• سه شنبه 18 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 7 رجب 1446
  • 2025 Jan 07
دو شنبه 17 دی 1403
کد مطلب : 245420
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZ4mo
+
-

روان‌پریشی صهیونیست‌ها در جنگ روانی حماس

انتشار فیلم‌های جدید از اسرای اسرائیلی، مقامات صهیونیستی‌ را آشفته و دستپاچه کرده است

گزارش2
روان‌پریشی صهیونیست‌ها در جنگ روانی حماس

رضا عمویی-روزنامه‌نگار

دختر جوان 19ساله‌ای که 2سال پیش با طناب پوسیده اسرائیل به چاه سربازی رفت و در پاییز سال گذشته در عملیات طوفان‌الاقصی توسط نیروهای حماس به اسارت درآمد، به‌تازگی در ویدئویی 3ونیم‌دقیقه‌ای با گلایه از مقامات تل‌آویو می‌‎گوید: «من فقط 19سال دارم.  من بیشتر زندگی‌ام را در پیش رو دارم؛ اما اکنون تمام زندگی‌ام متوقف شده است... دنیا شروع به فراموش‌کردن ما کرده‌است. هیچ‌کس به فکر ما نیست. ما در یک کابوس زندگی می‌کنیم.»  این دختر اسیر با نام لیری الباگ، سرباز دیده‌بانی ارتش اسرائیل در پایگاه نظامی‌ای در نزدیکی مرز غزه بود که در حمله هفتم اکتبر پارسال وقتی که 15سرباز دیده‌بانی کشته شدند، به همراه 6نفر دیگر به اسارت درآمد. او و بسیاری دیگر از اسرای اسرائیلی که فیلم اسارت‌شان پخش شده، بارها درخواست آزادی خود را مطرح کرده‌اند. این فیلم‌ها هم از سوی حماس منتشر می‌شود و بارها برای آزادی اسرا پای میز مذاکره رفته؛ اما به‌نظر می‌‌رسد که مشکل آزادی اسرای اسرائیلی در جای دیگری است.

آشفتگی صهیونیست‌ها از جنگ روانی
اولین بار نیست که حماس فیلم‌هایی از اسرای اسرائیلی منتشر می‌کند و انتشار این فیلم‌ها توانسته به میزان زیادی مقامات صهیونیست‌ را آشفته و دستپاچه کند:

اعتراف به جنگ روانی: روزنامه انگلیسی ایندیپندنت گزارش داده‌است که مقامات اسرائیل انتشار ویدئو از اسرا را جنگ روانی می‌دانند و این اقدام حماس را محکوم می‌کنند. این گزارش نشان می‌دهد که مقامات صهیونیست در برابر جنگ روانی حماس خسته شده‌اند.

ممنوعیت پخش فیلم‌های حماس: از سوی دیگر تایمز اسرائیل گزارش داده‌است که بیشتر رسانه‌های اسرائیلی ویدئوهایی را که حماس منتشر می‌کند پخش نمی‌کنند؛ مگر اینکه خود خانواده‌ها صراحتا درخواست پخش کنند. خانواده آلباگ هم از رسانه‌ها خواسته‌اند که ویدئوی او را منتشر نکنند؛ اگرچه به رسانه‌ها اجازه داده‌اند تصاویری از این فیلم را پخش کنند.

چرا صهیونیست‌ها می‌ترسند؟
عدم‌انتشار فیلم‌های حماس در رسانه‌های اسرائیلی حاکی از تأثیرگذاربودن این فیلم‌هاست. ولی چرا این فیلم‌ها تأثیرگذارند؟

ارتباط موفق حماس با مخاطب اسرائیلی:  بخش مهمی از فیلم‌های منتشرشده توسط مقاومت حماس تا‌کنون به زبان عبری و با زیرنویس انگلیسی و عربی بوده است. انتشار این پیام‌ها و فیلم‌ها به زبان عبری نشان از آن دارد که حماس توانسته با مخاطب اسرائیلی وارد ارتباط شود و پیام خود را بی‌واسطه منتقل کند.

نمایش موفق قدرت از سوی حماس:  با گذشت 15‌ماه جنگ مداوم و زیروروکردن غزه با بمب‌های مختلف و تحمیل طولانی‌ترین و پرهزینه‌ترین جنگ علیه اسرائیل، حماس همچنان توانایی پرتاب راکت و موشک به‌سوی اراضی اشغالی را دارد. ادامه فعالیت نظامی حماس پس از 15‌ماه جنگ، نمایش موفق قدرت این گروه مقاومت فلسطینی در برابر اسرائیل است.

فراخوان‌های موفق حماس: از سوی دیگر پیش از جنگ غزه، نیروهای حماس با تولیدات صوتی و تصویری موفقیت‌هایی را برای همراهی با افکارعمومی اسرائیل به‌دست آورده بودند. انتشار سرود «من سرباز نخواهم شد» در سال2015 خطاب به جوانان اسرائیلی نمونه موفق از فعالیت‌های رسانه‌ای حماس برای جلب نافرمانی مدنی در صفوف ارتش اسرائیل است. این سرود با توجه به موج مخالفت‌ها در اسرائیل علیه سربازی اجباری، در سال2015 با استقبال زیادی روبه‌رو شد و توانست بخشی از جامعه ناراضی اسرائیلی را جذب کند. در بخشی از این آهنگ گفته شده بود: «آنها (فرماندهان ارتش اسرائیل) ما (سربازان) را نابود می‌‎‌کنند و سربازان را با تابوت برمی‌گردانند.»

بی‌سرانجامی وعده‌های مقامات تل‌آویو: یکی دیگر از دلایل ترس و نگرانی اسرائیلی‌ها در برابر حماس، بی‌سرانجامی و پوچ‌بودن وعده نتانیاهو و دیگر مقامات صهیونیست برای آزادی اسراست. با وجود آنکه نتانیاهو از 2ماه پیش وعده 5میلیون دلاری جایزه برای افشای محل اسرا در غزه به‌ازای آزادی هر گروگان اسرائیلی را داده است اما هنوز هیچ اسیر اسرائیلی از این طریق آزاد نشده است و آمار اسرای اسرائیلی در دست حماس بین 120 تا 200نفر اعلام شده است.


اسرائیلی‌ها از موفقیت حماس در جنگ روانی می‌گویند
بسیاری از ناظران و کارشناسان داخل اراضی اشغالی به موفقیت حماس در جنگ روانی اذعان دارند.

یاکوف کاتز، روزنامه‌نگار اسرائیلی و سردبیر سابق روزنامه جروزالم‌پست: حماس از فیلم‌های منتشرشده از اسرا بسیار هوشمندانه استفاده می‌کند تا بتواند مردم اسرائیل را با صدای بلندتری علیه کابینه نتانیاهو و مقامات سیاسی بسیج کند.

گابی ویمن، استاد بازنشسته ارتباطات در دانشگاه حیفا: هیچ راهی وجود ندارد که بتوانیم آسیب، استرس، اضطراب، غم، ترس و بدبینی شهروندان اسرائیلی را که اکنون بخشی از وضعیت دائمی‌شده اسرائیل هستند، کاهش دهیم. این واقعیت که حماس موفق به اسارت برخی افراد شده، به آنها این توانایی را داده است که هر زمان که بخواهند می‌توانند با فیلم‌ها و تصاویر اسرا به قلب اسرائیلی‌ها خنجر بزنند.

بن‌بست تل‌آویو در مذاکره با حماس
با وجود برگزاری چندین دور مذاکره برای آزادی اسرای اسرائیلی، تا‌کنون تل‌آویو در این مذاکرات نتوانسته به نتیجه دست یابد:

12دور مذاکره:  تا‌کنون 12دور مذاکره برای آزادی اسرا انجام شده که هیچ‌کدام به نتیجه نرسیده‌است.
 
خانواده‌های اسرای اسرائیلی در غزه: نتانیاهو مانع توافق مبادله اسرا است. جنگ باید متوقف شود. خانواده‌های اسرای اسرائیلی در نوار غزه با انتقاد شدید از عملکرد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی، اعلام کردند که او به بهانه‌های مختلف مانع پیشرفت در مذاکرات مبادله اسرا شده‌است و به جای پایان‌دادن به جنگ، آن را طولانی‌تر می‌کند.

خودکشی در میانه مذاکرات:  سخنگوی نظامی گروهان‌های قدس از خودکشی نافرجام یکی از اسرای اسرائیلی در غزه خبر داد. ابوحمزه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تیم پزشکی گروهان‌های قدس موفق به نجات جان یکی از اسرای صهیونیستی شد که به‌دلیل شرایط روانی وخیم خود اقدام به‌خودکشی کرده بود.

مذاکرات به لحظات حساس نزدیک شده‌است: روز یکشنبه روزنامه «العربی الجدید» اعلام کرد که این‌روز‌ها در مذاکرات بین حماس و اسرائیل بسیار سرنوشت‌ساز است.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید