• دو شنبه 1 اردیبهشت 1404
  • الإثْنَيْن 22 شوال 1446
  • 2025 Apr 21
دو شنبه 1 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253381
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/48pA0
+
-

رهایی از گودال مرگ

گزارش همشهری از چگونگی نجات 23میش و بز وحشی که با تلاش روستاییان از گودال مرگ نجات یافتند

رهایی از گودال مرگ

زهرا رفیعی-روزنامه‌نگار

چهار محمد، 23رأس قوچ، میش و بز را که به هوای خوردن آب در گودال عمیقی افتاده بودند نجات دادند. آنها اهل روستای کوچکی به نام صالح‌آباد در مسیر بندر لنگه به شهرستان بستک هستند؛ منطقه‌ای کوهستانی و بسیار گرم. در 2 سال اخیر خشکسالی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رخ داده است؛ به‌طوری که سازمان حفاظت محیط‌زیست با کمک جامعه محلی چندین آبشخور در این منطقه ایجاد کرده است.

برای حیوانات آبشخور می‌سازیم
کاظم شریفی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست هرمزگان: صالح آباد در مرز 2 شهرستان بستک و بندر لنگه و از مناطق آزاد است. در سال‌های گذشته نیز گیرکردن حیات وحش در چاله‌های آب این منطقه گزارش شده است. این چاله‌های طبیعی که بر اثر فرسایش آبی ایجاد شده‌اند در فصول بارندگی پر آب می‌شوند و حیات وحش را به‌ خود جلب می‌کنند. حفاظت در مناطق آزاد این منطقه با کمک جوامع محلی انجام می‌شود. آنها به محیط‌بانان برای تامین علوفه و آب کمک می‌کنند و کار سر زدن به آبشخورها را هم انجام می‌دهند. به‌دلیل خشکسالی در منطقه به‌زودی یک آبشخور دیگر در مسیر رسیدن به گودال‌ها نصب خواهد شد که این اتفاق دیگر رخ ندهد. قوچ‌های نجات یافته از گونه بسیار ارزشمند لارستان هستند. یکی از میش‌ها که به‌شدت بی‌حال و ضعیف شده بود، برای درمان به کلینیک دامپزشکی در شهر بستک منتقل شد. مراحل درمان این حیوان تحت نظر کارشناسان ادامه دارد و پس از بهبودی کامل، مجدداً در زیستگاه طبیعی خود رهاسازی خواهد شد.

نجات از عمق 5متری
محمد پیروزی، نجات‌دهنده حیات وحش بستک: هر سال در فصول گرم سال آب چشمه‌ها کم می‌شود، چند روز قبل به یکی از چشمه‌های نزدیک جاده آسفالت سر زدم و دیدم خشک شده. حدس زدم که حتما حیوانات به گودال‌های طبیعی ذخیره آب نزدیک شده‌اند. با 3 نفر از دوستانم راهی منطقه شدیم، حدود 3کیلومتر کوه‌پیمایی کردیم و دیدیم 26بز، قوچ و میش در عمیق‌ترین گودال این بخش از کوهستان گیر افتاده‌اند. احتمال می‌دهم که بره‌ای داخل گودال افتاده و بقیه هم به‌دنبال آب داخل گودال رفته باشند. با کمک دوستان، 23رأس زنده و سالم بیرون آورده شد. 2 رأس ماده تلف شده بودند و یک بره که احتمالا جزو تلفات قبلی بود هم پیدا شد. گودال درون یک دره پرشیب  قرار دارد. 6گودال در این مسیر وجود دارد که این عمیق‌ترین آنهاست. از 2 سال پیش که خشکسالی شدید آمد تعداد تلفات بره‌های علفخوار زیاد شد. من هم که تا 4سال پیش شکار می‌کردم، به‌دلیل شرایط فعلی شکار نمی‌کنم. هیچ علفی در کوهستان نیست و حیات‌وحش فقط برگ‌های درخت آکاسیا را می‌خورند. حتی آب‌انبارهای روستاها هم خالی است؛ چه برسد به چشمه‌های طبیعی. دنبال راه‌اندازی منطقه قرق اختصاصی برای حفاظت پایدار هستیم، ولی فعلا با درخواست تعاونی ما مخالفت شده است.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید