خورشت فسنجان
روش تهیه
1.مغز گردوی آسیاب شده را همراه پیاز رنده شده و سرخ شده با زردچوبه تفت دهید. 3پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
2.وقتی گردوها 5 دقیقه جوشیدند، رب گوجهفرنگی را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گردوها همراه با رب گوجه 20دقیقه دیگر بجوشند.
3.مرغها را که 2ساعت با نمک و فلفل مزهدار کردهاید با حرارت ملایم سرخ کنید. برای اینکه بوی مرغ گرفته شود کمی زردچوبه روی آن بپاشید و زردچوبه را تفت دهید.
4.بعد از 20دقیقه که گردوها پخت رب انار را به همراه نمک، فلفل، آبلیمو و شکر به گردوها اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود.
5. اگر آب خورشت کم بود به میزان لازم آب سرد داخل آن بریزید و نیم ساعت دیگر اجازه دهید تا مواد با حرارت ملایم بپزد.
6.بعد از پخت گردوها، مرغها را داخل خورشت اضافه کنید.
7.بعد از اینکه مرغها داخل گردوها پخت، چاشنی غذا را تست کنید و اگر به چیزی احتیاج داشت اضافه کنید تا خورشت جا بیفتد.
نکـته
میتوانید در مرحله تفتدادن گردوها، چندتکه یخ کوچک به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به گردوها شوک وارد شود و روغن زیادی پس بدهد.
اگر خورشت فسنجان ترش دوست ندارید، باید باز هم برای طعم بهتر و خوشرنگتر شدن خورشت، حدود یک قاشق غذاخوری سرخالی شکر به آن اضافه کنید.
اگر بخواهید فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید بهتر است برای قشنگتر شدن خورشت، گوشت را بهصورت قلقلی داخل آن بریزید.
برای لعابدار شدن خورشت میتوانید در نیم ساعت آخر باتوجهبه مقدار خورشت، یک عدد سیبدرختی را با رنده ریز داخل آن رنده کنید تا غلیظتر شود.
بعد از جاافتادن خورشت فسنجان میتوانید ۲ قاشق غذاخوری شکر را به همراه یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده به آن اضافه کنید.