• پنج شنبه 2 اسفند 1403
  • الْخَمِيس 21 شعبان 1446
  • 2025 Feb 20
پنج شنبه 6 دی 1403
کد مطلب : 244419
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/GZ1wy
+
-

بدرقه پیکر «شوکت» هنر ایران

ژاله علو به خاک سپرده شد

بدرقه پیکر «شوکت» هنر ایران

پیکر ژاله علو، هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون روز گذشته از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) بدرقه شد.
سیدعباس صالحی وزیر ارشاد، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد، اتابک نادری مدیرکل هنرهای نمایشی، منوچهر شهسواری دبیر جشنواره فیلم فجر، ایرج راد، هادی مرزبان، بیوک میرزایی،  سیدعباس عظیمی مدیر مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، ‌اللهیاری مدیرعامل بنیاد رودکی، مسعود فروتن، شهره سلطانی، بهزاد فراهانی، مهدی شفیعی، شهرام گیل‌آبادی، ناهید مسلمی، میکاییل شهرستانی، پوران درخشنده، شکرخدا گودرزی،  زهرا سعیدی، شمسی صادقی، اسماعیل محرابی، شهین نجف‌زاده، ماندانا اصلانی، امین اشرفی، مجید حمزه، رامین پورایمان، خیرالله تقیانی‌پور و... از دیگر حاضران بودند.

استودیو شماره۸ رادیو مملو از خاطرات ایشان است
شهین نجف‌زاده، صداپیشه و بازیگر: همه از رفتن بانوی نور، شعر و شور، و اقتدار و افتخار غمگین هستیم. نوری در وجود ایشان روشن شد و همه از نور وجود او سرمست شدیم؛ اما ایشان حریمی داشتند که هر کسی را به این حریم نور و معرفت راهی نبود. دریغ که اسطوره‌ای را از دست دادیم. رادیو به‌خصوص رادیو نمایش خانه اول ایشان بود و حتی همین اواخر گاه به میدان ارگ می‌آمدند و با کودک درون خود ما را شاد می‌کردند. استودیو شماره8 مملو از خاطرات ایشان است.

در راهروهای رادیو می‌ایستادم تا به ایشان سلام کنم
مسعود فروتن،کارگردان و برنامه‌ساز: سال‌ها پیش در شهرستان زندگی می‌کردیم و تنها وسیله سرگرمی‌مان رادیو بود و صدای ژاله (علو) را از آن می‌شنیدیم و می‌خواستیم ببینیم او کیست؟! که در روزنامه‌ها دیدیم او هنرپیشه تئاتر است و گوینده و هنرپیشه سینما. به تهران که آمدم، در راهروهای رادیو می‌ایستادم که به ایشان سلام کنم و افتخارمان بود که جواب‌مان را بدهد.

یادگار دوران طلایی دوبله ایران
ابوالحسن تهامی، مدیر دوبلاژ: من حدود ۱۱سال از ایشان جوان‌ترم و در دوران نوجوانی ایشان را در تئاتر می‌دیدیم و صدایشان را در رادیو می‌شنیدیم. حتی وقتی نقش منفی بازی می‌کرد، هرچند در تماشاگران حس نفرت ایجاد می‌شد، ولی خاطره هنرنمایی او در ذهن تماشاگران می‌ماند. با شنیدن صدای ایشان تصور می‌کردیم چه هنری پشت این صداست. ژاله علو جای ستارگان بزرگ سینمای جهان صحبت می‌کرد. زمانی‌که تازه وارد کار گویندگی شده بودم،
تصور نمی‌کردم ایشان که هنرمندی حرفه‌ای بود با یک تازه‌کار همکاری کند؛ ولی مایه افتخارم است که این همکاری شکل گرفت و ادامه پیدا کرد.

مجسمه ژاله علو را مقابل استودیو8 نصب کنید
بهزاد فراهانی، بازیگر و کارگردان تئاتر: توصیه می‌کنم حرمت این بانو را با نصب مجسمه ایشان در مقابل استودیوی8 به ما نشان بدهید. برای حفظ بزرگی باید عاشق مردم باشیم‌. اگر کشور ما بودجه ساخت تندیس خانم علو را ندارد، ما بچه‌های قدیمی رادیو حاضریم مخارج ساخت آن را بر عهده بگیریم. درود بر ژاله علو که معلم ما بود و درود بر ما که افتخاری بهتر از این نداریم.

هنرمند هراسی از مرگ ندارد
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت: من خانم علو را روی صحنه تئاتر و از دریچه تلویزیون دیده‌ام. من هم از کارهایش مهربانی، نظم، دقت و شفقت را برداشت کردم و جز این نبود. مصداق شعر مولانا بود که، «مرگ اگر مرد است گو پیش من آی/ تا در آغوشش بگیرم تنگ‌تنگ».
هنرمندی که همه ذوق و قریحه خود را در شعر، سینما و گویندگی به کار برد و در همه این امور موفق باشد، چنین هنرمندی از مرگ ترسی ندارد؛ زیرا نقشی از مهر را بر جان‌ها نهاده که هرگز میرا نیست. علو ایشان از مهر این بانو بر مردم است و از اینکه بُخل در او نبود.

 انسان‌بودن اهمیت دارد
 ایرج راد، بازیگر تئاتر: صرفا هنرمندبودن مهم نیست؛ انسان‌بودن نیز اهمیت دارد و ژاله علو یک انسان به تمام معنا بود و امروز در مقابل آنچه با عشق برای مردم انجام داد، تعظیم می‌کنیم. او فقط چهره ماندگار نبود؛ بلکه اخلاق، روح ایرانی و پاکی ماندگاری داشت. اگر ژاله علو تأثیرگذار بود به‌خاطر روح بلندش در این دنیا بود. ‌

این خبر را به اشتراک بگذارید