• سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 15 ذی القعده 1446
  • 2025 May 13
سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255084
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/76N5y
+
-

ساماندهی بافت تاریخی تبریز

راحله عبدالحسینی؛ روزنامه‌نگار

مرمت و ساماندهی بخشی از بافت تاریخی تبریز، حدفاصل میدان ساعت تا پیاده‌راه تربیت که در محدوده منطقه8 شهرداری تبریز واقع شده، آغاز شده‌است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با اعلام این خبر به همشهری گفت: «مطالعات بافت تاریخی تبریز از سال1397 آغاز شده و محدوده‌ای حدود 1300هکتار را در شهرداری‌های مناطق یک، 4، 8 و 10 دربرمی‌گیرد. به‌تازگی با همکاری شهرداری منطقه8 عملیات مرمت و ساماندهی بافت تاریخی آغاز شده ‌است.»‌وحید نواداد با اشاره به  واقع‌شدن بازار تاریخی تبریز در منطقه8 شهرداری تبریز ادامه داد: «بازار تاریخی تبریز، قدیمی‌ترین بازار سرپوشیده جهان است که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. بازار در منطقه8 شهرداری واقع شده و بافت تاریخی با حریم بازار حدود 100هکتار را دربرمی‌گیرد. شهرداری منطقه8 برای ساماندهی بافت تاریخی اقداماتی را از جمله‌‌مرمت جداره‌های تاریخی بازار تبریز، بازار گرجیلر، تیمچه امیر و تیمچه بزازان در کوچه پاساژ شروع کرده‌است.» نواداد عملیات ساماندهی و مرمت را شامل حفاظت از بافت و ابنیه تاریخی و گذرهای تاریخی دانست و افزود: «تهیه طرح تفصیلی بافت تاریخی تبریز نیز با همکاری اداره راه و شهرسازی در دست تهیه است. پاکسازی منظر تاریخی از آلودگی‌های بصری و مرمت بناها با مشارکت مالکان و نظارت سازمان میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی انجام می‌شود.» حسین منیری‌فر، شهردار منطقه8 تبریز نیز از اعتبار ۱۵۰میلیارد ریالی جداره‌سازی‌ و مرمت جداره‌های خیابان امام خمینی(ره)، پیاده‌راه تربیت، میدان ساعت، دارایی، فردوسی، ارتش شمالی و کوچه پاساژ در طرح ساماندهی بافت تاریخی تبریز خبر داد و گفت: «پس از مرمت جداره‌های تاریخی، نورپردازی آنها و سنتی‌سازی‌ تابلوهای مشاغل این مسیر نیز به‌زودی عملیاتی می‌شود.»
معاون میراث فرهنگی اداره کل‌میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی حلقه مفقوده احیا و حفاظت از آثار تاریخی را رونق اقتصادی عنوان کرد و یادآور شد: «لازم است سلسله پروژه‌های پیشران برای رغبت سرمایه‌گذاران برای گردش اقتصادی در بافت تاریخی با همکاری شهرداری‌ها و وزارت راه‌وشهرسازی تعریف شود. تا زمانی که همکاری مالکان و ساکنان محدوده بافت تاریخی را نداشته باشیم، مرمت ابنیه تاریخی به شکل تک‌دانه خواهد بود که نتیجه مطلوبی در رونق گردشگری ندارد.»‌‌

این خبر را به اشتراک بگذارید