• جمعه 14 دی 1403
  • الْجُمْعَة 3 رجب 1446
  • 2025 Jan 03
یکشنبه 2 دی 1403
کد مطلب : 244016
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BgVBk
+
-

تروریست دیروز؛ شریک امروز

آمریکا با اینکه همواره خود را دشمن و مخالف تروریسم جهانی معرفی می‌کند، با سیاست دوگانه تمام‌قد حامی گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی است. نگاهی به گزارش‌های تاریخی به ما نشان می‌دهد که آمریکا در برخورد با مقوله تروریسم نوعی رفتار دوگانه و متناقض را دنبال کرده است.

تحریرالشام
  گروه مسلح تحریرالشام پس از درگیری 10روزه با نیروهای دولتی سوریه توانستند دمشق، پایتخت این کشور را به تسلط خود درآورند و رهبر این گروه مسلح یعنی ابومحمدالجولانی با اسم اصلی احمد حسین الشرع امروز به‌عنوان برجسته‌ترین شخصیت سیاسی-نظامی کشور سوریه محسوب می‌شود.
  تعیین جایزه برای بازداشت جولانی: گروه تحریرالشام در ۳۱مه۲۰۱۸ توسط دولت آمریکا به‌عنوان گروه تروریستی شناخته و برای بازداشت و یا معرفی شخص جولانی 10میلیون دلار جایزه تعیین شد.
  لغو جایزه جولانی: پس از تحولات سوریه و سقوط بشار اسد در این کشور که موجب شد گروهی ضدایرانی و ضدمحور مقاومت روی کار بیاید، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در پی دیدار هیأت آمریکایی با ابومحمد الجولانی، سرکرده هیأت تحریرالشام، پاداش ۱۰میلیون دلاری را که در گذشته در ازای اطلاعاتی از الجولانی درنظر گرفته بود، حذف کرده است.
  پیشینه متناقض آمریکا: سیاست دوگانه آمریکا در قبال گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی امر جدیدی نیست و پیش از این هم مشاهده شده بود که آمریکا، گروهی را در ابتدا به‌عنوان گروهی تروریستی اعلام می‌کند و بعد با لغو تروریستی بودن آن گروه یا سازمان دست به همکاری با کسانی می‌زند که تاپیش از این تروریست شناخته می‌شدند. حتی در برخی مواقع دولت آمریکا به شکل مخفیانه که بعدا فاش شده است از گروه‌هایی که تروریست معرفی کرده بود حمایت و با آنها همکاری داشته است.

منافقین (سازمان مجاهدین خلق)
  تروریستی اعلام کردن منافقین: در ۷اکتبر۱۹۹۷م (۱۵مهر۱۳۷۶ش) وزارت خارجه‌ آمریکا، سازمان منافقین را رسما به‌عنوان سازمان‌های تروریستی اعلام کرد.
  حذف منافقین از فهرست تروریستی: در سال1391 مصادف با 28سپتامبر2012 وزارت امور خارجه آمریکا نام سازمان مجاهدین خلق را از فهرست تروریستی خود حذف کرد. در پی این اقدام اموال و دارایی‌های این سازمان دیگر مسدود نیستند و معامله شهروندان آمریکایی با این سازمان منع قانونی ندارد.
  ارتباط آمریکا با منافقین: امروزه آمریکا با سازمان مجاهدین خلق ارتباط نزدیکی دارد و سیاستمداران مایک پمپئو و جان بولتون به‌عنوان اصلی‌ترین سران دولت ترامپ دیدارهای صمیمی و مهمی را با اعضای سازمان برقرار می‌کنند.

داعش
  داعش تروریست: گروه تکفیری - سلفی داعش که از زیر مجموعه‌های گروه القاعده است توسط آمریکا گروهی تروریستی شناسایی شده بود و حتی با شروع اوت۲۰۱۴ و قدرت گرفتن داعش در کشور عراق، ایالات متحده یک گروه ائتلافی از همراهان برای مقابله نظامی با داعش تشکیل داد.
  داعش همکار: شواهدی دال بر ارتباط نزدیک آمریکا با داعش در دسترس است؛ برای نمونه راند پاول، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا گفته است: «داعش در سوریه متحد ما بود. ما برای عقب راندن نیروهای وفادار به دولت دمشق، به شبه‌نظامیان سلاح دادیم و مکانی امن برای این افراد در سوریه درست کردیم.» ترامپ نیز در رقابت سیاسی خود با هیلاری کلینتون گفته بود: «من می‌خواهم بگویم که هیلاری کلینتون مکار نیز یکی از بنیانگذاران داعش است.»
  اسناد ارتباط آمریکا و داعش: با این حال، سردار حاجی‌زاده در 24شهریور1396 در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد: «ما اسنادی در اختیار داریم که رفتار آمریکایی‌ها در عراق و سوریه را نشان می‌دهد و می‌دانیم که آمریکایی‌ها در اینجا چه کردند، از کنار چه چیزی عبور کردند و چطور از داعش حمایت کردند.»

جندالله
  جندالله تروریست شد: گروهک تروریستی جندالله هم از دیگر گروه‌هایی است که در ۳نوامبر۲۰۱۰ توسط آمریکا در لیست سیاه قرار گرفت.
  جندالله، همکار رئیس‌جمهور آمریکا: عبدالمالک ریگی در بخشی از اعترافات خود گفته بود: «بعد از اینکه اوباما در انتخابات برنده شد، آمریکا با ما در پاکستان تماس گرفت و درخواست یک ملاقات کرد. من گفتم ما وقت برای ملاقات نداریم و اگر قرار باشد به آمریکا کمک کنیم، آنها هم باید قول بدهند که با ما همکاری کنند. آنها گفتند که با ما همکاری می‌کنند و قول تسلیحات و ماشین‌های نظامی دادند.»

جیش العدل
  شناسایی جیش‌العدل به‌عنوان گروه تروریستی: جیش‌العدل یکی دیگر از گروه‌های تروریستی فعال در مرزهای شرقی کشورمان است. این گروه در 2ژوئیه۲۰۱۹ توسط آمریکا به‌عنوان گروهی تروریستی شناسایی شد.
  حمایت آمریکا از جیش‌العدل: قائم‌مقام اسبق وزارت امور خارجه‌ پاکستان بیان کرده بود: «آمریکا از جیش‌العدل حمایت می‌کند که دلیل اصلی آن متشنج کردن وضعیت منطقه و برافروختن آتش اختلافات و درگیری میان 2کشور همسایه است.»


 

این خبر را به اشتراک بگذارید