• دو شنبه 6 اسفند 1403
  • الإثْنَيْن 25 شعبان 1446
  • 2025 Feb 24
چهار شنبه 1 اسفند 1403
کد مطلب : 249267
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MjMp1
+
-

دغدغه‌های فرهنگی خانم فرماندار

نخستین فرماندار اهل سنت در استان فارس از اولویت‌های خود برای شهرستان اوز می‌گوید

گپ
دغدغه‌های فرهنگی خانم فرماندار

راحله عبدالحسینی-روزنامه‌نگار

اولین فرماندار زن اهل سنت در فارس، چند روزی است سکان مدیریت را به‌دست گرفته و تمام هم و غمش را روی توسعه بومی شهرستان اِوَز گذاشته‌ است؛ شهرستانی در جنوب استان با جمعیتی حدود 50هزار نفر که سال 1402به‌عنوان شهر دوستدار کتاب ایران و سال 1398  از سوی یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) به‌عنوان شهر دوستدار کودک معرفی شد.  این سابقه فرهنگی سبب شده تا فروغ هاشمی تامین زیرساخت‌های فرهنگی را در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهد.

در دولت چهاردهم، نخستین فرماندار زن در فارس در شهرستان سروستان کار خود را آغاز کرد، اما لقب نخستین برای شما با پسوند نخستین فرماندار اهل سنت استان همراه‌ شده ‌است. به این مسئله چه نگاهی دارید؟
فقط و فقط نمادی از وحدت بین شیعه و سنی است. از دیدگاه من نیازی به نوشتن این موضوع در اخبار هم نیست. همه ما مسلمانیم و در کنار هم و پا به پای همدیگر پیش‌ می‌رویم. به‌نظرم از این زاویه می‌توان به موضوع نگاه کرد که 98درصد مردم اوز، اهل سنت هستند. این انتخاب، بارقه امیدی از اعتماد به اهل سنت و زنان را روشن کرده ‌است.
با وجود مسئولیت‌هایی که در حوزه‌های مدیریت و تدریس در دانشگاه داشته‌اید به فرمانداری هم فکر می‌کردید؟
با این مسئولیت ناآشنا نبودم. تجربه سال‌ها فعالیت در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی سبب شده تا با دغدغه‌های یک فرماندار آشنا باشم.
با این حساب، اولویت یا به قول خودتان دغدغه اصلی شما برای شهرستان اوز چیست؟
توسعه بومی  و تامین زیرساخت‌ها در اولویت است. از آنجا که اوز سال 1389به‌عنوان شهرستان معرفی شده، هنوز زیرساخت‌های لازم و کافی را ندارد. از ساختمان‌ اداره‌های مختلف بگیرید تا تامین نیروهای اداره‌ها. در این بین ساخت یک سالن اجتماعات برای اجرای برنامه‌های فرهنگی که شایسته مردم اوز باشد، اولویت اصلی من است.
به‌نظر می‌رسد حوزه مسائل فرهنگی و توسعه موارد مربوط به آن برای شما پر رنگ‌تر باشد. البته با توجه به سابقه فرهنگی شهرستان اوز بیراه هم نیست.
همینطور است. اوز بعد از چند دوره معرفی به‌عنوان شهر خلاق کتابخوانی، سال 1402شهر دوستدار کتاب ایران شد و این افتخاری بزرگ برای اوز است. تا جایی که می‌توانم با افتخار بگویم اوز یک شهر فرهنگی است که 4دانشگاه، 2مدرسه علوم دینی و یک حوزه علمیه دارد. به‌دلیل رفت‌وآمد قشر دانشجو هم که شده باید مسائل فرهنگی در اولویت ما باشد. در کنار آن به دیگر مسائل ازجمله مسکن جوانان، خدمات اجتماعی و اشتغال نیروهای بومی نیز می‌پردازیم. انتظار مردم اوز از من درست مثل انتظار یک خانواده از فرزندش است. من خودم را فرزند این شهر می‌دانم و برای بالندگی‌اش تلاش می‌کنم و معتقدم با یاری خیران، معتمدان و نخبگان شهرستان راهکار رفع مشکلات پیدا می‌شود.
زنان در برنامه‌های شما جایگاه خاصی دارند؟
مدیران برخی اداره‌های اوز و برخی از اعضای شورای شهر بانوان هستند. پس حضور بانوان در عرصه‌های مدیریتی برای مردم اوز عجیب نیست. من هم براساس این نگاه فرهنگی و توانمندی‌های افراد سال‌ها در اداره‌ها و دانشگاه‌ کار و فعالیت کرده‌ام. ریشه پذیرفتن نقش‌های مدیریتی از سوی زنان اوز به سال‌های دور برمی‌گردد؛ زمانی که مردان برای امرار معاش به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس سفر می‌کردند و زنان مدیریت خانه و فرزندان را بر دوش داشتند. این مدیریت کم‌کم به سطح جامعه هم کشیده شد.‌



 

این خبر را به اشتراک بگذارید