• چهار شنبه 24 اردیبهشت 1404
  • الأرْبِعَاء 16 ذی القعده 1446
  • 2025 May 14
چهار شنبه 24 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255117
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/DRp4q
+
-

افزایش قیمت اینترنت لاک‌پشتی

درخواست اپراتورهای ارتباطی کشور برای افزایش 75درصدی تعرفه اینترنت، صدای مخالفان را درآورده است

گزارش
افزایش قیمت اینترنت لاک‌پشتی

زهرا خلجی-روزنامه‌نگار

اواخر فروردین بود که سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران از افزایش تعرفه اینترنت در سال‌جاری خبر داد؛ خبری که نزدیک به یک‌ماه پیش از زبان وزیر اعلام شد، حالا با تأکید اپراتورهای اصلی کشور مبنی بر افزایش 75درصدی قیمت بسته‌های اینترنتی، نگرانی‌ها و نارضایتی‌هایی را به همراه داشته است. روز گذشته اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل در نامه‌ای مشترک به حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات، اعلام کرده‌اند که از هفته آینده نرخ بسته‌های اینترنتی جدید تا ۷۵ درصد نسبت به قیمت‌های فعلی افزایش پیدا می‌کند.

محتوای نامه اپراتورها چه بود؟
در نامه‌ای که زیر آن امضای مدیران عامل 3 اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل به چشم می‌خورد، علت این افزایش نرخ سرسام‌آور، تامین مالی لازم جهت ارتقای شبکه و کیفیت دسترسی مشترکان به خدمات ارتباطی عنوان شده است. به‌زعم این مدیران، بازگشت توازن به این فضا، مستلزم بازنگری در قیمت‌گذاری خدمات به‌ویژه سرویس اینترنت به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین جریان‌های درآمدی اپراتورهاست. آنها در این نامه تأکید کرده‌اند که افزایش تعرفه‌ها در سال‌های گذشته متناسب با رشد چند صددرصدی تورم سال‌های اخیر نبوده و به همین جهت امکان سرمایه‌گذاری اپراتورها برای توسعه ظرفیت شبکه جهت پوشش افزایش ترافیک فراهم نشده که منجر به کاهش کیفیت خدمات و سرعت اینترنت شده است. در ادامه این نامه، اپراتورها هشدار داده‌اند که در صورت ادامه وضعیت فعلی، بحران جدی در ارائه خدمات ارتباطی اجتناب‌ناپذیر است.

نگاه موافق
آرش کریم‌بیگی، مدیرعامل شاتل‌موبایل چندی پیش در گفت‌وگو با همشهری، خواهان افزایش قیمت بسته‌ها شده بود. او دلیل را هزینه‌های بالای اپراتورها عنوان کرد و گفت: «با کاهش درآمدها، اپراتور مجبور می‌شود که از هزینه‌های زیرساخت برای تامین مالی سایر بخش‌ها استفاده کند و به‌همین دلیل مثلا در مواقع قطع برق، بی‌تی‌اس‌ها به‌خاطر نداشتن یا ضعف «یوپی‌اس» خاموش  و اینترنت و کل شبکه در منطقه قطع می‌شود.» کریم‌بیگی افزود: «پس از مخالفت‌هایی که دولت‌های پیشین داشتند، در دوره قبل با افزایش قیمت بسته‌ها موافقت شد که البته این میزان هم کافی نبود.»

مخالفت مجلس با افزایش تعرفه
جز مردم که اصلی‌ترین متضرران افزایش قیمت نامتعارف بسته‌های اینترنت هستند، این نرخ‌گذاری مخالفانی هم در دولت و هم در مجلس دارد. رضا حاجی‌پور، رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس شورای اسلامی با انتقاد از درخواست افزایش تعرفه‌ها گفت:« این فراکسیون با افزایش تعرفه اینترنت موبایل از سوی اپراتورهای موبایل، مخالف است. در شرایط فعلی که انتخابی غیر از شبکه اینترنت موبایل ندارند، چاره‌ای جز خرید بسته‌های اینترنت به‌صورت تحمیلی نیست و مجلس شورای اسلامی با افزایش تعرفه اینترنت موبایل، مخالف است. ما باید شاهد توسعه متوازن شبکه اینترنت ثابت و موبایل در کشور باشیم تا مردم از نظر هزینه و کیفیت، امکان انتخاب داشته باشند. تا قبل از توسعه متوازن اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری و اینترنت موبایل، حقوق مصرف‌کنندگان و مشترکان باید لحاظ شود و دولت مکلف است که هر چه سریع‌تر به تعهدات خود در حوزه شبکه اینترنت ثابت برای مردم، عمل کند.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید