![داستان واقعی اما مهیج در پیشمرگ](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/19/zamime/07-01.jpg)
گفتوگو با علی غفاری، کارگردان فیلم سینمایی «پیشمرگ»
داستان واقعی اما مهیج در پیشمرگ
![داستان واقعی اما مهیج در پیشمرگ](/img/newspaper_pages/1403/11-%20bahman%20jadid/19/zamime/07-01.jpg)
فهیمه پناهآذر
علی غفاری، کارگردان سینما و تلویزیون که آخرین فیلمش «تیرانداز» در جشنواره سیونهم فیلم فجر با بازی کامبیز دیرباز در نقش «عبدالرسول زرین» به نمایش درآمده بود، در این دوره از جشنواره بعد از 5سال با «پیشمرگ» حضور یافته؛ فیلمی درباره شهید سعید قهاریسعید از فرماندهان دوران جنگ ایران و عراق که بعد از جنگ همچنان مشغول دفاع از وطن در برابر متجاوزان بوده؛ موضوعی که غفاری در این فیلم به آن پرداخته است. مهدی نصرتی، الناز ملک، ساناز سعیدی، حسام منظور و آرش آصفی بازیگران این فیلم هستند و موسیقی آن را بهزاد عبدی ساخته است.
اینبار شهید سعید قهاریسعید
شخصیتهایی که غفاری روی آنها دست میگذارد و مینویسد، عموما شخصیتهای قهرمانی است که خیلی از آنها در رسانهها گفته نشده؛ در «تکتیرانداز» او به شهید زرین میپردازد؛ فردی که در دوران جنگ، صدام برای سرش جایزه گذاشته بود. غفاری درباره طولانیشدن دوریاش از
جشنواره فجر توضیح میدهد: دراین مدت درگیر ساخت سریال برای تلویزیون بودم؛ سریالهایی چون «خداداد»، «بچه مهندس» و امسال نیز «رخنه» را روی آنتن سیما بردم، اما درباره «پیشمرگ» باید بگویم که کار تحقیقاتی فیلم نیمه دوم سال گذشته شروع شد و زمان زیادی را از من و گروهم گرفت.
در این مدت با اکثر همرزمان شهید گفتوگو کردیم و تحقیقات میدانی انجام دادیم که 6ماه زمان برد.
مأموریتهای بعد از جنگ
کارگردان «چراغ قرمز» در پاسخ به این سؤال که آیا ساخت این فیلم سفارشی بوده یا خودش انتخاب کرده، میگوید: ساخت این فیلم هم داستانی برای خودش دارد. من مشتاق ساخت فیلم بودم و زندگی این شهید ماجراهای زیادی داشت که ما از میان برهههای مختلف زندگی ایشان، زمان بعد از پایان جنگ و حضورش در مرز را انتخاب کردیم که بتوانیم در قالب یک فیلم سینمایی آن را جلوی دوربین ببریم. برههای که این شهید به ماموریتهای بعد از جنگ میرود، بهنظرم داستان مهیجی دارد.
بازیگران حرفهای اما نه سلبریتی
شهید سعید قهاریسعید یکی از چهرههای ماندگار انقلاب اسلامی است که در وقایع برجستهای همچون حماسه پاوه و همراهی با دکتر مصطفی چمران نقشآفرینی کرد. او در عملیاتهای مختلف نظامی با فرماندهان بزرگی مانند احمد متوسلیان و احمد کاظمی همکاری داشت و درنهایت در سال۱۳۸۵ در خوی به شهادت رسید.
غفاری درباره انتخاب بازیگران و بازیگر نقش شهید قهاریسعید که مهدی نصرتی بازی کرده، میگوید: از همان ابتدای کار مهدی نصرتی را برای بازی در این نقش انتخاب کرده بودم. نصرتی بازیگر بسیار حرفهای است که شباهت عجیبی به قهاریسعید داشت.
وی درباره انتخاب بازیگران سلبریتی برای فیلم و تضمین فروش در گیشه هم میگوید: زیاد قائل به این موضوع نیستم و ترجیحم این بود که بازیگران حرفهای انتخاب کنم که سلبریتی نباشند؛ چراکه حضور بازیگر ستاره به این فیلم لطمه میزد. بازیگرانی که در این فیلم همراه ما هستند بسیار حرفهای و کاربلدند و این برای ما مهم است.
مستند نمیسازم
کارگردان فیلم «استرداد» در پاسخ به این سؤال که با توجه به روایت تاریخی و درپرداختن به وقایع زندگی شهید، چه اندازه دخل و تصرف داشتید، توضیح میدهد: چه در فیلم «تکتیرانداز» و چه «پیشمرگ» من دخل و تصرفهایی داشتم. اگر فیلم سینمایی روایت خود کارگردان نباشد، آن فیلم مستند میشود. بهعنوان فیلمساز در حد پتانسیل فیلم سعی میکنیم که قصه را برای تماشاگر جذاب کنیم.
وی درباره تعامل با خانواده شهید نیز عنوان میکند: فیلم برای خانواده شهید به نمایش درآمده و در طول تحقیق و ساخت فیلم خانواده این شهید ما را خیلی همراهی کردند.
علی غفاری، کارگردان فیلم «پیشمرگ» درباره پیچیدگیهای تولید پیشمرگ میگوید: این اثر بهدلیل پراکندگی لوکیشنها و شرایط سخت فیلمبرداری، یکی از پروژههای دشوار تیم تولید بود. لوکیشنهای فیلم در شهرهای آذربایجان، قم، تهران و کرج انتخاب شدهاند و هرکدام بازتابدهنده بخشی از روایت هستند. این انتخابها بر غنای بصری فیلم افزوده و تنوع مکانها نیز مخاطب را درگیر داستان میکند.