• سه شنبه 18 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 7 رجب 1446
  • 2025 Jan 07
یکشنبه 16 دی 1403
کد مطلب : 245261
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/DRXjq
+
-

تهدیدهای دنیای مدرن برای کودکان

شناخت بیماری‌های کودکان در دنیای مدرن باعث شناخت و کاهش عوامل خطرآفرین می‌شود

تهدیدهای دنیای مدرن برای کودکان

با پیشرفت علم، شیوه زندگی انسان‌ها دچار تغییرات مختلفی شده است. تغییر در رژیم و عادات غذایی خانواده‌ها، تغییر در مشاغل و کم‌شدن تحرک افراد، افزایش شهرنشینی و گسترش شهرهای بزرگ و پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه علم پزشکی ازجمله عواملی هستند که نوع بیماری کودکان در دنیای مدرن را هم تغییر داده‌‌اند. به همین دلیل شناخت بیماری‌های کودکان در دنیای مدرن، به شما این امکان را می‌دهد که عوامل خطرآفرین برای کودک را شناسایی کنید و اقدامات لازم  برای پیشگیری را انجام دهید. قدم اول در پیشگیری از بیماری‌های مختلفی که سلامت کودک را به خطر می‌اندازند، آگاهی و کسب دانش کلی و سطحی نسبت به عوامل‌ بیماری‌زا و علائم بیماری است که هر پدر و مادری باید از این موارد آگاه باشد.

چاقی
یکی از بیماری‌هایی که امروزه به‌طرز چشمگیری در حال افزایش است و سلامت کودکان را تهدید می‌کند، چاقی است. دیابت، فشارخون بالا و افزایش کلسترول ازجمله عوارض این بیماری است که معمولا تا بزرگسالی با کودک همراه است. تغذیه مناسب و تحرک کافی از راه‌های درمان چاقی است. تشویق کودکان به انجام فعالیت‌های جسمی، مانند پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری از بروز چاقی در کودکان جلوگیری می‌کند. این در حالی است که با گسترش استفاده از تلفن‌های همراه و رایانه‌ها و افزایش عادت‌های غذایی ناسالم در میان کودکان، خطر چاقی و بروز مشکلات ناشی از آن بیش از پیش سلامت کودکان را تهدید می‌کند. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین وظایف شما کنترل رژیم غذایی کودک و توجه به فعالیت‌های جسمی اوست. خرید تلفن‌همراه و رایانه یکی از عوامل مهمی است که کودک را به پرخوری و بی‌تحرکی تشویق می‌کند؛ به همین دلیل باید در خرید این تجهیزات تا رسیدن کودک به سن مناسب، مقاومت کنید.

بیماری‌های غیرواگیر
سرطان به یکی از جدی‌ترین تهدیدها برای سلامت انسان تبدیل شده است. امروزه بیماری کودکان و بزرگسالان تنها به بیماری‌های واگیردار محدود نمی‌شود. وراثت، رژیم غذایی نامناسب و استعمال دخانیات ازجمله دلایل بروز سرطان در بزرگسالان است. وراثت همچنین احتمال بروز سرطان در کودکان را افزایش می‌دهد اما تحقیقات نشان می‌دهد که چنین مواردی بسیار نادر است. سرطان در دوران کودکی معمولا از یک جهشDNA  آغاز می‌شود. این جهش ارثی نیست و کودک در آینده آن را به نسل‌های بعدی منتقل نخواهد کرد. با وجود تمام این موارد، دلیل بروز سرطان در کودکان همچنان نامعلوم است. سرطان خون، غدد لنفاوی، کلیه و استخوان ازجمله شایع‌ترین انواع سرطان در کودکان است. اکثر سرطان‌های دوران کودکی قابل درمان هستند. پیشرفت‌های زیادی که در زمینه درمان سرطان صورت‌گرفته باعث بازگشت سلامت  به کودکان درگیر با سرطان شده است. از آنجا که بدن کودکان در مقابل شیمی‌درمانی و پرتودرمانی واکنش مثبت نشان می‌دهد، نرخ بقای کودکان در مقایسه با نرخ بقای بزرگسالان مبتلا به سرطان بیشتر است. پس برای حادثه رخ‌‌نداده از پیش نگران نباشید اما درنظر داشته باشید که علائم بیماری را در کودک نادیده نگیرید.

اختلالات روانی
بیماری‌ها و اختلالات روانی ازجمله بیماری‌های جدید در دنیای مدرن هستند. تحقیقات نشان می‌دهد، اگر به اختلالات روانی در کودکی توجهی نشود، مشکلات زیادی در بزرگسالی گریبان‌گیر افراد می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد، افرادی که از اختلالات روانی رنج می‌برند بیش از سایر افراد جامعه، درگیر مشکلات مالی، قانونی، سلامتی و بهداشتي می‌شوند و افسردگی و اضطراب ازجمله اختلالات روانی رایج بين اين اشخاص است.

آلودگی هوا
افزایش آلاینده‌ها و آلودگی ‌هوا در شهرهای بزرگ، سلامت تمام افراد جامعه را به خطر می‌اندازد اما کودکان به دلایل مختلفی در مقابل آلودگی هوا آسیب‌پذیرتر هستند. کامل نشدن روند رشد ریه‌های کودکان، تنفس بیشتر از راه دهان، تنفس و البته تحرک بیشتر کودکان ازجمله دلایل آسیب‌پذیری آنان است. با گسترش و پیشرفت شهرها، آلودگی هوا نیز ازجمله مواردی است که برای حفظ سلامت کودکان باید به آن توجه کرد. آلودگی هوا، میزان یادگیری و تمرکز کودکان را کاهش می‌دهد. بروز مشکلات قلبی و تنفسی، تضعیف ایمنی و بروز مشکلات پوستی ازجمله عوارض آلودگی هوا بر سلامت کودکان است. مشکلات قلبی و ریوی ناشی از آلودگی هوا، معمولا تا سنین بزرگسالی با کودک همراه خواهد بود. برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا، خروج از منزل با کودک، اواخر شب و اوایل صبح زمان مناسب‌تری به‌نظر می‌رسد.پرورش گیاه در منزل نیز از روش‌هایی است که به حفظ سلامت کودک شما در مقابل آلودگی هوا کمک می‌کند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید