مریم سرخوش، روزنامهنگار
ماه آگاهیبخشی اُتیسم رسید؛ اختلالی که با تمام مشکلات و مصائبش برای مبتلایان و خانوادههای آنها، چندان شناخته شده نیست و براساس اعلام انجمن اتیسم ایران، در حال حاضر تنها 30درصد مردم نسبت به آن آگاهی دارند. این در حالی است که 3سال اول زندگی، سن طلایی تشخیص اتیسم است و مادران باید آگاه باشند که اگر فرزندشان در 4ماهگی ارتباط چشمی و لبخند اجتماعی نداشت و بعد از یکسالگی هیچ کلمهای را بیان نکرد، حتما به پزشکان متخصص مراجعه کنند. بهگفته سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اتیسم ایران در نشست خبری آگاهیبخشی اتیسم، مبتلایان به این اختلال با مشکلات زیادی مواجهند، بزرگسالانش رها شدهاند و ۷۰درصد کودکان و نوجوانان طیف اتیسم هم بهدلیل هزینههای سنگین درمانی، توانبخشی و آموزشی، درمان را رها میکنند. بهگفته صالح غفاری، میزان اتیسم در جهان، یک به ۳۶ است اما آمار دقیقی درباره این اختلال در کشورمان وجود ندارد.
چند اقدام شهرداری
حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران هم در این نشست با بیان اینکه اتیسم در جهان با شیوع فزایندهای همراه است، درباره اقدامات این سازمان درباره مبتلایان بیان کرد: «زمین بازی کودکان اتیسم در بوستان نهجالبلاغه ایجاد شده و یک زمین بازی هم در بوستان پرنیان تا پایان سال ایجاد میشود. برگزاری رویدادهای فرهنگی، جشنواره دستان توانا، دورهمیهای تخصصی و محلی همچنین افزایش دانش شهروندان و آموزش به رانندگان تاکسی، اتوبوس و راهبران مترو برای مواجهه با کودکان اتیسم هم از دیگر اقدامات شهرداری در سال گذشته بوده است.»
آمار مبتلایان چقدر است؟
آمار دقیقی از مبتلایان به اتیسم در ایران وجود ندارد؛ اما بهگفته سینا توکلی، معاون آموزشی انجمن اتیسم ایران، این انجمن در حال حاضر ۹هزار و ۴۳ عضو دارد که ۷۲۰۰ نفر مرد و بقیه زن هستند. بیش از ۲۵۰ خانواده افراد عضو انجمن اتیسم هم در تهران سکونت دارند. اما برآوردها حاکی از آن است که بیش از 45هزار مبتلا به اتیسم در کشور داریم. البته علت ابتلا به اتیسم نامشخص است و حتی بیش از ۲۵۰ خانواده بیش از ۲ فرزند اتیسم دارند. بهگفته توکلی، سامانه تلفنی انجمن به شماره 02148085000در اختیار خانوادههاست که تماس بگیرند و درباره علائم این اختلال، مراجعه به پزشک و توانبخشی یا حتی اطلاعات درباره مدرسه و... مشاوره لازم را دریافت کنند.
۷۰ درصد کودکان اُتیسمی درمان را رها میکنند
در همینه زمینه :