• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 2 بهمن 1403
کد مطلب : 246723
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MjRmB
+
-

110 درصد رشد تماس با 123

تماس با اورژانس اجتماعی در 5سال گذشته با رشد 110درصدی همراه شده است

گزارش
110 درصد رشد تماس با 123

لیلا شریف-روزنامه‌نگار

اورژانس اجتماعی، به روایت آمار و ارقام توانسته پناه امنی باشد برای بخشی از مردم که راه را در بحران و آسیب‌های روحی و اجتماعی گم می‌کنند و می‌خواهند مسیری اصولی و منطقی برای حل مشکلاتشان پیدا کنند؛ زن و مرد و نوجوان و کودکی که به 123زنگ می‌زنند و تقاضای کمکشان پاسخ داده می‌شود. دامنه فعالیت اورژانس اجتماعی متمرکز بر خشونت‌های خانگی و حمایت از کودکان است تا از این طریق بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی، اندکی کنترل شوند. صدها هزار نفر از سال 1378تا به امروز در زمان بحران و درست در لحظاتی که خود را بی‌پشتوانه احساس کرده‌اند، برای جلب کمک و پیدا کردن راه‌حل، گوشی تلفن را در دست گرفته‌اند و با شماره‌گیری123از مددکاران اورژانس اجتماعی کمک خواسته‌اند.

رشد 110درصدی تماس‌ها
اگرچه هر سال آماری از فعالیت اورژانس اجتماعی اعلام می‌شود اما برای درک بهتر فعالیت این سازمان و میزان کمک‌رسانی‌ به افراد درگیر بحران، می‌توان به صحبت‌های اخیر محسن کرمانی، سرپرست معاونت اورژانس اجتماعی تکیه کرد.
کرمانی در «نشست تحلیل وضعیت اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران» از رشد 110درصدی تماس‌های اورژانس اجتماعی در 5سال اخیر خبر داد.


راز افزایش تماس با اورژانس اجتماعی چیست؟

نیم‌نگاهی به آمار فعالیت اورژانس اجتماعی نشان‌دهنده این واقعیت است که هر سال بر آمار تماس‌ها با شماره تلفن 123افزوده می‌شود؛موضوعی که کرمانی هم در صحبت‌های خود به آن اشاره کرده است.
از نظر کرمانی 2 دلیل برای افزایش تماس‌ها باید درنظر گرفت؛ آگاهی از وجود این سامانه و افزایش مسائل.
به‌گفته این مسئول اورژانس اجتماعی«این افزایش تماس به
2 شکل قابلیت تحلیل دارد. ممکن است برحسب شناخت بیشتر جامعه نسبت به اورژانس، تماس بیشتری برقرار یا ممکن است ناشی از افزایش مسائل و مشکلات اورژانسی در جامعه تماس برقرار شده باشد.»

فعالیت 375مرکز اورژانس برای کمک
فعالیت اورژانس اجتماعی محدود به تهران نیست و در سراسر کشور 375مرکز اورژانس اجتماعی فعال هستند. براساس آماری که سرپرست اورژانس اجتماعی اعلام کرده است، ۵۰ تا ۶۰ درصد تماس‌ها به تیم سیار ارجاع می‌شود تا کمک‌رسانی در نقطه‌ای خارج از مراکز اورژانس اجتماعی عملیاتی شود.
داشته‌های مراکز اورژانس اجتماعی


15هزار پرونده برای کودکان کار و خیابان
اورژانس اجتماعی در تمام این سال‌ها، مخزن اسراری از آسیب‌های اجتماعی هستند و هر ازگاهی از سوی مسئولان این سامانه، اطلاعاتی در حاشیه اخبار اعلام می‌شود، درست مانند آماری که کرمانی در مورد فرار از منزل اعلام کرد: « بیشترین موارد مربوط به سن نوجوانی۱۵ تا ۲۰ سال است. اکثریت، خانم و مجردند. همچنین بیشترین موارد کودک‌آزاری‌ در سنین۱۰-۵ سال اتفاق می‌افتد.» او در بخش دیگری از صحبت‌های خود، گریزی به پرونده کودکان کار و خیابان در بهزیستی زد و گفت که 15هزار پرونده کودکان کار و خیابان در بهزیستی وجود دارد:




 

این خبر را به اشتراک بگذارید