محمد سرابی؛ روزنامهنگار
تقریبا در تمام شهرهای بزرگ و کوچک جهان میتوان موشها را پیدا کرد که از پسماند غذای انسانها تغذیه میکنند و در نقاط مختلف لانه دارند. اگرچه امروزه موشها کمتر باعث انتقال بیماریهای همهگیر و نابودی جمعی مردم میشوند اما همچنان عامل ایجاد آلودگی در شهرها به شمار میآیند. شهرداریها اغلب با طعمهگذاری کار مقابله با موش را انجام میدهند و این کار براساس برنامههای مقابله با حیوانات موذی انجام میگیرد؛ اما هرازگاهی تعداد موشها در یک شهر زیاد میشود.
ایرلند
حمله موش به آدمها
مشکل موش در شهرهای بزرگ ایرلند باعث انتقاد شده است. اعتراضات شهروندان زمانی شدت گرفت که در شهر «بلفاست» یک موش بزرگ خیابانی به یک زن معلول حمله کرد. او که روی صندلی چرخدار نشسته بود نتوانست کاری انجام دهد و حیوان انگشت او را گاز گرفت. پزشکان به این زن واکسن زدند زیرا مشخص نبود که حیوان ناقل بیماری بوده یا خیر. اگرچه او آسیب شدیدی ندید اما تصور اینکه موشها آنقدر مهاجم شوند که در خیابان شلوغی مانند «کسِلکورت» در وسط شهر به شهروندان حمله کنند، باعث نگرانی مردم شد.باغچههای کوچک خانهها و سطلهای زباله تر محل تجمع موشها هستند و گاهی تعداد آنها تا حدی زیاد میشود که والدین نگران حضور بچهها در فضای باز میشوند.
رستورانهای آلوده
شهرداری «دوبلین» هم مدتی قبل 7رستوران را تعطیل کرد. استانداردهای بهداشتی اتحادیه اروپا که در سال2020 برای رستورانهای شهری تعیین شده بود تأکید دارد که مشاهده هر اثری از «فعالیت جوندگان» در این مراکز تولید موادغذایی، بلافاصله باعث توقیف کسبوکار آنها خواهد شد. شهرداری اعلام کرده است که موادغذایی رستورانها بیرون از یخچال و بدون حفاظ هستند پس احتمالا موش با آنها تماس داشته و باعث آلودگی شده است. مأموران بهداشت شهری، انبار بعضی از رستورانها را هم گشتند و وقتی فضله موش پیدا کردند، حکم تعطیلی رستوران صادر شد.
لهستان
نوسازی میدان، لانه موشها را خراب کرد
در شهر تاریخی پوزنان یک عملیات عمرانی بزرگ باعث شد که موج بزرگی از موشها در شهر پخش شوند. قسمت قدیمی این شهر یکمیلیون نفری 700سال قبل ساخته شده است و وقتی پروژه بازسازی میدان اصلی در بافت تاریخی شروع شد، لانهها و تونلهایی که موشها زیر این میدان حفر کرده بودند، تخریب شد. تعداد زیادی از این حیوانات در شهر پراکنده شدند و مشکل به حدی رسید که شهرداری اعلام کرد بهداشت شهر به خطر افتاده است. این اتفاق یادآور تاریخ این منطقه و انتشار بیماریهای همهگیر از طریق موشهاست.شهرداری پوزنان اعلام کرده است که مأموران خدمات بهداشتی بر روند مقابله با موشها نظارت خواهند کرد. از مالکان املاک خصوصی هم خواسته شده است که راه ورود موشها به فضای درون ساختمانها را ببندند.طعمهگذاری در پوزنان به این شکل است که نباید طعمههای سمی در فضای باز رها شوند بلکه باید درون جعبه قرار گیرند. محل طعمهگذاری باید مشخص و شمارههای تماس ضروری با واحدهای بهداشتی و درمانی در آن نصب شود.
بازسازی ساختمانهای قدیمی
در شهر وروتسواف لهستان هم افزایش تعداد موشها باعث نگرانی ساکنان شده است. برخی از ساختمانهای این شهر قدیمی هستند و برای اجرای کامل طرح مقابله با موش باید قسمتهایی از سقف و کف آنها را تخریب و بازسازی کرد. دورریختن باقیمانده غذا و رهاکردن زبالهها باعث افزایش تعداد موشها در این شهر شده است. در شهر وروتسواف طمعهگذاری محدوه زمانی مشخصی دارد. شورای شهر تصمیم گرفته است که دوره طعمهگذاری در شهر که قبلا فقط در 5ماه انجام میشد به 10ماه از سال گسترش پیدا کند.
دو شنبه 1 اردیبهشت 1404
کد مطلب :
253342
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/98xk4
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved