• سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 15 ذی القعده 1446
  • 2025 May 13
سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 255051
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgr3p
+
-

اخطار نهایی به 2 ساختمان بحرانی

در نخستین دور از طرح بازدیدهای میدانی دوشنبه‌های ایمنی، بازار گل امام‌رضاع و یک مجتمع مسکونی در جنوب شرق تهران هشدار پلمب و قطع انشعاب گرفتند

گزارش
اخطار نهایی به 2 ساختمان بحرانی

فرخنده رفائی-روزنامه‌نگار

تعداد ساختمان‌های مهم (بیمارستان ها‌، برج‌ها ،‌مجموعه های مسکونی و...)بسیار پرخطر یا بحرانی پایتخت در 3سال گذشته کاهش چشمگیری داشته و 69ساختمان از مجموع 129ساختمان بحرانی با انجام اقدامات ایمنی از جمع بسیار پرخطرها خارج شده‌اند اما هنوز 60ساختمان تهران از لحاظ ایمنی حریق وضعیت بحرانی دارند. مالکان این ساختمان‌ها با وجود اخطارهای مکرر یا هیچ اقدامی نکرده‌اند یا آنچه انجام داده‌اند، برای ایمن‌سازی کافی نبوده است. به همین دلیل سازمان آتش‌نشانی تهران تصمیم گرفت در قالب طرح دوشنبه‌های ایمنی، علاوه بر بازدید میدانی از این ساختمان‌ها با حضور مالکان، بهره‌برداران و نمایندگان همه دستگاه‌های ذی‌ربط، تکلیف این ساختمان‌ها را روشن کند. این طرح دیروز در نخستین گام از منطقه15 تهران کلید خورد.

اختلاف میان کسبه و هیأت مدیره
با آغاز بازدید میدانی، تعدادی از کسبه دور مسئولان جمع می‌شوند و با صدای بلند از قصور هیأت‌مدیره در ایمن‌سازی‌ بازار می‌گویند و می‌خواهند که بازار پلمب نشود. چشمشان به رئیس شورای شهر که می‌افتد مشکلات صنفی و داخلی را هم مطرح می‌کنند؛ «هیأت‌مدیره فقط می‌خواهد جیب کسبه را خالی کند». رئیس سازمان آتش‌نشانی تهران تمامی موارد ناایمنی را به نماینده قوه قضاییه، رئیس شورای شهر تهران و رئیس کمیته ایمنی شورای شهر نشان می‌دهد و می‌خواهد که با توجه به تعداد زیاد موارد ناایمنی و حجم بالای تردد شهروندان، این بازار هرچه زودتر تعیین تکلیف شود. در پایان بازدید، به‌نظر می‌رسد توضیحات هیأت مدیره توانسته نماینده قوه قضاییه را به دادن مهلتی جدید برای ایمن‌سازی‌ مجاب کند.

اولین مقصد/ بازار گل امام رضا(ع)
ساعت 9صبح به ورودی بازار گل امام رضا(ع) می‌رسیم. بنر مربوط به طرح دوشنبه‌های ایمنی در ورودی بازار نصب شده و کسبه در جریان موضوع قرار گرفته‌اند. آشفتگی از ورودی بازار مشخص است و هرچه داخل‌تر می‌رویم، بیشتر می‌شود. غرفه‌ها بدون حریمی درهم تنیده‌اند. بیشتر غرفه‌ها نه دری دارند و نه دیواری. سطل‌های بزرگ گل کنار هم زیر سقف و تیرک‌های فلزی قرار گرفته‌اند و از دیوار خبری نیست. تفکیک غرفه‌ها هم آسان نیست. پریزهای برق روی تخته‌ای بر تیرک‌های فلزی نصب شده و سیم‌ها یا از سقف آویزان است یا دور همان تیرک‌ها پیچیده شده. سقف دالان با پارچه‌ای از جنس گونی ‌پلاستیکی پوشیده شده و عبور از کف گل‌آلود دالان، به‌دلیل گاری‌های رها شده و زباله‌های برزمین ریخته به سختی ممکن است.

مقصد دوم / مجتمع مسکونی امام‌رضا(ع)
از بازار گل به سمت یک مجتمع مسکونی می‌رویم؛ مجتمع  396واحدی امام رضا(ع) با بیش از 1300نفر سکنه که گرچه به یک مجتمع امروزی شباهت دارد اما جزو سازه‌های ناامن قرار گرفته است. ساکنان با دیدن مسئولان و دوربین خبرنگاران جلو می‌آیند و از مشکلات ساختمان می‌گویند. از حیاط ساختمان یک‌راست به پارکینگ می‌رویم و توضیحات معاون عملیات و پیشگیری از حریق سازمان آتش‌نشانی را می‌شنویم: «سیستم اعلام حریق این ساختمان غیرفعال است، سیم‌کشی‌های برق ناایمن‌است، دسترسی خودروی آتش‌نشانی وجود ندارد و ساختمان باید توان دفاع از خود را داشته باشد که ندارد، چون حتی خاموش‌کننده‌ها هم شارژ نشده‌اند.» اینجا هم تصمیم نهایی، دادن مهلتی موقت برای رفع ناایمنی‌هاست، با یک تأکید: «این آخرین اخطار است.»

دادستانی تهران، پیگیر ایمنی مجتمع مسکونی امام رضا(ع)
ولی‌الله مهبودی، معاون حقوق عامه دادستانی تهران: هدف از این بازدید بررسی ایمنی این مجتمع مسکونی به‌ویژه از لحاظ ایمنی حریق است. هیأت‌‌مدیره این مجتمع باید در اسرع وقت نسبت به رفع موارد ناایمنی مجتمع اقدام کند. با توجه به تراکم جمعیت در این مجتمع، لازم است پیگیری موارد ایمنی در دستور کار مدیران مجتمع قرار گیرد و آتش‌نشانی منطقه نیز نظارت کافی و دقیقی بر این موضوع داشته باشد. دادستانی تهران نیز از باب پیگیری حقوق عامه بر این فرایند نظارت دارد و درصورت نیاز برخورد‌های قضایی لازم را با متخلفان به عمل خواهد آورد.

با پادرمیانی فرصت گرفتند
محمدرضا جوادی، دادستان ناحیه۱۴ تهران: باید هر وظیفه‌ای بر عهده ما هست در حیطه ایمن‌سازی‌ انجام دهیم و منتظر نباشیم حادثه اتفاق بیفتد. در بسیاری از ساختمان‌سازی‌‌های قبلی اصول ایمنی رعایت نشده و الان برای مردم دردسر‌ساز شده است. 2بار برای این بازار دستور پلمب صادر و با ‌ پادرمیانی‌ها‌ دوباره فرصت داده شده، اما امروز باید تصمیمی جدی برای این بازار اتخاذ شود.

حریم سوله‌ها در بازار گل باید رعایت شود
کامران عبدولی، معاون عملیات و پیشگیری از حریق سازمان آتش‌نشانی تهران: مجموعه بازار گل نیاز به تامین آب دارد، سیم‌کشی‌های برق استاندارد نیست و باید ایمن‌ شود. همچنین باید سیستم اعلام حریق و سیستم اطفای اتوماتیک نصب شود، مسیرهای دسترسی باز باشد و حریم سوله‌ها رعایت شود تا اگر حریقی رخ داد به سوله‌های دیگر سرایت ‌ نکند. با انجام بخشی از این اقدامات، بازار از حالت بحرانی خارج‌ می‌شود اما ایمن‌سازی کامل منوط به اجرای کامل دستورات است.

حادثه خبر نمی‌کند
 مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران: حادثه خبر نمی‌کند، موارد ایمنی به‌خاطر سلامت‌ خود افرادی که در اینجا کار می‌کنند باید رعایت شود. انتظار ما این است که خود کاسبان این بازار از ایمن‌سازی‌ استقبال کنند، در غیراین‌صورت مطابق قانون با این بازار برخورد می‌شود.

اتمام حجت کردیم
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران: پس از اخطارهای مکرر نسبت به ایمنی بازار گل امام رضا(ع) امروز روز اتمام‌حجت بود. برنامه زمانبندی برای ایمن‌سازی بازار تهیه و به هیأت امنا و غرفه‌داران ابلاغ می‌شود و آنها موظف هستند سریعا نسبت به فرایند ایمن‌سازی اقدام کنند. درصورت هرگونه اهمال و توقف در فرایند ایمن‌سازی یا درصورتی که فرایند با سرعت لازم پیش‌ نرود حتما قوه قضاییه دستور پلمب بازار را صادر خواهد کرد.

هیأت‌مدیره بازار طرح ایمنی ارائه دهد
قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران: بازار گل امام رضا(ع) روزانه ۶هزار نفر بازدید‌کننده دارد اما وضعیت ایمنی‌اش مناسب نیست. هیأت‌مدیره بازار باید طرح ایمنی را به سازمان ارائه دهد. اداره برق موظف است اصلاح سیم‌کشی را ‌‌ انجام دهد. همچنین تهیه مخزن آب آتش‌نشانی و اخذ تأییدیه استاندارد در بالابر، ممنوعیت پخت‌وپز و استفاده از سیلندرهای گاز و بهبود وضعیت دپوی کالا از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.

خسارت پلمب بازار کمتر از حریق است
محمدعلی الفت‌پور، شهردار منطقه۱۵: بازدیدهای مکرری از مجموعه بازارگل  انجام شده اما روند ایمن‌سازی راضی‌کننده نیست. ما در این بازار ۱۱سوله داریم که برخی در حال نوسازی‌اند اما ایمن‌سازی‌ مدنظر انجام نشده است. اگر افراد نگران بسته شدن این بازار هستند باید بدانند خسارت بسته شدن این بازار خیلی کمتر از این است که حتی جان یک نفر در اینجا به خطر بیفتد. باید برای این بازار تصمیم جدی گرفته شود.














 

این خبر را به اشتراک بگذارید