• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 7 بهمن 1403
کد مطلب : 247196
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjOB7
+
-

اعتراف آمریکایی‌ها: حماس 15هزار نیروی‌جدید جذب کرده است

15000مبارز تازه‌نفس برای حماس

گزارش1
15000مبارز تازه‌نفس برای حماس

بهاره محبی/ رضا عمویی- روزنامه‌نگار

قدرت مقاومت فلسطین، همچون آتشی پرحرارت، روزبه‌روز فروزان‌تر می‌شود. دشمن صهیونیستی، با تمام زرادخانه‌های مدرنش، با همه‌ دلارهای خون‌آلود آمریکا و خیانت آشکار برخی دولت‌های مزدور، همچنان در برابر اراده‌ آهنین مقاومت زانو زده است. آنچه صهیونیست‌ها وعده داده بودند- نابودی حماس و ریشه‌کن کردن مقاومت - به رؤیایی خام و شکستی بی‌پایان تبدیل شده است.
امروز حماس، جهاد اسلامی و تمامی گروه‌های مقاومت فلسطین، نه‌تنها زنده‌اند، بلکه همچون کوه‌هایی استوار در برابر طوفان ایستاده‌اند و با عملیات روانی در جریان تبادل اسرا، صهیونیست‌ها را عصبانی و تحقیر کرده‌اند.
بر همین اساس، دیروز (شنبه) در چارچوب توافق تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت فلسطین (حماس)‌ 4نظامی اسیر زن اسرائیلی در ازای 200‌اسیر فلسطینی آزاد شدند.
جنبش حماس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده: «ما رژیم اشغالگر را مجبور می‌کنیم تا درهای سلول‌های زندان‌های خود را به روی اسیران قهرمان ما باز کند. ما متعهد می‌شویم که به مسیر استقلال و تعیین سرنوشت ادامه دهیم. با وجود تجاوزات وحشیانه دشمن، اما ما اسیران دشمن را براساس تعهدات اخلاقی و عرف‌هایمان حفظ کردیم و این در حالی بود که دشمن تلاش می‌کرد از آنان خلاص شود و آنها را با بمباران هدف قرار می‌داد.»

اسرای فلسطینی که در مرحله دوم آزاد شدند
رژیم صهیونیستی 200 اسیر فلسطینی را در دور دوم تبادل اسرا آزاد کرده است. در این فهرست نام برخی از قدیمی‌ترین اسرای فلسطینی و کسانی که چندین حکم حبس‌ابد داشته‌اند نیز دیده می‌شود. گفته شده، تمامی اسرای فلسطینی ساکن قدس پس از آزادی به ترکیه، الجزایر و تونس تبعید خواهند شد. تعداد اسرای فلسطینی که آزاد شده‌اند عبارتند از:
121 نفر از این اسرا به حبس ابد محکوم شده بودند.
79 اسیر محکوم به حبس‌های طولانی مدت بودند.
81 نفر از اسرای محکوم به حبس ابد از اعضای حماس هستند.
23 اسیر از گروه جهاد اسلامی هستند.
13 اسیر عضو جنبش فتح هستند.
2 اسیر از اعضای جبهه خلق فلسطین هستند.
1 اسیر نیز از جبهه دمکراتیک فلسطین است.

برخی از اسرای سرشناس فلسطینی که آزاد شدند
 رائد السعدی از اعضای جهاد اسلامی، قدیمی‌ترین اسیر جنین به شمار می‎رود که از سال ۱۹۸۷ در اسارت صهیونیست‌ها بود.
 عبدالناصر عیسی از فرماندهان شناخته شده گردان‌های قسام که 33سال در زندان‌ اشغالگران بوده و اکنون آزاد شده است.
  زکریا زبیدی متولد شهر جنین در سال ۱۹۷۶ است و از اصلی‌ترین فرماندهان گردان‌های شهدای الاقصی در کرانه باختری است.
  محمد طوس فلسطینی ساکن بیت لحم که از سال 1985توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شده و در بند اسارت بود.
  احمد برغوثی متولد سال ۱۹۷۶ از فرماندهان گردان‌های شهدای الاقصی شاخه نظامی جنبش فتح در منطقه رام‌الله بوده است.
  وائل قاسم، عضو گروه ضد‌صهیونیستی سلوان وابسته به حماس است که به ۳۵بار حبس ابد و ۵۰سال زندان محکوم شده بود.
  اشرف عیسی جادالله ابوسرور ۴۴ساله ساکن اردوگاه عایده در شهر بیت‌لحم است که از نوامبر سال ۲۰۰۱ تاکنون در زندان‌های رژیم صهیونیستی به سر می‌برد.
  اکرم حامد فلسطینی ساکن رام‌الله از برجسته‌ترین فرماندهان گردان‌های الاقصی بود که سال ۲۰۰۴ بازداشت و به‌دلیل مشارکت در عملیات ضد‌صهیونیستی به 3بار حبس ابد محکوم شد.
  ثابت عزمی سلیمان مرداوی از فرماندهان جهاد اسلامی است که به‌دلیل معاونت در به هلاکت رساندن ۲۱صهیونیست به ۲۱بار حبس ابد و ۴۰سال زندان محکوم شده بود.
  محمد خریوش، عضو گردان‌های عزالدین قسام سال ۲۰۰۹ بعد از چندین سال تحت تعقیب بودن بازداشت شد. او به ۲۴سال زندان محکوم شده بود.
  بلال غانم اسیر ۲۹ساله فلسطینی که به اتهام معاونت در عملیات ضد‌صهیونیستی به گذراندن ۳بار حبس ابد و ۶۰سال زندان و پرداخت غرامت حدود یک و نیم میلیون شکل محکوم شده بود.

حاشیه‌های جذاب یک اتفاق تاریخی
  رژه اقتدار نیروهای مقاومت در غزه: رژه باشکوه نیروهای حماس در خیابان‌های محله الزیتون در شهر غزه پیش از تحویل 4نظامی زن اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ به‌طور گسترده مورد توجه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.
  سلاح نیروهای نخبه اسرائیل در دست مبارزان قسام: مبارزان قسام که هنگام تبادل اسرا روی صحنه کنار اسرای اسرائیلی ایستاده بودند سلاح تافور (IWI Tavor) که ویژه نیروهای نخبه ارتش اسرائیل است، در دست داشتند.
  تصاویر مقامات اسرائیلی زیر کفش‌های مجاهدان مقاومت: روزنامه عبری زبان یسرائیل هیوم نوشت که حماس تصاویر مقامات ارشد اسرائیلی را روی زمین قرار داده تا مبارزان قسام هنگام عبور از میدان فلسطین در شهر غزه، آنها را لگدمال کنند.
  نصب بنر «صهیونیسم پیروز نخواهد شد»: گردان‌های قسام قبل از تحویل 4 نظامی اسرائیلی، بنری در میدان فلسطین در غزه نصب کرده بود که تصاویر مقامات اسرائیلی ازجمله نتانیاهو، روی آن دیده می‌شد و روی آن به زبان عبری نوشته شده بود: «صهیونیسم پیروز نخواهد شد.»

خشم صهیونیست‌ها از لباس نظامی و هدایای حماس
  صحنه‌های تحویل 4 نظامی اسیر اسرائیلی در غزه با لباس‌های نظامی و درحالی‌که با خنده روی صحنه حاضر شده بودند، خشم گسترده صهیونیست‌ها را در پی داشته است. اسرا ژاکت‌های هدیه حماس را بر تن داشتند و مهم‌تر اینکه لباس نظامی آنها نشان‌دهنده این بود که همه شهرک‌نشینان بخشی از ارتش اسرائیل هستند، نه شهروند.
  استقبال پرشور از اسرای فلسطینی در رام‌الله: صدها فلسطینی از 3 اتوبوس حامل اسرای فلسطینی در رام‌الله استقبال کردند. فلسطینیان در این تجمع با سردادن شعارهایی بر حمایت خود از قسام و مقاومت فلسطین تأکید کردند.

مانع‌تراشی جدید نتانیاهو
در مسیر بازگشت فلسطینیان به غزه مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین گزارش داده که دفتر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، بعدازظهر شنبه پس‌از آزادی ۴ اسیر صهیونیست خواستار آزادی «اربیل یهود» یکی دیگر از اسرای اسرائیلی نزد گروه‌های مقاومت نیز شده است.
  دفتر نتانیاهو دراین‌باره اعلام کرده که اجازه بازگشت ساکنان غزه به مناطق شمالی را تا زمان آماده‌شدن زمینه‌سازی‌ها برای آزادی اربیل یهود نخواهد داد. این در حالی است که یک مقام ارشد حماس در واکنش به بیانیه دفتر نتانیاهو گفته: «به میانجیگران اطلاع داده‌ایم که اربیل زنده است و شنبه آینده آزاد خواهد شد.»

رسانه‌های صهیونیست:  نابودی حماس داستان‌سرایی بود
 تصویر ذهنی‌ای که نمی‎شود فراموش کرد
پایگاه خبری اسرائیلی: نادیده گرفتن تصویر ذهنی‌ای که حماس در اینجا ایجاد کرده است، دشوار است: نظامیان زن اسرائیلی با لباس نظامی خود درحالی‌که به هزاران فلسطینی و فعالان حماس که به مرکز شهر غزه آمده‌اند، لبخند می‌زنند و دست تکان می‌دهند. در پشت آنها بنری وجود دارد که طوفان‌الاقصی و عملیات علیه اسرائیل را تمجید می‌کند. آگاهی در فرماندهی نظامی حماس همچنان در اوج قرار دارد و آنها به همان رویه خود ادامه می‌دهند.
  نمایش قدرت حماس
زیو روبنشتاین، روزنامه‌نگار اسرائیلی: حماس در مراسم آزاد کردن اسرای اسرائیلی یک نمایشی را  سازماندهی کرد که از آن برمی‌آید که این یک توافق بین 2 دولت است.
  حکمرانی حماس بر غزه ادامه دارد
تحلیلگر نظامی شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل: ارتش اسرائیل می‌تواند تا آینده از نابودی حماس داستان‌سرایی کند، اما واقعیت نشان می‌دهد که حماس غزه را از نظر سیاسی و نظامی کنترل می‌کند.‌‌

نمایش ببر کاغذی
با ادامه آتش‌بس در غزه و در حالی‌که گردوغبار جنگ فروکش می‌کند، واقعیت‌های جدیدی در حال نمایان‌شدن است.
 به‌نظر می‌رسد برخلاف زرق و برقی که ارتش اسرائیل از نیروهای خود در میدان جنگ غزه و در پوشش رسانه‌ها به نمایش گذاشت، اما آنچه باعث شد که صهیونیست‌ها تن به امضای توافق آتش‌بس دهند، عیان شدن واقعیت‌های جدید در ماه‌های آخر جنگ است. این واقعیت‌ها را در 2‌دسته کلی می‌توان ارزیابی کرد:

بخش اول
فرسودگی نظامی تل‌آويو
آنچه باعث می‌شود تا فرسودگی نظامی اسرائیل در آخرین ماه‌های منتهی به آتش‌بس اخیر را درک کنیم، چندین واقعیت است:
 
1- کمبود سلاح و تجهیزات نظامی

به‌نظر می‌رسد که کمبود سلاح و تجهیزات برای نظامیان صهیونیستی در ماه‌های گذشته واقعا جدی بوده است:

  کمبود تانک در ارتش: در اواخر تابستان امسال و چند‌ماه پیش از آتش‌بس، روزنامه اسرائیلی یدیعوت‌آحارانوت گزارش داد که ارتش در گزارش‌هایی به مقامات تل‌آویو اعلام کرده که بسیاری از تانک‌هایش در جریان جنگ غزه آسیب دیده‌اند و مهماتشان کم است.
  به تأخیر افتادن جذب زنان در ارتش به‌دلیل کمبود تجهیزات: همچنین گزارش دیگری از روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت وجود دارد که براساس آن، وقتی در تابستان امسال دادگاه عالی اسرائیل خواستار ادغام زنان در نیروهای زرهی شده بود، هرتزی هالوی، رئیس وقت ستاد ارتش به‌دلیل کمبود شدید تجهیزات، حضور زنان را تا نوامبر 2025به تعویق انداخته است.
  اعلام کمبود مهمات در سالگرد طوفان‌الاقصی: در نیمه مهرماه امسال و همزمان با سالگرد عملیات طوفان‌الاقصی علیه رژیم صهیونیستی، «آوی اشکنازی»، خبرنگار نظامی روزنامه عبری معاریو در گزارشی اعلام کرد که ارتش اسرائیل با چالش جدی کمبود مهمات مورد نیاز برای ادامه جنگ در نوار غزه و لبنان مواجه است. اشکنازی همچنین گفته بود با آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها، ارتش با کمبود نیرو هم دست به گریبان است، چون بسیاری از نیروهای ذخیره نظامی به‌دنبال بازگشت به کلاس‌های درس هستند.
  درخواست پول از طرف سربازان اسرائیلی برای خرید تجهیزات: سردبیر جروزالم پست در گزارشی که 3ماه پیش منتشر کرد، گفته است که از سوی سربازان حاضر در جنگ غزه و همچنین جنوب لبنان تماس‌هایی دریافت کرده که آنها با گلایه از کمبود امکانات، خواستار جمع‌آوری پول از یهودیان دیاسپورا یا اسرائیلی‌ها برای تامین تجهیزات مانند جلیقه‌های سرامیکی، غذا و مایحتاج اولیه در جنگ شده‌اند.

  2- کمبود نیرو
کمبود نیرو نیز از دیگر نشانه‌های فرسودگی ارتش اسرائیل در ماه‌های اخیر منتهی به آتش‌بس در غزه است:

  کمبود 7هزار نیرو: گزارش روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در‌ماه نوامبر گذشته یعنی کمتر از 2‌ماه پیش به این مسئله اذعان دارد که ارتش اسرائیل در یک بحران جدی سربازگیری قرار دارد و در حال حاضر به 7هزارنیروی جدید برای جنگ در غزه نیاز دارد.
  یک‌درصد کاهش سالانه: گزارش دیگری از ارتش اسرائیل حکایت از کاهش سالانه یک درصد از تعداد کل سربازان مرد جذب شده در میان نیروهای نظامی دارد.
  33 درصد عدم‌مراجعه به کارگزینی ارتش: همچنین گزارشی که وبگاه کرادل منتشر کرده، به این مسئله اشاره دارد که حدود 33درصد از مردان جوان فراخوان شده برای سربازی به دفاتر جذب مراجعه نکرده‌اند.
  15درصد ترک خدمت: گزارش وبگاه کرادل همچنین می‌‌افزاید که همزمان با جنگ غزه، 15درصد از نظامیان حاضر در میان نیروهای ذخیره، محل خدمت را ترک کرده‌اند.
  15هزارلغو معافیت‌ها: کمبود نیرو در ارتش اسرائیل باعث شد تا همزمان با جنگ غزه، ارتش اسرائیل فراخوان 15هزار نیرویی را که قبلا از رزم معاف شده بودند، لغو کند و فراخوان جذب آنها را صادر کند. براساس گزارش شبکه 12اسرائیل، در 10سال گذشته 170هزار معافیت نظامی صادر شده بود.
  28خودکشی نظامیان همزمان با جنگ: یکی دیگر از نشانه‌های فرسودگی ارتش اسرائیل، افزایش آمار خودکشی در ارتش است. طبق آمار منتشر شده از سوی ارتش اسرائیل، ۳۸ سرباز بین سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ دست به‌خودکشی زده‌اند که از این تعداد، ۲۸ مورد پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳  یعنی حمله حماس به اسرائیل رخ داده است.

بخش دوم
 زنده بودن حماس

با وجود فرسودگی و کاهش توان رزمی ارتش اسرائیل در ماه‌های آخر جنگ، اما نشانه‌های زیادی وجود دارد که ثابت می‌کند حماس نه‌تنها در طول جنگ اخیر غزه نابود نشده، بلکه در ماه‌های اخیر در حال بازسازی خود نیز بوده است:

  ۱۰ تا ۱۵ هزار نیروی جدید: خبرگزاری رویترز به نقل از 2‌منبع آگاه در کنگره آمریکا که در جریان داده‌های اطلاعاتی این کشور قرار گرفتند، گزارش داد گروه فلسطینی حماس از زمان آغاز جنگ با اسرائیل بین ۱۰‌تا ۱۵ هزار عضو جدید به خدمت گرفته که نشان می‌دهد آنها همچنان می‌توانند تهدیدی دائمی برای اسرائیل باقی بمانند.
  جذب نیرو به اندازه شهدای حماس در جنگ: آمار رسمی آمریکا نشان می‌دهد که قبل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، حماس بین ۲۰ تا ۲۵ هزار جنگجو داشته است. همچنین گزارش منابع اسرائیلی تعداد کل شهدای حماس در غزه را حدود ۲۰ هزار نفر اعلام کرده‌اند. براین اساس به‌نظر می‌رسد حماس توانسته با جذب نیروهای جدید، بخشی از نیروهای از دست رفته خود را بازیابی کند.
  به کنترل گرفتن غزه پس از آتش‌بس: با اعلام آتش‌بس، دولت حماس در غزه به سرعت تدابیر امنیتی را بازگردانده و شروع به بازسازی خدمات ضروری در بخش‌هایی از این منطقه کرده است. کنترل خیابان‌های غزه توسط نیروهای حماس نشان می‌دهد که این سازمان پس از آتش‌بس توانسته خود را به سرعت بازیابی کند.
  از سرگرفته شدن تولید سلاح توسط حماس: در تابستان امسال در اوج جنگ غزه نیز، رسانه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که جنبش حماس تولید انواع سلاح ازجمله پهپادها را مجددا در نوار غزه از سرگرفته است. در این گزارش آمده است که طبق برآوردهای ارتش اسرائیل، جنبش حماس همچنان راکت‌ها و موشک‌های دوربردی در اختیار دارد که می‌تواند با آنها قدس (تحت اشغال) و تل‌آويو را هدف قرار دهد.

 بخش سوم
 بازگشت پیروزمندانه حماس با وجود آتش باران‌ها

نکته مهم در بازگشت قدرت حماس به غزه، توجه به این موضوع است که سازمان حماس در شرایطی دشوار توانست خود را در غزه حفظ کند. این شرایط دشوار را با توجه به آمار شهدا و آسیب‌ها و همچنین حجم زیاد کمک آمریکا به اسرائیل در جنگ غزه می‌توان دید:

۴۶۵۳۷  نفر   آمار رسمی شهدای غزه
۵۹.۱ درصد شهدای غزه  زنان، کودکان و سالمندان
۶۰  درصد آمار خانواده‌های بی‌خانمان در غزه
15000 کودک فلسطینی به شهادت‌رسیدن  و مفقود‌شدن 15هزار کودک محصل در جنگ غزه
۴۰ میلیارد دلار ارزش قراردادهای نظامی وزارت جنگ اسرائیل با آمریکا از ابتدای تجاوز به نوار غزه
 ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار کمک نظامی آمریکا به اسرائیل در 12‌ماه نخست جنگ غزه براساس آمار دانشگاه براون
 ۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار هزینه اضافی ارتش آمریکا برای انجام عملیات در منطقه جهت پشتیبانی از اسرائیل
۲۵۱.۱۲ میلیارد دلار میزان کل کمک‌های دریافتی اسرائیل از آمریکا از سال ۱۹۵۹ تاکنون (اسرائیل رکورددار بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های نظامی آمریکا)

بازتاب‌ گسترده مستند افشاگرانه الجزیره درباره «طوفان‌الاقصی»
قدرت‌نمایی حماس و اذعان رسانه‌های غربی به توانمندی مقاومت فلسطین در حالی این روزها به تیتر یک خبرگزاری‌ها و ترند شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده که انتشار یک مستند جدید درباره ضربه هولناک مقاومت در 7 اکتبر، فضای خبری را به نفع حماس و مقاومت کاملا تغییر داده است. شبکه الجزیره شامگاه جمعه با پخش برنامه «ما خفی اعظم»(آنچه پنهان است بزرگ‌تر است) برخی اسرار و جزئیات عملیات هفتم اکتبر۲۰۲۳ به‌ویژه مشارکت مستقیم یحیی السنوار در نبردهای تن به تن را منتشر کرد. در ادامه به مهم‌ترین بخش‌های آن می‌پردازیم:

  موضوع مستند
  برنامه «ما خفی اعظم» شبکه الجزیره برای نخستین‌بار اسرار عملیات طوفان‌الاقصی را افشا کرد.
  نقش یحیی السنوار و محمد الضیف در رهبری عملیات و شگفتی‌سازی مقاومت فلسطین

  ابعاد مختلف عملیات طوفان‌الاقصی
   مراحل عملیات
  مرحله اطلاعاتی: شناسایی نقاط ضعف ارتش رژیم صهیونیستی/ دستیابی به اطلاعات دقیق درباره حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به غزه پس‌از اعیاد یهودی
  مرحله برنامه‌ریزی: طراحی محرمانه عملیات/ مشورت با محور مقاومت برای آمادگی بهتر
  مرحله اجرا: استفاده از تاکتیک‌های پیشرفته در تونل‌ها برای تخریب تجهیزات دشمن/ اسیرگیری از نظامیان صهیونیست به‌دور از چشم فناوری‌های پیشرفته
   جزئیات حمله‌ها
  تونل‌ها: نصب مواد منفجره در تونل‌ها برای تخریب خودروهای نظامی دشمن
  نفربرهای اسرائیلی: نابودی نفربرهای پیشرفته تایگر توسط رزمندگان قسام
  اسارت نظامیان صهیونیست: عملیات طراحی‌شده برای گرفتن اسرا و رفتار انسانی براساس تعالیم اسلامی
   نقش فرماندهان مقاومت
  یحیی السنوار: حضور مستقیم در نبردهای تن‌به‌تن در نوار غزه / هدایت میدانی عملیات، برخلاف ادعاهای اسرائیل درباره مخفی شدن در تونل‌ها/ سلاح به‌دست و درحال خواندن اشعار احمد شوقی درباره شهادت و وطن
  محمد الضیف: تشریح استراتژی‌های مقابله با ارتش رژیم صهیونیستی/ پیشنهاد تاکتیک‌های عملیاتی شامل پراکندگی نیروها برای از بین بردن تمرکز دشمن

   بازتاب‌های بین‌المللی و رسانه‌ای
   واکنش رسانه‌های اسرائیلی
  شبکه ۱۲ اسرائیل: مستند الجزیره شکست اطلاعاتی تل‌آویو را فاش کرد. / اذعان به ناتوانی سیستم‌های امنیتی اسرائیل در پیش‌بینی عملیات طوفان‌الاقصی
  معاریو: تصاویر نشان می‌دهد السنوار در خیابان‌ها و در کنار نیروهایش بوده است.
  یدیعوت آحارانوت: تأکید بر اینکه حماس همچنان حاکم واقعی غزه است.
   واکنش کاربران عرب و محور مقاومت
  تحسین السنوار و الضیف: السنوار به‌عنوان «مردی از جنس طوفان» شناخته شد./ کاربران تصاویر وی را در کنار رهبران مقاومت مانند عمرمختار قرار دادند.
  محمد الضیف: اثبات زنده بودن او در مستند، کابوس جدیدی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرد./ کاربران بخش تصاویر او را نشانه شکست چندین تلاش برای ترورش توسط اسرائیل دانستند.

  پیام‌های کلیدی مستند
   مقاومت و همبستگی محور مقاومت
  ایران و حزب‌الله لبنان: نقش مستقیم در حمایت از مقاومت فلسطین/ تشکر ویژه از سیدحسن نصرالله و نیروهای حزب‌الله
  رزمندگان یمن و عراق: تقدیر از موضع‌گیری و فداکاری‌های نیروهای مسلح این کشورها
   تاکتیک‌ها و درس‌های عملیاتی
  بهره‌گیری از اطلاعات دقیق و آمادگی پیش‌دستانه
  استفاده از استراتژی‌های هوشمندانه برای غافلگیری دشمن
  نمایش انسجام و قدرت مقاومت در غزه، به‌رغم فشارهای بین‌المللی و حملات مداوم

   اهمیت تاریخی عملیات طوفان‌الاقصی
  تغییر معادلات نظامی: عملیات نشان داد که مقاومت می‌تواند ابتکار عمل را به‌دست بگیرد./ غافلگیری ارتش رژیم صهیونیستی در برابر تاکتیک‌های جدید‌
  رهبری میدانی: نقش رهبران مقاومت مانند السنوار و الضیف در رهبری عملیات‌های میدانی، الگویی برای مقاومت جهانی شد.
  شکست ادعاهای اسرائیل: مستند الجزیره نشان داد که مقاومت همچنان از قدرت و توان برنامه‌ریزی بالایی برخوردار است.

  پیامدهای مستند برای جهان عرب و مقاومت
  تقویت روحیه مقاومت در جهان اسلام‌
  افزایش محبوبیت رهبران مقاومت ‌بین ملت‌های عرب‌
  نمایش انسجام داخلی مقاومت فلسطین و همبستگی محور مقاومت



 

این خبر را به اشتراک بگذارید