• یکشنبه 5 اسفند 1403
  • الأحَد 24 شعبان 1446
  • 2025 Feb 23
یکشنبه 5 اسفند 1403
کد مطلب : 249551
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgENp
+
-

ام‌البنین در قرمز

ابتدای سال 76 بود که خبر شکنجه زنی به نام «ام‌البنین» در صفحه حوادث یکی از روزنامه‌ها منتشر شد. این زن در بیمارستان درگذشت و قبل از آنکه بمیرد، داستان تلخ زندگی خود را برای پرستاران تعریف کرده بود و پای این داستان تراژیک به روزنامه‌ها هم باز شد و دل همه مردم ایران را به درد آورد. داستان درباره مرد روان‌پریشی بود که ام‌البنین نگون‌بخت را در زیرزمین خانه حبس کرده و او را تا سرحد مرگ کتک زده بود. بر اساس این گزارش مادر مرد هم در شکنجه زن فوت‌‌شده مشارکت داشت. مدتی بعد فریدون جیرانی فیلمی به نام «قرمز» ساخت که با کمی تغییر برگرفته از سرنوشت ام‌البنین بود. این فیلم درباره زنی مطلقه به نام هستی است که با یک مرد ازدواج می‌کند؛ مردی که دچار مشکلات روانی است و دائما او را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد. جیرانی برای اولین‌بارجسارت ساخت چنین اثری را در سینمای ایران پیدا کرد و درباره خشونت خانگی علیه زنان فیلمی ساخت که مانند آن کمتر ساخته شده است. فیلم قرمز در هفدهمین جشنواره فیلم فجر به اکران درآمد و دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین بازیگر نقش اول زن را به دست آورد.

هواپیماربایی جنجالی در ارتفاع پست
فیلم «ارتفاع پست» به پرونده هواپیماربایی توسط جوانی به نام خالد حردانی می‌پردازد؛ مردی که در سال ۱۳۷۹ قصد ربایش هواپیمای پرواز ۱۴۹۳ اهواز-بندرعباس را داشت. هواپیماربایان دلیل این اقدام خود را فقر اقتصادی اعلام کردندکه جنجال بسیار زیادی در پی داشتند. ۴‌هواپیماربایی که در واقعیت به این اقدام دست زدند، نتوانستند کاری از پیش ببرند و پس از دستگیری در آستانه اعدام قرار گرفتند.
ابراهیم حاتمی‌کیا، فیلم ارتفاع پست را از روی ماجرای این ۴ هواپیما‌ربا ساخت و این فیلم مرداد سال ۸۱ به نمایش درآمد و جوایز متعددی را هم برد. کمی بعد حاتمی‌کیا در نامه‌ای خواستار لغو حکم اعدام هواپیماربایان شد و سرانجام با گذشت 20 سال از این حادثه سال 1400 محکومان پرونده از زندان آزاد شدند.

این خبر را به اشتراک بگذارید