• پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404
  • الْخَمِيس 10 ذی القعده 1446
  • 2025 May 08
سه شنبه 16 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254480
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3lB0n
+
-

اختصاص 200میلیارد تومان بن کتاب به مردم

نشست خبری نمایشگاه کتاب با حضور محسن جوادی، رئیس سی‌وششمین نمایشگاه بین‎المللی کتاب تهران؛ ابراهیم حیدری، قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران و مهدی اسماعیلی‌راد، معاون امور ناشران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. گزیده‌‌ای از اطلاعات مهم و کلیدی مطرح شده در این نشست را با هم مرور می‌کنیم.

رویکرد محوری نمایشگاه کتاب امسال
ترویج ارزش‌های اسلامی و ایرانی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی از رویکردهای محوری نمایشگاه کتاب امسال است که در این دوره با نگاه خاصی دنبال شده است.

حضور حداکثری اصناف، ناشران و مردم
در این دوره از نمایشگاه به‌عنوان نگاه اصلی، تلاش شده است تا هم حضور حداکثری اصناف و فعالان حوزه نشر و هم حضور حداکثری مردم و مخاطبان کتاب را داشته باشیم.

کتاب‌های 2023و 2024در بخش بین‌الملل
سعی شده وجه بین‌المللی نمایشگاه را حفظ کنیم. برخلاف برخی دوره‌ها که کتاب‌های قدیمی در نمایشگاه بود، رویکرد امسال عرضه‌ کتاب‌های جدید است. در حوزه بین‌الملل غیر از فروش کتاب‌های خارجی، 2رویداد فلوشیپ و کارگروه فرهنگی بریکس را هم داریم. رویکرد اساسی ما در این بخش، بیشتر شدن فعالیت‌های بین‌المللی در نمایشگاه کتاب است.

استقرار ناشران دانشگاهی در طبقه همکف
همکاری مصلای امام‌خمینی(ره) با مسئولان برگزاری نمایشگاه باعث شده امسال ناشران بخش‌های دانشگاهی و آموزشی از طبقه سوم یا تراز ۲۵ به تراز ۱۲یا طبقه همکف منتقل شوند.

استقرار همه ناشران در فضای مسقف
امسال هیچ بخشی از گروه‌های ناشران در قسمت چادر مستقر نخواهند شد و همه ناشران در فضای مسقف خواهند بود.

 بن‌کارت دانشجویی با 50درصد یارانه
بن‌کارت‌های دانشجویی تا سقف یک‌میلیون تومان با مشارکت 50درصدی معاونت فرهنگی و وزارت علوم تعبیه شده است؛ یعنی 500هزار تومان معاونت فرهنگی و 500هزار تومان خود دانشجویان. همچنین 10میلیارد تومان به بخش کتاب‌های خارجی یارانه اختصاص یافته و برای سایر مؤسسات و نهادها هم 30درصد معاونت فرهنگی مشارکت دارد و مابقی را خود سازمان‌ها آورده خواهند داشت.

بن خرید کتاب برای معلمان و دانش‌آموزان
امسال تقریبا ۲۰۰ میلیارد بن تخصیص داده شده که این یارانه انواع قشرها را در برمی‌گیرد؛ به‌عنوان مثال، امسال معلمان و دانش‌آموزان هم مورد توجه ما بوده‌اند و با یکسری شاخص‌ها که خود آموزش و پرورش اعلام کرده، به معلمان و دانش‌آموزان بن خرید کتاب ارائه شده است. در مجموع به قشر معلمان و دانش‌آموزان امسال توجه ویژه‌ای شده است تا مقدمه‌ای باشد برای دربرگیری همه دانش‌آموزان.

بخش فلوشیپ در ادامه نهضت ترجمه
بخش فلوشیپ نمایشگاه کتاب امسال برای اولین‌بار در کشور ما برگزار می‌شود. این در ادامه نهضت ترجمه است که رهبر انقلاب پیش از این تأکید کرده بودند. تا امروز نزدیک ۸۰‌مهمان خارجی و ۵۰مهمان داخلی در این بخش ثبت‌نام کرده‌اند و در طول نمایشگاه با برگزاری نشست‌های تخصصی به ادبیات کودک و نوجوان می‌پردازند.

هم فروشگاه و هم نمایشگاه کتاب
تصمیمی برای کنار گذاشتن بخش فروش کتاب در نمایشگاه وجود ندارد؛ مگر اینکه در سال‌های آینده این مسئله مورد بررسی قرار بگیرد. در این دوره هم، بر هر دو بخش نمایشگاه تمرکز شده است؛ یعنی فعالیت‌های فرهنگی در کنار فروش کتاب تعمیق پیدا می‌کند.

حضور ۲۳۶۳ ناشر در بخش ناشران داخلی
در بخش داخلی نمایشگاه کتاب امسال ۲۳۶۳‌ناشر حضور دارند که ۱۶۲۶ ناشر به‌صورت حضوری در نمایشگاه هستند. این ناشران در ۷۵هزار مترمربع و در فضاهای مسقف نمایشگاه حضور دارند.

200غرفه اضافه در شبستان کتاب
سال گذشته در شبستان ۷۰۰غرفه وجود داشته و امسال تعداد این غرفه‌ها به ۹۰۰مورد افزایش پیدا کرده و ۲۰۰غرفه نسبت به سال گذشته اضافه شده است.

2300درخواست برای نشست‎های فرهنگی
در بخش فعالیت‌های فرهنگی، طبق سال‌های گذشته با تقویت این حوزه تلاش شده نشست‌ها تقویت شود که تا الان تقریبا ۲هزار و ۳۰۰ درخواست برای برگزاری آن وجود داشته است.

حضور 20ناشر عراقی به‌عنوان مهمان ویژه
کشور عراق با حضور ۲۰ناشر، مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه است و تلاش شده  تا آنها با دید‌و‌بازدید از اهالی صنعت نشر، حضور برجسته‌ای داشته باشند و با این نگاه، برنامه‌ها در حوزه دیپلماسی دنبال شود.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید