• پنج شنبه 2 اسفند 1403
  • الْخَمِيس 21 شعبان 1446
  • 2025 Feb 20
سه شنبه 23 بهمن 1403
کد مطلب : 248485
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/8qkYg
+
-

جنگ تمدن‌ها در آمریکا

بسیاری معتقدند که جامعه داخلی آمریکا به‌ویژه با روی کار آمدن ترامپ به صحنه درگیری اقوام و شهروندان مختلف تبدیل شده است

گزارش2
جنگ تمدن‌ها در آمریکا

رضا عمویی-روزنامه‌نگار

حتی افراد نزدیک به ترامپ هم از اختلاف نظر با او رنج می‌برند. برخی منابع غربی از احتمال به‌وجودآمدن اختلاف میان ایلان‌ماسک و ترامپ در آینده نزدیک خبر داده‌اند و البته ترامپ پیش‌تر نیز با برخی دیگر از نزدیک‌ترین افراد خود ازجمله رودی جولیانی، وکیل شخصی‌اش به اختلافات عمیقی برخوره بود.
 برخی کارشناسان گفته‌اند که ترامپ فاقد یک استراتژی مشخص برای سیاست‌هایش است که نتیجه آن همین آشفتگی‌های در اطراف اوست. شبکه سی‌ان‌ان هم در گزارشی نوشته است که برخلاف ادعاهای گذشته ترامپ مبنی بر تمرکزش روی موفقیت کشور، اقدامات اخیر رئیس‌جمهور جدید آمریکا همگی بر انتقام‌جویی‌های شخصی متمرکز بوده است. فراتر از این به‌ نظر می‌رسد که اختلافات در تیم ترامپ به جامعه آمریکا هم سرریز کرده و جامعه آمریکایی از زمان ظهور ترامپ در کاخ سفید در سال2016 تا به امروز به جامعه‌ای دوقطبی تبدیل شده است.

  انتقام‌گیری شخصی به‌ جای مدیریت بحران
براساس گفته‌‎ها و اظهارات خود ترامپ، آمریکا مدت‌هاست با بحران عدم‌ تعادل میان تورم و دستمزد و فقیرتر شدن طبقه متوسط روبه‌روست. ترامپ پیش‌تر و حدود یک سال پیش نیز در ژانویه۲۰۲۴ ادعا کرده بود که زمانی برای تلافی نخواهد داشت و بیشتر توانش روی ساماندهی مشکلات آمریکا متمرکز خواهد بود، اما اکنون شواهد نشان می‌دهد بخش زیادی از فرمان‌های اجرایی ترامپ مرتبط با انتقام‌جویی‌های شخصی اوست.

  لغو مجوز امنیتی جو بایدن: به‌دلیل اختلاف‌ نظر با رئیس‌جمهور پیشین آمریکا
  لغو مجوز امنیتی وزیر دفاع و مشاور امنیت ملی سابق آمریکا: به‌دلیل اختلاف ترامپ با تیم بایدن
  برکناری اعضای هیأت امنای مرکز فرهنگی کندی: پس از بالا گرفتن اختلافات ترامپ با هیأت مدیره مرکز فرهنگی کندی
  دستور عفو بیش از هزار نفر از متهمان حمله به کنگره: به‌ این دلیل که بیشتر متهمان حامی ترامپ بودند.
  اخراج مقامات درگیر در تحقیقات جنایی فدرال درباره ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا کار این مقامات را غیرضروری اعلام کرد.
  محدود کردن حقوق لتیتیا جیمز، دادستان کل نیویورک و آلوین براگ، دادستان منطقه منهتن: به‌دلیل درگیری مقامات قضایی در پرونده شکایات علیه ترامپ

  سر باز کردن شکاف‌های داخلی در آمریکا
بازگشت ترامپ به قدرت باعث شده که شکاف‌ها و دوقطبی‌ها در جامعه آمریکایی سر باز کند و بیش از گذشته آشکار شود.

شکل‌گیری تجمعات اعتراضی: براساس گزارش گاردین، طی چند روز گذشته در آمریکا و در پی افشای خبری مبنی بر دسترسی اداره کارآمدی دولت (DOGE) به ریاست ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و مالک شبکه اجتماعی ایکس به اطلاعات حساس مالیات‌دهندگان، تجمعات مردمی مقابل وزارت خزانه‌داری آمریکا با شعار «هیچ‌کس ایلان را انتخاب نکرده» برگزار شد. این تجمعات نشان‌دهنده شکل‌گیری نخستین اعتراضات داخلی علیه ترامپ است.
  داستان 2آمریکا: گلوبال تایمز نیز در گزارشی اشاره کرده از زمانی که ترامپ رقابت‌های سیاسی خود را در داخل آمریکا آغاز کرد جهان شاهد «داستان 2آمریکا» است؛ چون آمریکا با تعداد فزاینده‌ای از مناقشات داخلی مواجه است که این مناقشات خطر جنگ داخلی جدید را افزایش می‌دهد.
  آمریکای قرمز، آمریکای آبی: در گزارش نیویورک تایمز نیز گفته شده که از زمان روی کار آمدن ترامپ، آمریکا به 2آمریکای قرمز و آبی تقسیم شده که هر کدام دارای پیوندهای اجتماعی ویژه خود، محافل رسانه‌ای و حوزه‌های سیاسی مخصوص به‌ خویش هستند و دیدگاه‌های بسیار متضادی درباره خیلی از موضوعات دارند.
  برخورد تمدن‌ها در داخل آمریکا: ساموئل هانتینگتون نظریه معروف خود با نام «برخورد تمدن‌ها» را درباره برخورد قدرت‌ها و تمدن‌ها در سطح روابط بین‌الملل تدوین کرد، اما این نظریه اکنون بر بستر جامعه آمریکایی قابل انطباق است. مهاجران آمریکا نشان‌دهنده تمدن‌های گوناگونی از چند قاره‌ و مظهر جهان‌بینی‌ها، ارزش‌ها، سبک‌ زندگی و دیدگاه‌های فرهنگی متفاوتی هستند که به‌راحتی با هم ادغام نمی‌شوند و این وضعیت منجر به ظهور نظریه «برخورد تمدن‌ها» در داخل آمریکا شده است. این موضوع را خو لیانگ، کارشناس چینی بررسی کرده و معتقد است که دوره ترامپ دوره برخورد تمدن‌ها در داخل آمریکاست.

  شکاف‌‎های پرچالش داخلی
برخی از شکاف‌های و دوقطبی‌های ظهوریافته در آمریکا را طی چند سال گذشته و از زمان ظهور ترامپ در میدان سیاسی آمریکا به‌خوبی می‌توان دنبال کرد.

  تگزاس و صف‌آرایی «۲آمریکا» رودرروی هم: درست یک سال پیش، مثل همین روزها، همزمان با فعالیت‌های انتخاباتی و تبلیغاتی ترامپ برای شکست جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری، اختلافات بین دولت فدرال آمریکا با ایالت تگزاس بالا گرفت. این اختلاف پس از تصمیم دادگاه عالی آمریکا برای برداشتن موانع مرزی بین تگزاس و مکزیک تشدید شد، چون فرماندار تگزاس مخالف این اقدام بود و پس از این اختلافات هشتگ «تگزیت» بین حامیان استقلال تگزاس از آمریکا پرتکرار شد.
  جدال حقوقی دولت فدرال آمریکا با دولت ایالتی کالیفرنیا: در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ در دور اول، در حالی ‌که دولت فدرال در واشنگتن دی‌سی به ریاست ترامپ بر تشدید سختگیری‌های مهاجرتی، اخراج مهاجران غیرقانونی، اعمال ممنوعیت‌های سفر و دیوارکشی‌های مرزی اصرار می‌کرد، دولت ایالتی کالیفرنیا به ریاست جری براون دمکرات سیاست مرزهای باز و حراست از مهاجران غیرقانونی موسوم به «شهرها و ایالت‌های امن» را در پیش گرفت و همین مسئله باعث اختلاف شدید دولت فدرال و کالیفرنیا شد؛ تا جایی که جنبش کالگزیت خواستار مجوز راهپیمایی خیابانی برای جدایی از آمریکا شد.
  بازداشت و عفو شورشیان در ۶ژانویه به ساختمان کنگره: در ششم ژانویه۲۰۲۱، طرفداران دونالد ترامپ در واشنگتن دی‌سی تجمع کردند و خواستار لغو نتایج انتخابات در کنگره شدند. این حمله به شورش منجر شد و اوج شکاف در آمریکا را نشان داد. در نتیجه شورش کنگره، دولت بایدن اقدام به بازداشت بیش از هزار نفر از معترضان کرد، اما وقتی ترامپ به قدرت بازگشت، همه معترضان را عفو کرد. این مسئله شکاف 2دیدگاه متفاوت در آمریکا را نشان داد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید