• چهار شنبه 17 اردیبهشت 1404
  • الأرْبِعَاء 9 ذی القعده 1446
  • 2025 May 07
یکشنبه 14 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254342
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/98RAP
+
-

حال چنارهای‌خیابان‌ولیعصر عج خوب است

پیگیری یک شایعه که در فضای مجازی دست به‌دست می‌شود

گزارش
حال چنارهای‌خیابان‌ولیعصر عج خوب است

نیلوفر ذوالفقاری-روزنامه‌نگار

طولانی‌ترین خیابان خاورمیانه آنقدر برای شهروندان شناخته شده و محبوب است که انتشار هر خبری درباره آن، با واکنش‌های عمومی متعدد مواجه می‌شود. درختان چنار خیابان ولیعصر(عج)، شاخص هویت‌ساز این خیابان 18کیلومتری هستند. گاهی موضوع قطع چنارهای این خیابان ‌ به خبر داغ رسانه‌ها و فضای مجازی تبدیل می‌شود. حین گشت‌و‌گذار با هادی حق‌بین، شهردار منطقه یک، او اطلاعات بیشتری درباره وضعیت فعلی درختان این خیابان می‌دهد و خط باطل بر شایعات مطروحه می‌کشد.

توموگرافی‌ شماره‌گذاری و تکمیل شناسنامه درختان
همه 2400اصله چنار خیابان ولیعصر(عج)، شماره‌گذاری شده و شناسنامه دارند. وضعیت ریشه، آفت‌زدگی و سلامت تنه درختان به دقت بررسی و در پرونده آنها ثبت می‌شود. براساس همین پرونده، اقدامات کلینیکی مانند سمپاشی و اصلاح وضعیت انجام می‌شود. اگر درختی به مرحله خشکی کامل رسیده باشد، برای جلوگیری از تخریب منظر خیابان، سقوط، ایجاد آسیب در درختان سالم دیگر و بروز خسارت‌های مالی و جانی، وارد مرحله قطع و واکاری می‌شود. توموگرافی یا برش‌نگاری، مرحله حذف‌نشدنی از بررسی وضعیت چنارهای خیابان ولیعصر(عج) است.

شهروندان در جریان قرار می‌گیرند
خیابان ولیعصر(عج) در فهرست آثار ملی ثبت شده و حساسیت‌ها نسبت به آن آنقدر زیاد است که مدیریت شهری برای اجرای هر طرح و برنامه‌ای در آن، پس از مدت‌ها بررسی و کارشناسی، ابتدا شهروندان را در جریان اقدامات در دست اجرا قرار می‌دهد. سال گذشته اطلاع‌رسانی درباره طرح نگهداشت خیابان ولیعصر(عج)، قطع و جاگذاری چنارها در محدوده منطقه یک، 2‌ماه پیش از آغاز طرح با نصب بنرها و انتشار مصاحبه‌ها، به اطلاع شهروندان رسانده شد. نکته اینکه هیچ اقدامی درباره چنارهای خیابان ولیعصر(عج) قرار نیست پنهانی اتفاق بیفتد و آنطور که مدیریت شهری خبر داده، امسال هیچ برنامه‌ای برای قطع و واکاری درختان این محور درنظر گرفته نشده است.

 قطع درخت‌؛آخرین روش پیشگیری از آسیب
شاید تصور کنید هر درختی که دچار آفت شده یا به مرحله خشکی رسیده، بدون درنگ قطع می‌شود. اما این تصور دست‌کم درباره چنارهای خیابان ولیعصر(عج) درست نیست. قطع درخت، آخرین روشی است که برای رسیدگی به وضعیت درختان و جلوگیری از بروز آسیب و خسارت‌های جانی و مالی به‌کار گرفته می‌شود. این یعنی هیچ درختی به محض دچار شدن به آفت، قطع نمی‌شود. پس از بررسی‌های کارشناسی و شناسایی درختان مشکل‌دار، تنها درختانی که صددرصد خشک شده و تنها آفت در آنها در حال تکثیر است، با تمهیدات ویژه قطع و بلافاصله برای جاگذاری با اصله‌ای دیگر علامت‌گذاری می‌شوند.

جاگذاری 100اصله چنار
سال گذشته پروسه قطع درختان خشک و جاگذاری چنارهای جدید، پس از یک سال اقدامات کارشناسی به مرحله اجرا رسید. 80اصله درخت خشک قطع و 100درخت جدید خریداری شد. درختان جدید حدود 3‌ماه در گلدان‌های مخصوص در آب و هوای شمیران نگهداری شد تا آماده کاشت در محور خیابان و در زمان مناسب واکاری شوند. این روزها اگر مسیرتان به خیابان ولیعصر(عج) بیفتد، درختان جدید را می‌بینید که ریشه گرفته و سرسبز شده‌اند.

شایعه قطع چنارها حقیقت ندارد
هادی حق‌بین، شهردار منطقه یک: سال گذشته در خیابان ولیعصر(عج) در محدوده منطقه یک، پس از اطلاع‌رسانی‌های صورت‌گرفته و بررسی‌های کارشناسی، 100اصله درخت با بن‌بالا، جایگزین درختان خشک شده است. خوشبختانه همه این درختان بهار امسال سبز شده‌اند. بنابراین شایعات مختلفی گاه‌به‌گاه درباره وضعیت درختان مطرح می‌شود که هیچ‌کدام واقعیت ندارد. حتی شایعه وجود تنش آبی برای آبیاری چنارها غیرواقعی است، چرا که در نهر این محور، آب جاری است.

هیچ درختی قطع نمی‌شود
احسان صفایی، معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردارمنطقه یک:درختان چنار خیابان ولیعصر(عج) هویت این خیابان تاریخی هستند و شهرداری تهران به‌عنوان متولی نگهداشت این خیابان، وظیفه دارد این درختان را حفظ کند. یکی از ارکان نگهداشت این محور مهم در کنار سمپاشی و آبیاری درختان، واکاری است. اگر سال گذشته واکاری 100اصله درخت در خیابان ولیعصر(عج) انجام نشده بود، در توفان‌های بهاری روزهای اخیر، شاهد شکستن و سقوط درختان خشک‌شده و بروز خسارات بودیم. با توجه به جمع‌آوری درختان آسیب‌دیده و احیا و پایش مستمر سایر درختان در این محور، در توفان‌های اخیر تنها یک درخت دچار حادثه و سقوط شد. شناسایی و توموگرافی درختان این خیابان به‌طور مستمر ادامه دارد اما امسال هیچ برنامه‌ای برای قطع درخت در این محور نداریم.

 قطع و واکاری درختان در محدوده خیابان ولیعصر(عج) براساس رأی کمیسیون ماده۷ شهرداری و به‌دلیل آفت‌ و خشک‌شدن درختان صورت گرفته و این درختان به‌دلیل خشک شدن تدریجی، مشمول این رأی شده‌اند.

 برای کنترل آفت چوبخوار و پروانه زنبور‌مانند درختان چنار، علاوه بر اقدامات تغذیه‌ای و تقویت درختان، نصب تله‌های فرمونی و سمپاشی تنه درختان نیز زیر نظر کارشناسان مجرب انجام می‌گیرد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید