• یکشنبه 31 فروردین 1404
  • الأحَد 21 شوال 1446
  • 2025 Apr 20
شنبه 23 فروردین 1404
کد مطلب : 252522
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LgXlv
+
-

ضرورت بازآرایی جدی در شیوه برنامه‌ریزی

یادداشت
ضرورت بازآرایی جدی در شیوه برنامه‌ریزی

علیرضا رحیمی؛ معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان

سال۱۴۰۴ با نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» آغاز شده است؛ شعاری که پیام آن صرفاً اقتصادی نیست، بلکه نشان‌دهنده ضرورت یک بازآرایی جدی در شیوه برنامه‌ریزی، نگاه به منابع انسانی و استفاده از ظرفیت‌های جدید دنیاست.
بی‌تردید بدون درک تحولات فناورانه و شناخت ظرفیت‌های نوظهور نسل جدید، نمی‌توان از سرمایه‌گذاری سخن گفت. امروزه، تولید فقط کارخانه و خط مونتاژ نیست، بلکه خلق ارزش هم از مهم‌ترین وجوه تولید است و این ارزش، بیش از هر زمان دیگری در ذهن، مهارت، نوآوری و جسارت جوانان متولد می‌شود. وقتی از سرمایه‌گذاری حرف می‌زنیم، باید در کنار منابع مالی، به شکل جدی روی دانش، فناوری و مهارت‌های دیجیتال تمرکز کنیم.
حوزه‌هایی مثل هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال، بلاک‌چین، اینترنت اشیا، تحلیل داده و کسب‌وکارهای پلتفرمی، امروز نه آینده، بلکه حال ما هستند. نسلی که امروز وارد میدان کار و تولید می‌شود، نسلی است که بومی دنیای دیجیتال است. این نسل نه‌تنها آماده ورود به عرصه تولید است، بلکه خود، بنیانگذار اشکال نوینی از آن است.
وظیفه حاکمیت این است که با ایجاد زیرساخت‌هایی مثل شتاب‌دهنده‌ها، فضاهای کار اشتراکی، حمایت‌های هدفمند از استارت‌آپ‌ها و تسهیل ارتباط میان سرمایه‌گذاران سنتی و ایده‌پردازان فناور، این مسیر را هموار کند. بر همین اساس اداره ‌کل مشارکت‌های اجتماعی جوانان در سال‌جاری تمرکز ویژه‌ای بر توسعه آموزش‌های مرتبط با AI، برنامه‌نویسی، دیجیتال مارکتینگ، مدیریت پروژه‌های فناورانه، توسعه استارت‌آپ‌ها و حتی اقتصاد خلاق خواهد داشت. این مهارت‌ها، کلید حضور مؤثر جوانان در بازار کار آینده هستند.
 اگر بخواهیم سرمایه‌گذاری را به تولید منتهی کنیم، باید ابتدا در توانمندسازی دیجیتال جوانان سرمایه‌گذاری کنیم. از سوی دیگر، سمن‌ها و تشکل‌های جوانان نیز می‌توانند نقش مهمی در ترویج این رویکرد ایفا کنند و باید از نهادهایی صرفاً فرهنگی، به بازیگرانی فعال در زیست‌بوم کارآفرینی و تولید تبدیل شوند. سمن‌های جوانان می‌توانند هم تسهیل‌گر آموزشی باشند و هم پل ارتباطی بین دولت، بازار و جامعه.
واقعیت این است که اگر همچنان با نگاه سنتی به تولید و سرمایه‌گذاری بنگریم، جوانان را از گردونه تحولات اقتصادی حذف کرده‌ایم، درحالی‌که تجربه کشورهای موفق در توسعه نشان داده نوآوری جوانان در کنار پشتیبانی حکمرانی هوشمند، می‌تواند معجزه کند.
 تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» در گرو آن است که بتوانیم ظرفیت واقعی جوانان را درک و آنها را مجهز به ابزارهای عصر دیجیتال کنیم. آینده‌ای که بر محور تکنولوژی و خلاقیت جوانان ساخته شود، آینده‌ای خواهد بود که در آن، تولید نه یک الزام، بلکه یک افتخار ملی است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید