
سومین تیم محبوب پایتخت

قصه شکلگیری باشگاه آرارات از قانون منع فعالیتهای اقلیتهای قومی مذهبی در رژیم گذشته شروع شد. براساس این قانون، همه اقلیتهای قومی باید در مدارسی که زبان فارسی تنها زبان رسمی آن بود، ثبتنام میکردند. به همین دلیل ارامنه تهرانی برای حفظ زبان و هویتشان انجمنهای کوچکی را تشکیل دادند که هسته اولیه باشگاه آرارات هم از دل همین انجمنهای کوچک جان گرفت، اما اینکه این باشگاه بزرگ فرهنگی ورزشی که محل تجمع ارامنه تهران است، چطور در محدوده دهونک شکل گرفت، حکایت جالبی دارد.
علیرضا زمانی، تهران پژوه در اینباره میگوید: «سال 1323فعالیت باشگاه فرهنگی ورزشی آرارات در خیابان سیتیر شروع و بعدها مکان باشگاه با توسعه خدمات فرهنگی، هنری و ورزشی بهدلیل کمبود جا به خیابان جمهوری،کوچه نوبهار منتقل شد. تا اینکه سال 1353برای ساختن استادیوم ورزشی از طرف دولت وقت بهصورت بلاعوض زمینی در محله آرارات دهونک به باشگاه آرارات واگذار شد.»
بهگفته این تهرانپژوه، باشگاه آرارات که نخستین باشگاه ویژه ارامنه شهر تهران است با هدف فراهم آوردن امکانات ورزشی برای نوجوانان و جوانان ارامنه شکل گرفت. او درباره ویژگیها و موفقیت این باشگاه بهویژه تیم فوتبال آرارات که روزگاری سومین تیم محبوب تهرانیها بود اینگونه توضیح میدهد: «باشگاه با همت ارامنه ورزشدوست ساخته و تجهیز شد. در این باشگاه به ورزشهای پایه مثل دوومیدانی، شنا، وزنهبرداری، کوهنوردی و... توجه ویژهای میشد و ورزشکاران ارمنی در این رشتهها موفقیتهای بسیاری کسب کردند. همچنین تیم فوتبال باشگاه آرارات از سال ۱۳۴۱ خورشیدی وارد مسابقات باشگاهی تهران شد و بعد از تیمهای استقلال و پرسپولیس از پرهوادارترین تیمهای فوتبال شهر تهران بود و چهرههای موفقی از این تیم به تیم ملی کشور معرفی شدند. ادموند بزیک، ادموند اختر، سرژیک و آندو تیموریان و... از فوتبالیستهای معروف این باشگاه در تیمهای محبوب تهرانی استقلال و پرسپولیس و تیم ملی کشور بودند.»
این تهرانپژوه درباره امکانات این باشگاه 74هزار مترمربعی محله آرارات دهونک میگوید: «باشگاه ورزشی آرارات در حال حاضر در رشتههای تنیس، فوتبال، بسکتبال، والیبال، شنا، بوکس، تکواندو، دوومیدانی، پینگپنگ، فوتسال، بدنسازی، کوهنوردی، صخرهنوردی، شطرنج و بیلیارد به ورزشکاران خدمترسانی میکند و دورههای آموزشی در این باشگاه دایر است.»