• پنج شنبه 8 خرداد 1404
  • الْخَمِيس 1 ذی الحجه 1446
  • 2025 May 29
دو شنبه 5 خرداد 1404
کد مطلب : 256044
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gLYQk
+
-

دفاع تمام قد از پیشرفت پایتخت

در سیصدو بیست و هشتمین‌جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، کارنامه مدیریت شهری ششم و دوره‌های قبلی‌ مطرح شد

گزارش
دفاع تمام قد از پیشرفت پایتخت

پریسا نوری-روزنامه‌نگار

روز گذشته سیصدو‌بیست ‌وهشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران محتوای متنوعی داشت. نمایندگان مردم در پارلمان شهری تذکرات و پیشنهادهای مختلفی را با موضوع رسیدگی به فضای سبز میدان آزادی، شفافیت بودجه و مجوز تلویزیون اینترنتی همشهری، بهره‌گیری از فناوری نوین برای مقابله با موش‌‌ها، به‌کارگیری بانوان راننده در اتوبوسرانی و... ارائه دادند.
 اما داغ‌ترین موضوع صحن، دفاع تمام‌قد سیدمحمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران از عملکرد دوره ششم مدیریت شهری بود.

سال‌ها تلاش برای توسعه و پیشرفت تهران
 حدود ۱۸سال شورای‌شهر تهران در اختیار جبهه انقلاب بود. از سال ۱۳۸۴ به بعد، به‌ویژه در دوران طلایی و جهادی دکتر قالیباف، شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بودیم. بزرگراه‌های امام‌علی(ع)، شهیدباقری، شهید خرازی، شهید یاسینی، شهید باکری و شهید همت در همان دوره فعال شدند. همچنین تونل‌های نیایش و توحید ساخته شدند. سرا‌های محله، میادین میوه‌و‌تره‌بار و ۱۰۵سوله بحران هم در همان دوره احداث شدند. همینطور توسعه مترو از ۷۵کیلومتر به ۲۵۴کیلومتر و افزایش ایستگاه‌ها به حدود ۱۵۰مورد، باعث ارتقای متروی تهران به رده بیستم متروهای جهان شد.

افتتاح ابرپروژه‌ها بعد از 20سال توقف
در این 4سال پروژه‌هایی مانند شهید شوشتری پس از ۱۵سال توقف فعال شد و اواخر تابستان افتتاح خواهد شد. پروژه شهید بروجردی که بیش از ۲۰ سال متوقف شده بود، اکنون فعال است؛ بخش یک و دوی آن افتتاح شده و بخش‌های 3و 4 نیز به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد. پروژه پایانه شرقی که از دوره جهادی آغاز شده بود، در این دوره تکمیل شد. پروژه میدان فتح نیز نمونه‌ای از اقدامات عمرانی بزرگ است. این میدان با 6 پل دسترسی به‌عنوان یک ابرپروژه، در 2تا 3ماه آینده افتتاح خواهد شد. همچنین پروژه انتقال بزرگراه شهیدبروجردی و امتداد بزرگراه یادگار امام به‌عنوان یک بزرگراه ۱۹کیلومتری در غرب تهران در حال اجراست که معادل بزرگراه امام علی (ع) در شرق تهران است.

آسفالت‌کاری بی‌سابقه
در این دوره تولید آسفالت سالانه  به یک و نیم میلیون تن رسید که سه‌برابر متوسط دوران‌های گذشته است. این یعنی هر سال ۱۰درصد معابر شهر آسفالت شده و آثار آن به در خانه‌های مردم رسیده است. در بخش آسیب‌های اجتماعی نیز دره فرحزاد به‌طور کامل پاکسازی شد؛ ۲هزار معتاد از آنجا جمع‌آوری شدند و فضای گردشگری زیبایی ایجاد شده است. در مجموع ۱۷هزار و ۵۰۰ معتاد در سطح شهر تهران ساماندهی شده‌اند و کلونی‌های خطرناک مثل هزار نفری، ۵۰۰نفری و ۲۰۰نفری از بین رفته‌اند. در حوزه حمل‌ونقل عمومی در همین دوره، ۱۶۰۰دستگاه اتوبوس وارد ناوگان شده است که این عدد در 4سال اول این دوره، بی‌سابقه بوده است. شهرداری خودش این اتوبوس‌ها را خریداری کرده؛ نه دولت.

وضعیت بودجه و مجوز تلویزیون همشهری روشن شود
موضوع تلویزیون اینترنتی همشهری برای سومین‌بار در 3هفته گذشته در صحن علنی شورا مطرح شد. نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران در تذکرش خواستار تعیین‌تکلیف وضعیت مجوز اینترنتی همشهری و شفاف‌سازی‌ در بودجه این رسانه شد و اینطور مطرح کرد: بودجه مؤسسه در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته و طبق برخی گزارش‌ها، رشد آن به حدود ۱۰۰برابر رسیده است. این مسئله ضرورت اصلاح مسیر، اجرای فرایندهای قانونی و ارائه گزارش شفاف به شورا را بیش از پیش نمایان می‌کند. در بیانیه همشهری به‌صراحت به راه‌اندازی تلویزیون اینترنتی اشاره شده؛ درحالی‌که این اقدام بدون دریافت مجوز قانونی صورت گرفته است. انتظار می‌رود مدیران مربوطه توضیحات شفافی در این زمینه ارائه دهند.

لزوم آفت‌زدایی از فضای سبز میدان آزادی
سوده نجفی، عضو هیأت‌رئیسه شورای شهر درباره وضعیت فضای سبز میدان آزادی تذکر داد: طبق عکس‌ها برخی از درختان این میدان خشک و قطع و بخش‌هایی از فضای سبز و چمن نیز خشک و زرد شده‌است. شهرداری منطقه 9در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که 3اصله درخت در راستای حفظ جان و مال شهروندان رفع خطر شدند که علت این موضوع هم آلودگی و آفت این درختان و احتمال تسری آن به سایر درختان سالم بوده است. آنچه از تصاویر مشخص است، اینکه موضوع تنها درختان نیست و چمن هم خشک شده است؛به شهرداری تهران تذکر می‌دهم ضمن حفظ فضای سبز موجود که یکی از راه‌های کاهش آلودگی هوا در شهر تهران است، نسبت به آفت‌زدایی از درختان سطح شهر اقدامات لازم را انجام دهد.

کاهش جمعیت موش‌ها با استفاده از تکنولوژی
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران پیشنهاد کنترل جمعیت موش‌ها و حیوانات موذی ‌ را  ارائه داد: ما نمی‌گوییم باید موش‌ها را ریشه‌کن کنند. این کار اساسا امکان‌پذیر نیست. هیچ شهری در دنیا موفق به این کار نشده است، اما کنترل جمعیت موش‌ها اهمیت دارد. این کار در دنیا روش و تکنیک خاص خود را دارد. پیشنهاد می‌کنم از تکنولوژی روز و شرکت‌های دانش‌بنیان برای کنترل جمعیت موش‌ها در تهران استفاده شود.

حضور بانوان در اتوبوسرانی
حبیب کاشانی، خزانه‌دار شورای شهر تهران پیشنهاد فعالیت بانوان راننده در حمل‌ونقل عمومی و ناوگان اتوبوسرانی را مطرح کرد: بانوانی داریم که گواهینامه پایه یک و تخصص دارند. تقاضا می‌کنیم از این بانوان برای اشتغال به‌عنوان راننده در اتوبوس‌ها استفاده شود. قانونمدارتر و منضبط‌تر از بانوان در این زمینه نداریم و باید از توان آنها استفاده شود.


از هوشمندسازی حمل‌ونقل در پایتخت تا پیگیری وضعیت سگ‌های ولگرد
چمران در جمع خبرنگاران چه گفت؟

رئیس شورای اسلامی شهر تهران قبل از شروع جلسه، به روال همیشه در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سؤالات آنها پاسخ داد:
هوشمند‌سازی‌ حمل‌ونقل در پایتخت: ابتدا باید مشخص شود که منظور از هوشمند‌سازی‌ چیست؟ اگر منظور تنظیم ساعات حرکت اتوبوس و قطار است که در مترو باید به‌دقت انجام شود؛ در غیراین صورت نمی‌تواند هیچ خدماتی ارائه دهد؛ بنابراین کاملا مجهز به سیستم هوشمند است. در ایستگاه‌های اتوبوس نیز سیستم هوشمند نصب شده است، اما پیچیدگی حمل‌ونقل و مسئله ترافیک می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در جابه‌جایی‌ها و ساعات حرکت شود.
اجرای طرح HOV: پیگیری این موضوع، جزو وظایف شورا نیست و راهنمایی و رانندگی و معاونت حمل‌ونقل و ترافیک باید اجرای آن را دنبال کنند. تاکنون در این زمینه گزارشی به‌دست شورا نرسیده است. درصورت عملیاتی‌شدن، گزارشی در این‌باره به کمیسیون حمل‌ونقل یا صحن شورا ارائه می‌شود.
جابه‌جایی پاساژ علاءالدین: در این‌باره پیشنهاد شده که کسبه به مکان دیگری منتقل شوند. مشکل پاساژ علاءالدین، ازدحام بیش از حد و فضای محدود است؛ یعنی متراژ مغازه‌ها تقسیم و از آن اندازه استاندارد خارج شده است. این موضوع باعث افزایش میزان جمعیت و تشدید مشکلات شده است و اگر اتفاقی رخ دهد، این فشار جمعیت خطرآفرین خواهد شد.
جمع‌آوری سگ‌های ولگرد: دلسوزی نابجای برخی برای سگ‌های ولگرد اجازه نمی‌دهد کار به‌درستی انجام شود. در حال حاضر اطلاعات دقیقی ندارم، این موضوع را دنبال می‌کنم.




مجوز تلویزیون همشهری دائمی است
مهدی چمران، رئیس پارلمان شهری هم در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه از مؤسسه همشهری با وی تماس گرفته شد که مجوز آنها دائمی است، گفت:‌ مسئول حاضر در هیأت دولت نیز با ما تماس گرفت و گفت که این مجوز دائمی است. قرار بود مدیرعامل مؤسسه همشهری نیز در صحن شورا توضیح دهد، اما امروز دستور جلسات ما زیاد بود و به فرصت دیگری موکول شد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید