• چهار شنبه 3 اردیبهشت 1404
  • الأرْبِعَاء 24 شوال 1446
  • 2025 Apr 23
چهار شنبه 3 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253530
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Wnggn
+
-

صندوق صدقات هم به خاطره‌ها پیوست

کوتاه‌تر از گزارش
صندوق صدقات هم به خاطره‌ها پیوست

بعد از جمع‌آوری صندوق‌های پست از سطح شهر این بار نوبت صندوق‌های صدقات است که با معابر عمومی خداحافظی کنند و به خاطره‌ها بپیوندند. داستان از این قرار است که از این به بعد ایرانی‌ها با گوشی‌های هوشمند و کدهای دستوری به نام کمیته امداد، صدقه واریز کنند. این خبری بود که حبیب‌الله آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی (ره) آن را اعلام کرد و به این ترتیب نقطه پایانی بر داستان 46ساله صندوق‌های صدقه فیزیکی گذاشت.

صندوق صدقه‌ها از چه سالی ایجاد شدند؟
صندوق‌های صدقه کمیته امداد امام‌خمینی‌(ره) از سال ۱۳۵۸رسما ایجاد شد؛ یعنی همان سال تأسیس این نهاد. در واقع پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کمیته امداد با هدف سازماندهی کمک‌های مردمی به نیازمندان، اقدام به نصب و گسترش صندوق‌های صدقه در سراسر کشور کرد. از همان روزهای نخست تأسیس کمیته امداد، ایده استفاده از صندوق‌های مردمی برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی حمایت از محرومان مطرح و اجرایی شد. تا پیش از آن، کمک‌های مردمی به‌صورت پراکنده و غیرسازمان‌یافته انجام می‌شد، اما با راه‌اندازی کمیته امداد، این کمک‌ها تحت نظارت و با هدفمندی مشخص گردآوری و توزیع شد.

روش‌های الکترونیک به جای صندوق‌های قدیمی
دلایل مختلفی برای کاهش علاقه مردم به استفاده از صندوق‌های صدقه وجود دارد اما معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی‌(ره)، کرونا را به‌عنوان دلیل اصلی کمرنگ‌شدن این شیوه صدقه دادن ایرانی‌ها معرفی کرد. به‌گفته آسوده،«بعد از شیوع بیماری کرونا در کشور و کم بودن پول فیزیکی در دست مردم، همچنین تحول دیجیتال و استفاده از ابزارهای الکترونیک در زندگی روزمره، رویکرد کمیته امداد امام خمینی(ره) در جمع‌آوری کمک‌های مردمی و صدقات از روش‌های سنتی به سمت روش‌های پرداخت الکترونیک تغییر کرد.»
البته کمیته امداد تأکید دارد که تمام صندوق‌ها جمع نخواهند شد؛ نکته‌ای که آسوده در مورد آن توضیح داد:«صندوق‌های معابر به‌طور کامل حذف نمی‌شود اما کاهش پیدا می‌کند؛ در برخی از اماكن و معابر که ظرفیت برقراری و استقرار صندوق‌های فیزیکی را ندارد، حذف می‌شود و به اماکنی که این ظرفیت را دارند، منتقل خواهد شد.»
براساس اطلاعات کمیته امداد، شهروندان از این به بعد می‌توانند با روش‌های جایگزین، صدقه خود را تحویل کمیته امداد بدهند:

   پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد
   کدهای دستوری
   وب کیوسک‌ها(دستگاه الکترونیکی در مکان‌های عمومی)
   نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی مانند بله، روبیکا و آپ
   سامانه سها

 

این خبر را به اشتراک بگذارید