• یکشنبه 30 دی 1403
  • الأحَد 19 رجب 1446
  • 2025 Jan 19
یکشنبه 30 دی 1403
کد مطلب : 246547
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOJ66
+
-

شهیدان رازینی و مقیسه؛ یک عمر مجاهدت و شجاعت در صیانت از امنیت کشور

تا پای جان مقابل تروریسم

شهیدان رازینی و مقیسه؛ یک عمر مجاهدت و شجاعت در صیانت از امنیت کشور

گزارش
تا پای جان مقابل تروریسم

علیرضا احمدی-روزنامه‌نگار

صبح شنبه، 2قاضی شجاع و پرسابقه دستگاه قضایی طی اقدامی تروریستی در کاخ دادگستری به شهادت رسیدند تا برگ دیگری در دفتر جنایت‌های تروریستی علیه مقام‌های جمهوری‌اسلامی رقم بخورد و بار دیگر عمق بغض و کینه تروریست‌ها با حافظان امنیت و عدالت کشور نمایان شود.
حجت‌الاسلام علی رازینی و قاضی محمد مقیسه در حالی طی یک اقدام برنامه‌ریزی‌شده هدف گلوله عنصر نفوذی قرار گرفتند که شهید رازینی ریاست شعبه۳۹ و شهید مقیسه نیز ریاست شعبه۵۳ دیوان‌عالی کشور را برعهده داشتند و با کارنامه‌ای پربار از مجاهدت در مسیر صیانت از امنیت کشور، طی دهه‌های گذشته همواره مورد تهدید تروریست‌ها و دشمنان مردم بودند.
براساس توضیح‌هایی که مقام‌های دستگاه قضایی درباره جزئیات این اقدام تروریستی ارائه داده‌اند، صبح شنبه فرد مسلح نفوذی در دیوان‌عالی کشور طی هدفی برنامه‌ریزی‌شده، اقدام به ترور این 2قاضی انقلابی می‌کند و پس از این اقدام جنایتکارانه، زمانی که برای دستگیری او اقدام می‌شود، به سرعت دست به‌خودکشی می‌زند. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد فرد تروریست پرونده‌ای در دیوان‌عالی کشور نداشته و از مراجعان به شعب دیوان هم نبوده‌ است.
دهه‌ها فعالیت شهیدان رازینی و مقیسه در دستگاه قضایی کشور، علاوه‌بر منشاء اثر بودن آنان در مسئولیت‌های محوله، از اقدام‌های قاطع آنان در برابر تروریست‌ها، جاسوس‌ها و دشمنان امنیت مردم حکایت دارد؛ رویکردی انقلابی که آنان را به هدفی برای جریان نفاق تبدیل کرده بود و اقدام به ترور شهید رازینی در سال1377 شاهدی بر ایستادگی شجاعانه آنان در برابر دشمنان مردم است.

شهید مقیسه خار چشم دشمنان
شهید محمد مقیسه (متولد ۱۳۳۵ در روستای مقیسه در سبزوار) دیگر چهره انقلابی دستگاه قضایی کشور بود که در جریان اقدام تروریستی صبح شنبه به درجه رفیع شهادت نایل آمد؛ چهره‌ای خدوم و خوش‌نام در مبارزه با دشمنان امنیت مردم که طی حدود 33سال خدمت در دادگاه انقلاب، از قضات برجسته این دادگاه به‌حساب می‌آمد و رهاورد سال‌ها مجاهدت او در این سمت، مقابله مؤثر با تروریست‌ها و جریان نفاق بود.

شهید رازینی در خط مقدم مبارزه با تروریست‌ها
علی رازینی که متولد سال1332در شهر رزن استان همدان بود، ازجمله شخصیت‌های انقلابی و پرسابقه دستگاه قضایی جمهوری‌اسلامی بود که طی سال‌های خدمت در سنگر قضاوت، همواره در خط مقدم مبارزه با گروهک‌های تروریستی ضدانقلاب و مخلان امنیت کشور قرار داشت و به کابوسی برای منافقین و جاسوس‌های خارجی تبدیل شده بود.

چشم طمع دشمن به چهره‌های امید نظام
حسن نوروزی، قاضی سابق دادگستری

دشمن نسبت به کسانی که در جمهوری اسلامی خدمت می‌کنند، چه در دولت، مجلس یا قوه قضاییه حساس است. ما در طول ۴۶ سال انقلاب شهدای زیادی در دولت و قوه قضاییه داده‌ایم؛ از شهید رجایی، باهنر و وزرا گرفته تا شهید بهشتی و یاران‌شان در قوه قضاییه. مجلس هم شهید زیاد داده است.
آنانی که تبحر خاصی در دفاع از نظام دارند مورد طمع و حساسیت دشمن قرار می‌گیرند. این ۲ شهید اخیر قوه قضاییه از برجستگان این قوه و انسان‌های عالم، اندیشمند، چیره‌دست و متبحری بودند. این چهره‌ها امیدهای نظام در قوه قضاییه بودند و تجربه چندد دهه‌ای در این قوه داشتند.
شبکه‌های معاند طی سال‌های طولانی همواره علیه این قضات تبلیغات منفی حقوق بشری داشتند. البته ما به هیچ‌وجه آرزوی تعریف از این شبکه‌های معاند را نداشته‌ایم؛ همین که این شبکه‌ها تعبیر و تفسیرهای خودشان را درباره این قضات دارند، بیانگر این است که انقلابی‌های عزیز ما در هر قوه مورد بغض نظام استکبار و صهیونیست‌ها هستند و تحلیل‌های آنها مربوط به افکار و اهداف خودشان است.
این نوع شهادت‌ها به ما نهیب می‌زند که هرچه بیشتر باید حواس‌مان جمع باشد و متوجه نفوذی‌های دستگاه‌ها باشیم. باید حواس‌مان جمع باشد که به‌سادگی نیروهای قوی و چیره‌دست‌مان را از دست ندهیم.
شهید رازینی پیش از این هم یک‌بار در سال ۱۳۷۷ ترور شده بود. او به همراه شهید مقیسه همیشه مورد بغض دشمن بود. آنها امید دستگاه قضایی بودند و دشمن روی آنها حساس بود.
دشمن افراد چیره‌دست و متبحر را از انقلاب می‌گیرد. باید دقت کنیم تا این نیروهای باتجربه را کمتر از دست دهیم. دشمنان ما از بیرون مرزها روی افراد ما بغض و کینه دارند و سعی می‌کنند آنهایی را که به نظام خدمت می‌کنند از بدنه انقلاب بگیرند. این مسئله در همه قوای ایران مطرح است. ما به تحلیل‌های دشمنان درباره شهدا کاری نداریم ولی خودمان باید به کسانی که به نظام اسلامی خدمت کرده‌اند و در بدنه نظام اسلامی در هر قوه‌ای نقش داشته‌اند، حساس باشیم و آنها را حفظ کنیم.
من به رهبر انقلاب، نظام قضایی کشور و همه قضات این شهادت‌های مظلومانه را تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و امیدوارم راه درخشان و پررهرو این عزیزان را ادامه دهیم.

تبار کور ترور در ایران
جواد منصوری، نخستین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

در اندیشه سیاسی مادی‌گرایانه و نظام‌های استکباری، انسان و اراده فردی جایگاه محوری دارند. در این دیدگاه، اراده جامعه و مشیت الهی نادیده گرفته می‌شود. از این رو، حذف و ترور به‌عنوان مؤثرترین راهبرد برای مقابله با رقبا در دستور کار قرار می‌گیرد. این نظام‌ها معتقدند با ترور رهبران جناح مقابل می‌توانند موانع را از سر راه بردارند و بدون هیچ مقاومتی به اهداف خود دست یابند. نمونه‌ای از این تفکر در قرآن کریم، در داستان فرعون قابل مشاهده است. هنگامی که به فرعون خبر رسید که پسری در آینده سلطنت او را نابود خواهد کرد، تصمیم گرفت تمامی نوزادان پسر را، حتی با احتمال اندک، از بین ببرد. اما تقدیر الهی بر این قرار گرفت که حضرت موسی(ع) در همان کاخ فرعون رشد کند و در نهایت او را نابود سازد. این حکایت نشان می‌دهد که اراده الهی فراتر از تدابیر انسانی است و قدرت‌طلبان ناکام می‌مانند. از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، مسئله ترور به‌عنوان ابزاری برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی توسط گروه‌های ضدانقلاب دنبال شد. سازمان مجاهدین خلق (منافقین) با شعار «قطع رئوس نظام» به ترور شخصیت‌های انقلاب پرداخت. این اقدامات همراه با حملات گروه‌های دیگری همچون چریک‌های فدایی خلق و حزب دمکرات کردستان، آغازگر جنگی تمام‌عیار علیه نظام و مردم ایران بود. حتی بنی‌صدر، رئیس‌جمهور معزول، آشکارا اذعان داشت که برای استقرار جمهوری دلخواه‌شان، ناگزیر به حذف فیزیکی مقامات جمهوری اسلامی هستند.
رژیم صهیونیستی در منطقه، یکی از برجسته‌ترین حکومت‌هایی است که سیاست خود را براساس ترور و خشونت استوار کرده است؛ این رژیم در طول تاریخ شخصیت‌های سیاسی، نظامی، دانشمندان و دانشگاهیان جهان اسلام را هدف قرار داد تا مقاومت و نهضت‌های ضداسرائیلی را سرکوب کند. در 70 سال اخیر، هیچ گروهی به اندازه سازمان مجاهدین خلق ترور را به‌عنوان ابزار اصلی خود به‌کار نگرفته است. این گروهک بیش از 17هزار نفر از مسئولان نظام جمهوری اسلامی و مردم عادی را به شهادت رسانده است. با این حال، چنین اقداماتی نه‌تنها قدرتی برای آنان به ارمغان نیاورد، بلکه سقوط و نابودی خودشان را تسریع کرد.
تاریخ نشان داده است که ترور، به‌عنوان ابزاری برای حذف رقبا هرگز به قدرت‌گیری پایدار منجر نمی‌شود؛ حتی در رویدادهایی مانند حادثه کاخ دادگستری، اگر انگیزه‌های شخصی مطرح نباشد، باید آن را در چارچوب تلاش‌های ناکام برای حذف رقیب تحلیل کرد. چنین اقداماتی عمر گروه‌های تروریستی را کوتاه‌تر می‌کند و شکست آنان را به تعویق نمی‌اندازد. این روایت گواه روشنی است بر اینکه قدرت حقیقی از مسیر عدالت، خدمت به مردم و هماهنگ با اراده الهی به‌دست می‌آید، نه از طریق ترور و خشونت.

تبارشناسی ترور
عباس سلیمی نمین، پژوهشگر تاریخ

در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران، ترورهای دشمنان انقلاب همواره به 2منظور اصلی دنبال شده‌اند؛ نخست، حذف نیروهای فکری و مولد اندیشه در جبهه انقلاب و دوم، ایجاد رعب و وحشت در دل مردم. از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان در تلاش بودند تا با هدف قرار دادن افرادی که نقش اساسی در هدایت و شکل‌دهی نهضت داشتند، نگذارند اندیشه‌های انقلابی در جامعه ایرانی به‌طور کامل ریشه دواند و گسترش یابد.
ترورهایی که در اوایل انقلاب آغاز شد، دقیقا بر همین مبنا بود که دشمنان می‌خواستند جامعه ایرانی را از افراد متفکر و صاحب‌نظر تهی سازند؛ چراکه نهضت اسلامی‌اي که در سال1357 به پیروزی رسید، دارای پشتوانه فکری- عقیدتی عمیق و بنیانی بود. ترور شهیدان محمد مفتح و مرتضی مطهری در ماه‌های ابتدایی انقلاب اسلامی، نمونه‌ای بارز از تلاش دشمن برای از بین بردن اندیشمندان و متفکرانی بود که در مسیر هدایت انقلاب و تبیین اصول آن نقش بسزایی داشتند. ازاین‌رو، پس از این جنایات، مردم و انقلاب از دیدگاه‌ها و نظریات این افراد بزرگ محروم شدند و فضای خالی فکری‌ای به‌وجود آمد که پر کردن آن نیازمند زمان و تلاش مضاعف بود.
در سوی دیگر، دشمن از یک رویکرد متفاوت در ترورها استفاده می‌کرد که هدف آن عبارت بود از ایجاد رعب و وحشت در دل مردم و ناامن کردن فضای جامعه. اینگونه اقدامات تروریستی بیشتر به‌دنبال این بودند که جامعه ایرانی را از هرگونه وحدت و همدلی جدا و روحیه مردم را تضعیف کنند. دشمن با این شیوه می‌خواست ضربات خود را از طریق ترورهای کور به مردم و جامعه وارد کند و در این مسیر هیچ‌کس، حتی افراد عادی و بی‌گناه نیز از این تهدیدات مصون نماندند. ترورهای منافقین و ورود به منازل مردم، برای کشتن هر کسی که به‌نحوی دارای هویت مذهبی و انقلابی بود، نمونه‌هایی از این نوع ترورها هستند که به‌ویژه در ابتدای انقلاب موجب ایجاد فضای رعب و ترس در جامعه شد.
اما در شرایط کنونی، دشمنان و به‌ویژه رژیم صهیونیستی که پس از مدت‌ها ارتکاب جنایات در غزه، هیچ‌یک از اهداف خود را محقق نکرده‌اند، در وضعیتی به‌سرمی‌برند که مجبور به پذیرش شکست و ناکامی در دستیابی به اهداف خود شده‌اند. آنها که در مقابله با مردم و مقاومت اسلامی نتواسته‌اند به پیروزی دست یابند، اکنون به ترور به‌عنوان آخرین راه‌حل روی آورده‌اند تا شاید بتوانند تأثیری بر روند رو به رشد مقاومت و جبهه ضد‌اسرائیلی بگذارند. اما باید گفت که ترورهایی که رژیم صهیونیستی در پیش گرفته است، نه‌تنها منجر به موفقیت نخواهد شد، بلکه هرگز نمی‌تواند در مسیر تحقق اهداف آنها در غزه و منطقه نقش مؤثری ایفا کند. به‌نظر من، ترورها ادامه خواهند داشت ولي درنهایت راه به جایی نخواهند برد و فقط ضعف و شکست بیشتر دشمن را نمایان خواهند ساخت.

سوابق شهید مقیسه
  تحصیلات
دارای تحصیلات حوزوی

  سوابق اجرایی
  آغاز فعالیت در دادسرای انقلاب اسلامی از سال۱۳۶۰
  دادیار زندان اوین طی سال‌های۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴
  ناظر زندان قزل‌حصار در سال‌های۱۳۶۴ تا ۱۳۶۵
  ناظر و سرپرست زندان گوهردشت طی سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷
  رئیس شعبه۲۸ دادگاه انقلاب تهران
  انتقال به دیوان‌عالی کشور در سال 1399
  ریاست شعبه۵۳ دیوان‌عالی کشور

  نکات ویژه
  دارای سابقه حضور در مناطق عملیاتی طی سال‌های دفاع‌مقدس
  قضاوت پرونده‌های امنیتی در رابطه با منافقین، داعشی‌ها و مخلان امنیت مردم
  قرار گرفتن در فهرست تحریمی اتحادیه اروپا در فروردین‌1390
  قرار گرفتن در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا در آذر 1398
  قرار گرفتن در فهرست تحریم‌های وزارت امور خارجه کانادا در خرداد1402

  مهم‌ترین پرونده‌ها
  بررسی پرونده‌های مربوط به اقدام‌های تروریستی منافقین
  رسیدگی به پرونده ترور ناموفق علی رازینی در سال1377 ازسوی فرقه موسوم به مهدویت
  رسیدگی به پرونده برخی اغتشاشگران حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری 1388
  رسیدگی به پرونده اتهام‌های مهدی هاشمی ‌رفسنجانی
  رسیدگی به پرونده بابک زنجانی در سال1396
  رسیدگی به پرونده فعالیت‌های سران فرقه بهائیت در سال1398
  بررسی پرونده‌های مختلف در حوزه اخلال در امنیت روانی جامعه در فضای‌ مجازی
  رسیدگی به پرونده اتهام‌های برخی مقام‌های دولت‌های نهم و دهم در سال1397
  رسیدگی به پرونده‌های مربوط به متهمان امنیتی و اقدام علیه امنیت ملی در شعبه۲۸ دادگاه انقلاب
  بررسی پرونده‌های مربوط به جاسوسی

سوابق شهید رازینی
  سوابق علمی
 تحصیلات حوزوی در حوزه علمیه قم و حضور در درس استادانی ازجمله آیت‌الله وحید خراسانی، آیت‌الله مرتضی حائری‌یزدی، آیت‌الله بهشتی، آیت‌الله مفتح، آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله مصباح یزدی و...
 فارغ‌التحصیل کارشناسی حقوق در دانشگاه تهران
 دارای کارشناسی ارشد حقوق جزا و حقوق خصوصی از دانشگاه شهید بهشتی
 فارغ‌التحصیل دکترای حقوق از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

  مسئولیت‌های اجرایی
 حضور در شورای مدیریت مدرسه حقانی پس از انقلاب اسلامی
 فعالیت به‌عنوان دادستان انقلاب تهران طی سال‌های۱۳۶۳ تا ۱۳۶۶
 رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در سال1365
 انتصاب به سمت حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت ازسوی امام‌خمینی(ره) در خرداد1366
 تشکیل دادگاه ویژه تخلفات جنگ با حکم امام‌خمینی (ره) در مرداد1367
 فعالیت به‌عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت از سال۱۳۶۶ تا اوایل دهه۹۰
 فعالیت به‌عنوان رئیس‌کل دادگستری استان تهران به‌مدت10سال(۱۳۷۳تا۱۳۸۳)
 رئیس دیوان عدالت اداری(۱۳۸۳-۱۳۸۸)
 نمایندگی مردم در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری در سال1385

  فعالیت‌های فرهنگی
 عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاه‌ها با حکم رهبرمعظم انقلاب
 عضو هیأت امنای مرکز علوم اسلامی خواهران (جامعه الزهرا(س)) با حکم رهبرمعظم انقلاب
 عضو هیأت مؤسس دانشکده معارف وابسته به جامعه‌الزهرا(س)
 ریاست دانشکده علوم قضایی
 عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران
 عضو هیأت مؤسس دانشگاه پیام‌نور رزن، همدان

  مهم‌ترین اقدام‌ها و پرونده‌ها
  بررسی پرونده‌های متهمان مواد‌مخدر در سال1359
  رسیدگی به پرونده‌های تروریست‌های گروهک منافقین در شهرهایی ازجمله تهران، بجنورد و مشهد
  رسیدگی به پرونده سیدمهدی هاشمی، برادر داماد آیت‌الله منتظری در دادگاه ویژه روحانیت
  رسیدگی قاطع به جرائم عناصر نفوذی و خرابکاران در دوران ریاست بر دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ
   بررسی پرونده فرجام‌خواهی محمدعلی نجفی، شهردار پیشین تهران

پیرو مکتب شهادت
علی رازینی، روز شنبه در حالی طی عملیات تروریستی به شهادت رسید که در سال1377 نیز هدف حمله تروریستی ناموفق قرار گرفته بود. در دی1377 و هنگامی که شهید رازینی مسئولیت ریاست‌کل دادگستری استان تهران را برعهده داشت، مورد سوءقصد تروریستی قرار گرفت و به‌شدت مجروح شد. در جریان آن حمله تروریستی، یک بمب آهن‌ربایی که توسط موتورسواران به‌خودروی حامل وی متصل شده بود، منفجر و وی به‌شدت مجروح شد. 19دی‌1377 بود که به‌دنبال این سوءقصد، رهبرمعظم‌انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با حضور در بیمارستان از علی رازینی عیادت کردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جریان آن عیادت، پس از اینکه در جریان گزارش پزشکی و وضعیت جسمی رازینی قرار گرفتند، صحت و سلامتی هرچه سریع‌تر وی را از درگاه خدای متعال خواستار شدند و فرمودند: «این امتحان الهی بود و اینگونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ همه‌ ما در آرزوی شهادتیم. ان‌شاءالله خداوند این را وسیله‌ای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد.»
حجت‌الاسلام رازینی در آن دیدار جمله‌ای به‌یادماندنی خطاب به رهبر معظم‌انقلاب بیان کرد: «ما پیرو مکتب «والله ان قطعتموا یمینی» هستیم، امیدواریم این کسالت، به انجام وظیفه در راه دفاع از اسلام و ولایت، لطمه نزند».

پیام تسلیت رهبرمعظم انقلاب در پی شهادت 2قاضی برجسته
در پی شهادت 2تن از قضات برجسته قوه‌قضاییه رهبرمعظم انقلاب‌اسلامی پیامی صادر کردند. متن پیام حضرت‌آیت‌الله‌خامنه‌ای به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
شهادت عالِم مجاهد جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج‌شیخ‌علی رازینی و همکار ایشان قاضی شجاع جناب آقای حاج‌شیخ‌محمد مقیسه رضوان‌الله علیهما را به بازماندگان مکرم ایشان تبریک و فقدان آنان را تسلیت عرض می‌کنم.
شهید رازینی در گذشته نیز در معرض سوءقصد بدخواهان قرار گرفته و سال‌ها رنج جانبازی را تحمل کرده بودند. دو برادر گرامی ایشان قبلا به شهادت رسیده‌اند.
رحمت و رضوان خدا بر همه آنان و بر خانواده‌های باگذشت و صبورشان باد.
سیدعلی خامنه‌ای
۲۹دی۱۴۰۳



 

این خبر را به اشتراک بگذارید