• یکشنبه 7 بهمن 1403
  • الأحَد 26 رجب 1446
  • 2025 Jan 26
شنبه 6 بهمن 1403
کد مطلب : 247095
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgNpy
+
-

دولت یک خیالباف

صدور فرمان‌‎های اجرایی و اقدامات عجیب ترامپ در شروع کار با انتقادات زیادی همراه شده است

گزارش
دولت یک خیالباف

رضا عمویی-روزنامه‌نگار

حتی برای آمریکایی‌ها هم ترامپ در دوره دوم شروع به‌کارش در کاخ‌سفید عجیب‌ و غریب‌تر از دوره پیشین به‌نظر می‌رسد. او در همان روز نخست کاری‌اش در کاخ سفید دست به قلم شد و ده‌ها فرمان اجرایی را صادر کرد که بسیاری از این فرمان‌ها حتی از نظر قانونی محل بحث و جدل است. فرمان‌های اجرایی ترامپ تا آنجا عجیب و غیرمنتظره‌اند که صدای مخالفت در همین ابتدای کار در آمریکا بلند شده است.

فرمان اجرایی چیست؟
فرمان‌های اجرایی ابزاری کلیدی در دست روسای جمهور آمریکا برای جهت‌دهی و اجرای سیاست‌های موردنظر است. صدور این فرمان‌ها بسیار ساده، به‌صورت کتبی و بدون نیاز به تأیید کنگره است؛ در عین حال فرمان‌های اجرایی باید در چارچوب قانون باشند و درصورتی که دادگاه‌ها آنها را خلاف قوانین عادی یا اساسی ببینند، ممکن است لغو شوند.

دست به امضای ترامپ برای فرمان‌های اجرایی
رئیس‌جمهور جنجالی آمریکا، تنها در 2روز اول دوره جدید خود فرمان‌های اجرایی به نسبت زیادی صادر کرده است:

 26 فرمان اجرایی
12 یادداشت الزام‌آور قانونی
4 اعلامیه ریاست‌جمهوری

فرمان‌های عجیب!
فرمان‌های اجرایی ترامپ بسیار عجیب و دور از انتظار بوده است. برخی از فرمان‌های شگفت‌آور ترامپ شامل موارد ذیل است:

  اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز: ترامپ کارش را در کاخ سفید با اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز آغاز کرد. صدور اعلام وضعیت اضطراری ملی در نخستین روز کاری رئیس‌جمهور آمریکا امری بی‌سابقه است.
  پایان دادن به حق شهروندی بر مبنای تولد: این فرمان اجرایی ترامپ در همین ابتدای کار با مخالفت دادگاه‌های فدرال مواجه شده است زیرا این فرمان اجرایی را برخلاف قانون اساسی آمریکا می‌دانند.
  عفو محکومان شورش در کنگره آمریکا: فرمان اجرایی ترامپ در این حوزه به عفو 1500مجرم و فرد زندانی دخیل در حوادث و شورش‌ 6ژانویه در کنگره منجر شد.
  فرمان افزایش حفاری نفت: ترامپ در این فرمان اجرایی اقدامات بایدن در سال2024 را برای جلوگیری از حفاری نفت و گاز در دریا لغو و دستور حفاری برای استخراج نفت را صادر کرد.
  حذف یارانه خودروهای برقی: در این فرمان اجرایی، ترامپ اقداماتی را برای معکوس کردن سیاست‌هایی که از آن به‌عنوان «تشویق استفاده از خودروهای الکتریکی» یاد می‌شود، انجام داد و یارانه برای تولید خودروهای برقی را حذف کرد.
  خروج از توافق پاریس: در ضربه‌‎ای اساسی از سوی ترامپ به تامین انرژی پایدار، او روند خروج آمریکا از توافقنامه آب و هوایی پاریس را که در سال2015 امضا شده بود و به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مربوط بود، آغاز کرد تا آمریکا بدون محدودیت به تولید کربن بپردازد.
  تغییر نام خلیج مکزیک: غیرمعمول‌ترین فرمان اجرایی ترامپ فرمانی است که در آن خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» تغییر نام داد. او همچنین نام بلندترین کوه آمریکا را از دنالی به کوه مک کینلی تغییر داد.

انتصابات عجیب ترامپ
رئیس‌جمهور آمریکا یکسری انتصابات غیرمنتظره را هم در ابتدای کار خود انجام داده است:

  چهره ضدواکسن، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری: ترامپ، «دیو ولدون» پزشک و نماینده سابق کنگره را به‌عنوان مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری معرفی کرده است. این چهره زمانی که در کنگره بود، اعلام کرد که برخی از واکسن‌ها با افزایش اتیسم مرتبط هستند و باید از واکسن‌ها فاصله گرفت. این ادعا از طرف وزارت بهداشت آمریکا رد شد.
  مفسر سابق فاکس نیوز، وزیر دفاع: «پیت هگزث»، مفسر سابق شبکه فاکس نیوز و کهنه سرباز گارد ملی به‌عنوان وزیر دفاع ترامپ معرفی شده است. هگزت، دارای اتهامات تجاوز جنسی، مشروب‌خواری بیش از حد و دیدگاه‌های تمسخرآمیز درباره حضور زنان در ارتش است.
  مخالف واکسن، وزیر بهداشت: ترامپ همچنین «رابرت اف کندی جونیور»، چهره ضد‌واکسن را به‌عنوان گزینه خود برای وزارت بهداشت معرفی کرده است.
  فوتبالیست آمریکایی، وزیر مسکن: «اسکات ترنر»، بازیکن سابق لیگ ملی فوتبال آمریکا نیز منتخب ترامپ به‌عنوان وزیر مسکن و توسعه شهری معرفی شده است.
  مالک فست‌فود زنجیره‌ای، سفیر ترامپ در اتحادیه اروپا: «اندرو پوزدر» از سال۲۰۰۰ به‌مدت ۱۷سال مدیرعامل فروشگاه‌های فست‌فود زنجیره‌ای CKE بود و اکنون سفیر ترامپ در اتحادیه اروپاست. انتخاب او به‌عنوان سفیر آمریکا در اروپا پیامی صریح از سوی ترامپ و تنزل جایگاه اتحادیه اروپا صرفا به یک طرف تجاری در دولت ترامپ است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :