
شیراز پر از گنج است
کاوشهای باستان شناختی در بافت تاریخی شیراز به کشف آثار معماری دوره قاجار و زندیه و ... منجر شد

محمد باریکانی-روزنامهنگار
روز جهانی بافتها و بناهای تاریخی در حالی به پایان رسید که بافت تاریخی شیراز با خبر کشف آثار معماری دوره اسلامی به همراه چند سکه تاریخی در کاوشهای باستانشناختی ایستگاه مترو جریانساز شد. همزمان خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که «کاوشهای باستانشناختی احداث ایستگاه مترو در بافت تاریخی از ۵فروردین آغاز شده و قرار است طی روزهای آینده نخستین گزارش بررسیهای باستانشناختی ایستگاه متروی بافت تاریخی شیراز به پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ارسال شود.» اما بافت تاریخی شیراز چه ارزشی دارد؟ وسعت آن چقدر است و باستانشناسها چه آثاری در کاوشها بهدست آوردهاند؟
ادامه کاوش تا شناخت کامل لایههای کهن تاریخی
میثم نیکزاد، سرپرست هیأت باستانشناسی بافت تاریخی شیراز: آثاری که تاکنون در بافت تاریخی شیراز بهدست آمده، بقایای معماری از دورههای متاخر اسلامی است. گرچه هنوز در لایههای سطحی هستیم اما یافتهها شامل قطعات سفالهایی از دورههای متأخر اسلامی است. آثار معماری موجود نیز بخشهای باقیمانده از خانههای تاریخی است که در 2دهه اخیر هنگام اجرای طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ(ع) تخریب شدهاند و کاوش باستانشناسی تا شناخت کامل لایههای کهن تاریخی ادامه خواهد یافت.
در مورد سکههای کشفشده به دوستان توضیح دادهام
ستار خالدیان، رئیس دانشگاه هنر شیراز و مسئول مستقیم کاوشهای باستانشناختی متروی شیراز: برخی دوستان میگویند در کاوشهای باستانشناختی بافت تاریخی شیراز سکه بهدست آمده است، من به دوستان توضیح دادم و گفتم اصلا به این صورت نیست که شما فکر میکنید. بزرگواران به دلایل مختلف میگویند اینجا کوزه طلا بهدست آمده درحالیکه اینطور نیست که این دوستان مطرح میکنند. اطلاعرسانی درخصوص یافتههای باستانشناختی پروژه احداث تونل متروی بافت تاریخی شیراز ظرف روزهای آینده انجام میشود و سعی ما این است که کار کاوش در آرامش انجام شود.