![تهران، میزبان رویدادهای بینالمللی شهری](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/21/shahrnegar/13-11.jpg)
تهران، میزبان رویدادهای بینالمللی شهری
با شهرداران ۲۷کشور آسیایی برای شرکت در مسابقات قهرمانشهر مکاتبه شده است
![تهران، میزبان رویدادهای بینالمللی شهری](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/21/shahrnegar/13-11.jpg)
مهدیه تقویراد -روزنامهنگار
نرسیده به میدان تجریش در خیابانی که تابلوی قلمستان بر سر آن خودنمایی میکند، بوستانی به همین نام به وسعت 7600مترمربع قرار دارد که با 3ساختمان قدیمی همجوار است. یکی از این ساختمانها با سازه آجری 2طبقه از چند سال قبل در اختیار دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی قرار گرفته است و در آن برنامههای مختلف از میزبانی تا ارتباط با شهرداران آسیایی مدیریت و اجرا میشود. حالا این مجمع بهدنبال برگزاری مسابقات قهرمانشهر با حضور 27کشور آسیایی است. به همین بهانه سری به این مجموعه زدیم.
پیگیری میزبانی از شهرداران آسیایی
پس از ورود به ساختمانی با نمای آجری، کاشیهای آبیرنگ جلب توجه میکند. سازه نیمدایرهای بیش 90سال قدمت دارد و در طبقه دوم آن بالکن ساخته شده و سقفش هم شیروانی است. در ورودی 2تابلوی ساختمان شماره 2اداره روابطعمومی و امور بینالملل شهرداری تهران و دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی خودنمایی میکند. این مجمع کار خود را از سال 2008 با حضور بیش از 100شهردار و مدیر شهری آسیایی در تهران آغاز کرده و ساختمان محل انجام هماهنگیها بوده است. مجمع هم تاکنون 6جلسه تشکیل داده که نخستین جلسهاش سال 1387در تهران با حضور 89شهردار، مقام شهری و کشوری از کشورهای آسیایی و آخرینش سال 1400در شهر دوشنبه تاجیکستان بوده است.
بهدنبال احیای هویت بینالمللی
طبقه دوم ساختمان محل برپایی جلسههاست. سقف این طبقه با معماری اسلیمی تزیین شده و بهدلیل تعدد پنجرهها نور خورشید در طول روز به داخل میتابد. حمیدرضا غلامزاده، دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی که سال 1400در ششمین نشست مجمع عمومی شهرداران آسیایی در شهر دوشنبه تاجیکستان به این سمت برگزیده شد، درباره اهداف فعالیت این مجمع میگوید: مهمترین رویکرد احیای دوباره هویت بینالمللی مجمع شهرداران آسیایی و ارتباط با شهرهای دنیاست. در این زمینه طرحهای مختلفی را به اجرا گذاشتهایم که برخی به نتیجه رسیدهاند. نمونهاش برگزاری اجلاس محیطزیست و سلامت شهری در خرمآباد، نخستین همایش محیطزیست شهری در شیراز و کمیته هوشمندسازی در تهران است.
تعامل با سفرای خارجی
یکی از مهمترین فعالیتهای این مجموعه، برنامهریزی برای حضور مدیران کشورهای آسیایی در تهران است. در همین راستا دبیرخانه مجمع در سالهای اخیر سعی کرده تا با دعوت از کشورهای مختلف یک حلقه ارتباطی بین شهرداری های کشورهای مختلف ایجاد کند. بر این اساس تورهای گردشگری برای سفرای کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین در آذرماه مهیا شد که سفرا از این برنامه استقبال خوبی کردند و این برنامه ادامه دارد؛ بهطوریکه غلامزاده میگوید: بعد از 3دوره برگزاری مسابقات قهرمانشهر قرار است این مسابقات را در سطح کشورهای آسیایی هم برگزار کنیم. اکنون با شهرداران ۲۷کشور آسیایی درخصوص اعزام ورزشکار به این رویداد مکاتبه شده تا سال آینده این مسابقات در تهران برگزار شود. مجمع در حال تدوین پروتکلهای لازم برای حضور حداکثری شهروندان ورزشکار آماتور از دیگر کشورها در این مسابقات است.
برنامه های اجرا شده با پیگیری مجمع شهرداران آسیایی تهران
افتتاح نمایشگاه عکس «فرهنگ و آداب و رسوم ژاپن»
برگزاری رویداد «تهران، شهر مهارت محور»
برپایی نمایشگاه عکسی با عنوان «نقشِ بهشت» با حضور جمعی از سفرای کشورهای خارجی مقیم تهران
اکران مستند «شهری شدن» با حضور اساتید و دانشجویان رشته معماری و شهرسازی
برپایی مراسم گرامیداشت آیین باستانی نوروز با عنوان «نسیم نوروزی» با مشارکت معاونت بین الملل شهرداری تهران، مجمع شهرداران آسیایی و سازمان همکاریهای فرهنگی اکو در اکوپارک عباس آباد
برپایی نشست «حقوق بشر در جهان، ایران و شهر» در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
برپایی نمایشگاه طراحی و اسکیس از بناهای تاریخی اصفهان با عنوان نقش جان در مجمع شهرداران آسیایی
برپایی هفتههای فرهنگی آسیایی در پایتخت
محمدامین توکلیزاده، معاون فرهنگی، اجتماعی شهردار تهران:تعریف یک حلقه ارتباطی بین شهرداریهای کشورهای مختلف آسیایی و بسط و گسترش تعاملات بینالمللی در مسیر تحقق شهر آرمانی با رعایت پروتکلها ضرورت دارد و این مهم با تلاش مجمع شهرداران آسیایی دستیافتنی است.
هویت ایرانیـ اسلامی میتواند فضاهای جدیدی را در دنیا ایجاد کند و مجمع شهرداران آسیایی به این حوزهها اشراف دارد و میتواند اقدامات خوبی در این زمینه انجام دهد.
این مجمع میتواند هفتههای فرهنگی را برای کشورهای مختلف آسیایی در کشور برگزار کند؛ البته این مسئله نباید با برنامههای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تداخل داشته باشد.
ما در حوزههای ورزش، سلامت، گردشگری، فرهنگی و اجتماعی ظرفیتهای خوبی داریم که میتوانیم با اولویت کشورهای چین، روسیه و تاجیکستان تعاملاتی داشته باشیم و برنامههایی را به اجرا بگذاریم. همچنین کشورهای حوزه مقاومت برای ما اهمیت زیادی دارند که باید ارتباط سازندهای را در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، سلامت و گردشگری با آنها ایجاد کنیم.
با برنامهریزیها و استفاده از ظرفیتها و تعاملات بینالمللی میتوانیم مسابقات ورزشی قهرمانشهر را که در 2دوره قبلی در تهران با استقبال میلیونی شهروندان مواجه شد بین شهروندان پایتختهای آسیایی برگزار کنیم.