• شنبه 4 اسفند 1403
  • السَّبْت 23 شعبان 1446
  • 2025 Feb 22
چهار شنبه 1 اسفند 1403
کد مطلب : 249296
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjGvy
+
-

مشکلات حریم تئاترشهر از دهه 60 شروع شده است

وزیر ارشاد در گفت‌‌و‌گو با همشهری از وضعیت تئاتر شهر می‌گوید

گزارش
مشکلات حریم تئاترشهر از دهه 60 شروع شده است

شقایق عرفی‌نژاد-روزنامه‌نگار

وزیر ارشاد درباره تئاترشهر می‌گوید: این مجموعه یک بنای فاخر با معماری ارزشمند و ثبت شده در فهرست میراث ملی است و به‌عنوان قلب تئاتر ایران و یکی از نشانه‌های شهر تهران شناخته می‌شود.
سیدعباس صالحی درباره وضعیت اسفناک حریم تئاترشهر به همشهری توضیح می‌دهد: این مجموعه در بدو افتتاح، مانند تمامی بناهای هم‌عصر خود، عرصه و محدوده مشخصی را دربرمی‌گرفته و بنابر مستندات، اسناد و عکس‌های بی‌شمار و همچنین نقشه‌های معماری موجود دارای حریم معینی بوده است. در دوره‌ای (اواخر دهه 60) حریم تئاترشهر برچیده شد. حاصل این مدت مدید حذف حریم غیراصولی، تخریب مجموعه و پیرامون آن بود که موارد آن به شرح زیر است:  تخریب محوطه بنای میراثی و عوارض زمین، ورود، تصرف و تملیک غیراصولی همراه با آسیب توسط سازمان‌های مختلف، سرقت، تخریب بنا، شعارنویسی و نقاشی خیابانی، سرقت و مزاحمت برای تماشاگران، پرسنل و هنرمندان و بروز ناهنجاری‌های اجتماعی.
او می‌گوید: بنا به این دلایل و همچنین افزایش بیش از گذشته درخواست‌ها، مصاحبه‌ها، اعتراض تماشاگران، هنرمندان، مدیران مجموعه و اداره کل هنرهای نمایشی و معاونت امور هنری درنهایت با دستور وزیر وقت، آقای دکتر اسماعیلی احداث حائل حریم تئاترشهر در دستور کار قرار گرفت و پس از طی مراحل مختلف مطالعاتی و همچنین جمع‌آوری اسناد توسط کارگروه متخصصان امر و کسب مجوز‌های لازم از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ دوم دی‌ماه 1402طرح توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌صورت عمومی و رسانه‌ای کلنگ‌زنی شد.
طبق برنامه زمانبندی از 5دی‌ماه 1402عملیات تجهیز کارگاه شروع شد و در تاریخ 23بهمن همان سال عملیات تجهیز کارگاه و صورتجلسه‌های مربوطه با هماهنگی شهرداری منطقه 11و ناحیه یک آغاز و تا 13اسفند 1402انجام شد.  طرح اجرای کارگاهی و مراحل ساختمانی زیرنظر دفتر طرح‌های عمرانی وزارت متبوع و پیمانکار صورت پذیرفت؛ لیکن پس از شهادت رئیس‌جمهور وقت، با بروز پاره‌ای مشکلات از جمله بودجه و بلاتکلیفی‌های مدیریتی، کار کارگاهی متوقف شد و در آذرماه 1403با انتصابات جدید بدنه مدیریت، معاونت هنری اداره کل هنرهای نمایشی و تئاترشهر و با همکاری دفتر طرح‌های عمرانی از اول بهمن سال‌جاری، کارگاه دوباره شروع به فعالیت کرد که در حال حاضر این فعالیت ادامه دارد.


مسئله حل نشده اصلی‌ترین تئاتر پایتخت


مسئله تئاترشهر مسئله جدیدی نیست. محوطه اصلی‌ترین تئاتر پایتخت مدت‌هاست وضعیت خوبی ندارد و اهالی تئاتر هم همواره درباره وضعیت نابسامان محوطه این مجموعه صحبت کرده‌اند. مسئولان هم گاه‌گاه وعده‌هایی داده‌اند که البته هیچ‌گاه عملی نشده است. تئاترشهر اگر نه به‌عنوان مرکز تئاتر تهران یا ایران، دست‌کم به‌عنوان ویترین تئاتر ایران باید توجه بیشتری از آنچه به آن می‌شود، دریافت کند. معضل حضور دستفروشان با وجود تلاش های انجام شده‌ و اختصاص محلی برای استقرار آنها هنوز به صورت کامل مرتفع نشده است. بی‌شک بیکار کردن این دستفروشان در شرایط سخت اقتصادی خواسته منتقدان این وضعیت نیست. آنچه مطلوب است ساماندهی کامل دستفروشان در محل دیگری غیراز محوطه تئاترشهر است . مسئله بعدی نرده‌کشی و بعد حصارکشی دورتادور این مجموعه برای ساماندهی آن است. با کشیدن نرده در اطراف تئاترشهر راه ورود تماشاگر به تئاترشهر هم تقریبا مسدود شده و آنها یا باید از 200متر بالاتر و جایی که میله‌ها تمام می‌شوند، وارد محوطه شوند یا از جایی کنار کیوسک روزنامه‌فروشی و از روی جوی راه‌شان را به تئاترشهر باز کنند. این مسئله هم حتی برای دوره کوتاه جشنواره نه در سال گذشته حل شد و نه جشنواره امسال ، درصورتی که با باز کردن میله‌ها در این مدت می‌شد رفت‌وآمد راحت‌تری برای مخاطبان ایجاد کرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید