• جمعه 5 بهمن 1403
  • الْجُمْعَة 24 رجب 1446
  • 2025 Jan 24
سه شنبه 4 دی 1403
کد مطلب : 244157
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/y8qwP
+
-

ماجرای یک‌صرفه‌جویی‌500میلیاردی

پنجمین نشست شهر آرمانی به مرور کارنامه 3‌ساله دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی اختصاص داشت

گزارش
ماجرای یک‌صرفه‌جویی‌500میلیاردی

نیلوفر ذوالفقاری-روزنامه‌نگار

مدیران شهری در دوره فعلی مدیریت شهری تلاش می‌کنند پیوست‌های فرهنگی‌اجتماعی را به پروژه‌ها اضافه کنند تا درنهایت اقدامات این نهاد، جز از ابعاد عمرانی، از بعد فرهنگی‌اجتماعی هم مورد تأیید باشد. با تأکید بر همین موضوع، پنجمین نشست شهر آرمانی در ایوان شمس برگزار شد. مرور کارنامه سه‌ساله دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و تأکید بر لزوم وجود پیوست‌های فرهنگی و ‌اجتماعی در پروژه‌های شهری، مهم‌ترین محورهای این نشست بودند.

 مدیریت شهری به اندیشه پشتیبان، تفکر و گفتمان نیاز دارد
علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران: منتخبان مردم در پارلمان شهری پایتخت در این دوره اهتمام ویژه‌ای به فرایندهای فرهنگی و اجتماعی دارند. در پروژه‌های اجرایی و عملیاتی، آنچه موجب نتیجه مثبت خواهد شد، بهره‌گیری از مطالعات اجتماعی و فرهنگی است. این مهم از دریچه ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی پروژه‌های شهری «اتاف» قابل تحقق است. با بررسی آمار در ادوار مختلف شهرداری تهران، توجه به دغدغه‌های اجتماعی و فرهنگی نمایان می‌شود. پیوست فرهنگی و اجتماعی در پروژه‌های شهری این نگاه را دقیق‌تر نمایش می‌دهد. برای اداره کشور و حکمرانی شهری و مدیریت شهری نیاز به اندیشه پشتیبان، تفکر و گفتمان داریم و مجموعه‌ای مثل دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران از جایگاه و اهمیت بسیاری برخوردار است.


ارزش‌های دینی در« اتاف» پررنگ‌تر شود

سیدمحمدصادق کاظمی، مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران:

نوع نگاه شهرداری در دوره کنونی به مسئله اتاف و مرکز مطالعات در حوزه ساختاری آن از نظر فقهی دارای اهمیت و تأکید بسیاری است. هرآنچه در شهر برای تسهیل زندگی شهروندان انجام می‌شود، اگر با نگاه و هویت ملی‌ همراه شود، موفق خواهد بود. در دوره کنونی مدیریت شهری موضوع اتاف را یک موضوع شرعی می‌دانیم؛ اما اتاف‌پژوهانی که در حوزه شهری در حال فعالیت هستند باید با نگاه دینی به اتاف توجه کنند. تاریخ تهران عمدتا دارای ابعاد مذهبی است. ضرورت دارد محققان و اتاف‌پژوهان دینی در این فعالیت به همکاری دعوت شوند تا ارزش‌های دینی در اتاف پررنگ‌تر شود.


ورود جدی به « اتاف»
مهدی صادقی‌کجانی، مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران:

دوره گذشته دوره‌ای بود که می‌توان گفت به دفتر مطالعات اجتماعی شهرداری تهران توجه جدی نشد و حتی از حیث بودجه و مالی نیز افت جدی داشت. در این دوره به حمایت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران فعالیت خود را در 3حوزه اتاف، سند تحول اجتماعی و فرهنگی و شبکه اجتماعی ادامه می‌دهیم. موضوع شبکه اجتماعی آغاز راهی بود که شهرداری تهران تا‌کنون به آن وارد نشده و سال آینده جدی‌تر به این حوزه وارد خواهیم شد. اکنون پروژه‌های جدی شهری را در حوزه ارزیابی اتاف انجام داده‌ایم. این مهم با بودجه‌ای حداقلی به انجام رسید و با وجود این بالغ بر 500میلیارد تومان صرفه‌جویی در هزینه‌های شهرداری داشته که بی‌سابقه است.

اهمیت استفاده از منابع انسانی
محمدرضا چیت‌ساز، تهران‌شناس و پژوهشگر ارزیابی شهری:

در دوره کنونی مدیریت شهری به موضوع اتاف توجه جدی شده‌است. هیچ معاونتی در مدیریت شهری به اندازه معاونت اجتماعی و فرهنگی دارای ثروت متخصص در حوزه اتاف نیست و این معاونت باید از منابع انسانی و پژوهشگرانی که در سال‌های گذشته مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند، استفاده کند‌.

آینده پایتخت در دست « اتاف» است
اصغر مهاجری، پژوهشگر:

برای غلبه بر مدیریت چندپاره و تکه‌تکه مدیریت شهری تنها راه اجرای پروژه‌های اتاف است؛ چراکه با مدیریت چندپارچه نمی‌شود پایتخت را اداره کرد. برای جلوگیری از ضررها باید ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی در همه پروژه‌ها اجرا شود تا پیامدهای منفی حداقلی در شهر داشته باشیم. لازم است دانشگاه‌ها در کنار شهرداری قرار بگیرند و به‌طور جدی به این حوزه وارد شوند. اکنون شهرداری تهران در این مسیر پیشگام است و در حال صرف اعتبار و هزینه است. آینده پایتخت در دست اتاف است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید