شهر نیاز دارد، تجربه همراهی جمعی را در شرایط بحران رقم بزند. علاوه بر ماههای محرم و صفر، موضوعات فرهنگی بسیاری در رویدادهای تقویمی ما وجود دارد که زیست شهری میتواند به بهرهبردن از آنها کمک کند. مدیریت شهری در همه دنیا از مهمترین نهادهایی است که برای چنین فعالیتهایی بسترسازی میکند و در تهران هم مدیریت شهری میتواند در پیوند فرهنگ و هنر و شهر، اتفاقات خوبی رقم بزند. در اتفاقات اخیر کمپینی به نام ایران شکل گرفت و هشتگ شهر، زندگی، هنر مطرح شد تا هنر کمک کند که مردم در شرایط جنگی، زیست جاری را از سر بگیرند و هنر، یاریگر تابآوری شهروندان باشد.
هنر، ابزار شکلگیری گروههای شهری
اگر شهرداری تهران بخواهد تهران را دوستداشتنیتر و حق مردم بر شهر را ادا کند، حتما ابزار هنر جزو اولویتها خواهد بود. شهری که در آن مردم بتوانند همنوا با هم سرود جمعی بخوانند، موسیقی اجرا کنند، اجرای خیابانی ببینند و در گروههای کوچک شهری حضور داشته باشند، حتما شهر دوستداشتنیتری خواهد بود.