• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 11 آذر 1403
کد مطلب : 241978
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1jKxP
+
-

گودال‌های تهران سرسبز می‌شوند

تبدیل شن‌چاله‌های منطقه 18به فضای سبز و رونق گردشگری جنوب پایتخت

گزارش
گودال‌های تهران سرسبز می‌شوند

سید محمد فخار-روزنامه‌نگار

شهرداری تهران به تهدید 4 دهه‌ای شن‌چاله‌های جنوب غرب تهران با تغییر چهره آنها پایان می‌دهد. در طرحی که برای این شن‌چاله‌های عمیق و وسیع در نظر گرفته شده، قرار است این تهدیدها به فرصت‌های شهر تبدیل شوند. در حریم منطقه 18با 216هکتار وسعت شن‌چاله‌هایی وجود دارد که درصورت تغییر وضعیت می‌تواند کاربری‌های تفریحی و گردشگری بسیاری برای شهروندان جنوب شهر داشته باشد.

اهداف تبدیل شن‌چاله‌ها به قطب گردشگری
 حذف خطر شن‌چاله‌ها برای شهر
 احیای فضای متروک شهری
 افزایش سرانه فضای سبز تهران

مراحل تبدیل شن‌چاله‌ها به قطب گردشگری
 ایمن‌سازی چاله‌ها
تثبیت محل از منظر خاک و زیرسازی
تبدیل محل به فضای سبز فرامنطقه‌ای


تهدیدات شن‌چاله‌ها برای تهران
 مجاورت با مناطق مسکونی
مجاورت با تاسیسات زیرساختی شهر
خطر فرونشست زمین
خطر سقوط شهروندان و وسایل نقلیه

موقعیت شن‌چاله‌های منطقه18
 از شمال بزرگراه فتح و ریل راه‌‌‌آهن تهران- تبریز
از جنوب بزرگراه آزادگان و بلوار مهتدی
از شرق رودخانه کن
از غرب محله خلیج‌فارس

برنامه تغییر چهره شن‌چاله‌ها
بخش زیادی از اراضی شن‌چاله‌ها در سال‌های اخیر تحویل شهرداری تهران شده اما ستاد اجرایی فرمان امام مالک ۱۰۰ هکتار از این مجموعه است. در عین حال شهرداری توانسته با مابقی مجموعه‌های دولتی و خصوصی برای تعیین تکلیف شن‌چاله‌ها توافقات اولیه را انجام دهد و اگر همراهی لازم توسط ستاد اجرایی فرمان امام صورت گیرد براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بخش پایدارسازی گودها، امسال و بخش اجرایی پروژه درصورت تامین بودجه در سال آینده نهایی می‌شود تا مجموعه گردشگری فرامنطقه‌ای در شن‌چاله‌ها اجرایی شود.

فرصتی برای افزایش چشمگیر فضای سبز

مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران:‌تغییر وضعیت شن‌چاله‌های منطقه۱۸ یکی از پروژه‌های مهم شهرداری تهران است. در این زمینه یک ساختار گردشگری در شهر تهران تعریف کرده‌ایم که از باغ‌های کن شروع شده و شامل بوستان جوانمردان، فرودگاه مهرآباد و نهایتا از طریق باغ‌ر‌اه حضرت زهرا(س) که حدود ۱۰کیلومتر است به شن‌چاله‌ها ختم می‌شود.براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته شن‌چاله‌ها ایمن‌سازی‌ و تثبیت می‌شود که البته تثبیت آن همراه با فضای سبز خواهد بود و با تکنولوژی فنی کانال دفع آب‌های سطحی ایجاد می‌شود تا خطر احتمالی رودخانه کن نیز مهار شود و کل مجموعه شن‌چاله‌ها به فضای سبز فرامنطقه‌ای تبدیل می‌شود. سعی کردیم با تثبیت گردشگری در شن‌چاله‌ها یک تهدید شهری را تبدیل به فرصت کنیم. براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پروژه باغ‌راه حضرت زهرا(س) به شن‌چاله‌ها و نهایتا این 2 مجموعه به بوستان ولایت متصل می‌شوند.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید