• پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404
  • الْخَمِيس 3 ذی القعده 1446
  • 2025 May 01
پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254146
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k59D5
+
-

مسیر پیاده‌روی در جاده امامزاده داوودع ایجاد می‌شود

علی‌محمد مختاری، رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران:

مریم باقرپور؛ روزنامه‌نگار

 افزایش سرانه فضاهای سبز شهر تهران، ایجاد محیطی مفرح و جذاب برای گردش شهروندان ازجمله رویکردهای مدیریت شهری در این دوره است. افتتاح نخستین باغ موزه گل‌محمدی در جنوب پایتخت، برپایی جشنواره گلابگیری در نقاط مختلف شهر و کاشت انواع گل‌های رنگارنگ نسترن و محمدی در نقاط کلیدی مانند اطراف میدان آزادی، نشان‌دهنده عزم شهرداری برای افزایش زیبایی و سرزندگی فضای شهری است. در راستای این رویکرد، علی‌محمد مختاری، رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران در گفت‌وگو با همشهری از توسعه این فضاها در نقاط مختلف و بوستان‌های شهر خبر می‌دهد.

موزه‌ای جذاب با اشیای قدیمی
جشنواره گل‌محمدی در تهران به‌عنوان یک رویداد فرهنگی و اجتماعی، فرصتی برای معرفی دستاوردهای مدیریت شهری در زمینه طراحی و اجرای فضای سبز فراهم کرده است. موزه گل‌محمدی که در این باغ راه‌اندازی شده با مجموعه‌ای از اشیای قدیمی ارزشمند مربوط به گلابگیری، به‌عنوان یک جاذبه جدید، مورد استقبال شهروندان، به‌ویژه ساکنان مناطق جنوبی تهران قرار گرفته و نشان‌دهنده اهمیت این سنت ایرانی و علاقه مردم به فرهنگ و طبیعت کشور است.

مسیر تندرستی به حرم  امامزاده داوودع می‌رسد
در حوزه تندرستی و ایجاد سرانه‌های تفریحی، طرح توسعه مسیرهای تندرستی نیز در شمال غربی تهران در حال اجراست. این پروژه به‌منظور تسهیل پیاده‌روی شهروندان به‌ویژه در روزهای تعطیل طراحی شده و مسیر آن تا حرم امامزاده داوود ادامه خواهد داشت. همچنین، جاده تندرستی به طول 47کیلومتر در منطقه2 نیز به بهره‌برداری رسیده و برنامه‌های توسعه‌ای برای گسترش آن وجود دارد.

گسترش جاده تندرستی در بوستان‌ها
خوشبختانه با توجه به‌وجود ۲۴۳۲بوستان محلی و منطقه‌ای در تهران، امکان پیاده‌سازی این پروژه‌ها در بسیاری از مناطق وجود دارد. استفاده از گل‌های نسترن و ‌محمدی در نقاط مختلف شهر، ازجمله دور میدان آزادی، نشان‌دهنده عزم شهرداری برای افزایش زیبایی و سرزندگی فضای شهری است.
این اقدامات نه‌تنها به بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک می‌کند، بلکه ارتباط مردم با طبیعت را نیز تقویت می‌کند.

مشخصات باغ‌موزه گل‌محمدی
وسعت باغ موزه: 16هکتار
ساعت فعالیت: 10تا 16
نشانی: محله خلازیر (سهیل)، بلوار شقایق، بوستان ایرانیان
تعداد گل‌ها: 130هزار بوته ‌
آخرین مهلت برپایی جشنواره گلابگیری: 22اردیبهشت

تحولی سبز در جنوب تهران
داوود گودرزی، معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهردار تهران: این باغ در راستای تلاش‌های ما برای بهبود فضای شهری و ارائه خدمات بهتر به مردم عزیز در کنار دیگر پروژه‌هایی که در تهران در حال انجام است، به ثمر نشسته است. همچنین باغ‌راه حضرت زهرا(س) در مناطق ۱۷ و ۱۸ و مسیر زندگی به مساحت ۴۷‌کیلومترمربع در منطقه۲ و مجموعه‌های متعددی که برای عموم شهروندان فراهم کرده‌ایم برای حضور آنان مهیا شده است. در این باغ، ۱۱۰‌هزار نهال گل محمدی در ۱۶‌هکتار از اراضی استان تهران و در منطقه‌۱۹ کاشته شده است. جایی که چند سال پیش محل برخی از آسیب‌های اجتماعی بود، امروز به یک محیط مفرح و شاداب برای مردم عزیز تبدیل شده است. از همین‌جا دعوت می‌کنیم که همه شهروندان تهرانی و خانواده‌ها به این مکان بیایند و از فضای دلپذیر و نشاط‌‌آور گل محمدی بهره‌مند شوند.

گل محمدی ، میراث ارزشمند ایرانیان
اصل گل محمدی متعلق به ایران است و به و کشورهای دیگر رفته و در آنها نیز مورد استفاده قرار ‌‌گرفته‌است. صنعت گلاب‌گیری در ایران نیز به همین گل وابسته است. ما تلاش کرده‌ایم که محیطی پر از گل محمدی را برای حضور شهروندان عزیز فراهم کنیم. در فازهای بعدی نیز ان‌شاءالله گل محمدی را در سایر نقاط شهر ‌می‌کاریم و فضای سبز تهران را تحت پوشش این گونه ارزشمند قرار خواهیم داد، زیرا گل محمدی نه‌تنها گیاهی مقاوم به کم‌آبی است، بلکه همیشه سبز می‌ماند و در زمان گل‌دهی، مردم عزیز می‌توانند از زیبایی آن بهره‌مند شوند.

این خبر را به اشتراک بگذارید